![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
![]()
Wlasnie co kupilem sobie nagrywarke (Samsung sw-240) i mam pytanka :
- czy to normalne ze w czasie nagrywaniaq plyt w nero zapelnienie bufora nagrywarki skacze w przedzioale od pelnego do 6% ? Czy powinen sie az tak oprozniac ? Czy to nie jest zbyt niebezpieczne ? Jaesli tak to co zrobic ? - Nagrywane plytki audio przy uzyciu tej samej predkosci i nosnika w programie nero sa bezblednie nagrywane a w dostarczonym do nagrywarki Easy cd Creator na niektorych utworach sa jakies trzaski/zgrzyty. Czy top wina programu czy ustawien ? Prosze o wsyskie sugestie i rady. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Ad1] Opróznianie bufora nagrywarki moze byc spowodowane małą wydolnoscia systemu / nie wiem jaki masz sprzet /, złym skonfigurowaniem napedu, brakiem aktywnego trybu DMA dla nagrywarki, dysku, brak sterowników ASPI, nie zdefragmentowany dysk ... Ad2] Aby miec pewnosc ze AUDIO bedzie najwyzszej jakosci jaka da sie uzyskać na naggyrarce nalezy nagrywac je z predkoscią nie wiekszą nish 8x / 8x to bezwzgledne max / ale sa tesh tacy co nagrywają 48x ![]() Aby uzyskać bardziej szczegółowe odp na to co zawarte jest w AD1 przeszukaj forum uzywając wysukiwarki / jedna z opcji w teleporcie / albo skieruj sie do działu FAQ ew Artykuły lub nagrywanie od A do Z nigdy nadmair nie zaszkodzi / w tym wypadku / FAQ - http://www.cdrinfo.pl/software/stronafaq.php3 Artykuły - http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/ Nagrywanie A do Z - http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/howto/ ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.09.2002
![]() |
Easy Cd Creator - ja slyszalem ze toto sie gryuzie ze wszystkim - odinstaluj to i nero i zainstaluj samo nero - moze pomoze?
o. |
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
IZI SIDI KREATURA - unikaj jak ognia... nic nie umie, a wcale nie jest IZI...
nero zrobi za cibie wszystko i to na dodatek szybko, latwo i bez klopotu
![]() |
#6 |
Gość
|
Nie wiem dostalem, nagralem kilka plytek i nie narzekalem. Tylko jak mialem jakies porysowane/pozuzywane plytki to przy kopiowaniu easyCd... nagral do polowy i wysunal tacke a nero wysmigal do konca i tylko w logach cos tam pokombinowal.
Juz sie przerzucilem na nero i dzieki pomocy "Lasera" z forum wszysko mi juz dziala pieknie i fajnie. Jeszcze raz dzieki. |
![]() |
#7 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
kupnie nagrywarki napalony na nowy sprzet nagralem dwie plytki audio w 48x no i mimo najszczerszych checi nie moge uslyszec najmniejszej roznicy w ich brzmieniu na komputerze i na plytce. Fakt, ze nagrywane byly z mp3 i moze to dlatego. A musze zaznaczyc, ze jestem bardzo wrazliwy na jakosc dzwieku i wszelkie roznice (na gorsze) na pewno bym zauwazyl. Na czym wiec polega przewaga nagrywania wolniejszego nad szybszym. Jesli przy skanie plytki ani tu ani tu nie wykazuje zadnych bledow to pozostaje tylko trwalosc zapisanych danych. Czy o to chodzi?
![]() |
#8 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Szybsze nagrywanie danych powoduje mniej dokładne wypelenie pitów i landów na CD, krawedzie otworów nie sa " ostre " tylko sciete i przedewszystkim znacznie płytsze Starsze odtwarzacze CD nie chcą czytac płyt nagranych szybciej nish np 8x - poprostu elektronika nie jest na tyle "precyzyjna" i kompakt widzi płyte jako czystą - miałem taki przypadek - audio nagrane na płycie no name nie mogłem odróznic gdzie góra a gdzie dół ![]() Zdarza sie tesh ze płyta audio nagrana z duza predkoscią ma błedy na jej końcu - np ostatnie utwory sie tną trzeszcza itp. itd. To tyle z mojej strony - jesli ktos ma wiecej do powiedzenia to chetnie i ja poczytam ![]() Pozdrawiam PS : Andrzej9 - swietne fotki jak na taki sprzet / pisałes ze robisz je " idiot kamerą " czyli potocznie nazywanym aparatem kompaktowym ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
hmmm co do tego speeda
widze to tak - odtwarzasz muze na komputerowym sprzecie (cdrom), sygnal przechodzi przez co tu bedziemy duzo mowic - kijowy przedwzmacniacz CDROMu/nagrywarki, wpada do soundblastera i po kilku torturach, wypada na mniej lub bardziej glosnikowe glosniki mp3 NISZCZY dzwiek - elementy ktore sa podstawa oceny subtelnosci w dzwieku sa bezlitosnie tepione, pozatym optyka i korekcja bledow komputerowych odtwarzaczy jest duuuzo lepsza niz przecietnego stacjonarnego - i tu kwestia plytkosci i braku kontrastupitow i landow gra mniejsza role... posluchaj - jesli masz mozliwosc - na DOBRYM stacjonarnym sprzecie - ORYGINALU i plyty nagranej ze speedem 48 - jesli tego nie uslyszysz - podziwiam - ale to slyszy nawet moja srednio muzykalna siostra a ja potrafie rozpoznac pprzedzial predkosci nagranej w ten sposob plyty... bylo tu WIELE postow o predkosc do audio - wniosek byl jeden - wszystko powyzej 16x to PORAZKA a najlepiej trzymac sie 8x lub 4x... sprawdz - jesli rzeczywiscei slyszysz takei zonki to NA 100% uslyszysz je na stasjonarnym sprzecie (testuj z ORYGINALEM!)
![]() |
#11 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]()
![]() |
#12 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Ano.. 4x i 8x to jest the best predkosc do zapisu audio. A co do odtwarzania muzyki na komputerze.. swietna jakos dzieku jest dopiero wtedy jak cale audio idzie od poczatku do konca cyfrowo. Wspomniany "kijowy przedwzmacniacz CDROMu/nagrywarki" naprawde duzo psuje jakosci audio
![]() ![]() ![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
|
|