![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.07.2004
![]() |
Witam Wszystkich!!!
Mam pewien problem, nie wiem jak nagrać grę (1 plik BIN [777 038KB],2 plik CUE [1KB]) na płytę 700MB. Mam programik MCFCD, umieściłem te dwa pliki w tym samym folderze w którym znajduje się plik mcfcdmaker.exe. I dalej pisze:""W linii poleceń (lub konsoli) piszemy: mcfcdmaker plik1 plik2 plik3... W rezultacie otrzymamy trzy pliki: mcf.cue - plik CUE dla CDR-WIN mcf.toc - plik TOC dla cdrdao mcf_image.bin - obraz BIN Uruchamiamy program wypalający, wczytujemy plik mcf_image.bin i wypalamy. Najwygodniej zrobić to w CDRWin, ale można także w Nero lub innym (funkcja wypalania z obrazu). Na nagranej płycie zobaczymy pliki AVSEQ01.DAT, AVSEQ02.DAT, AVSEQ03.DAT itd. Aby móc udzyskać zawarte w nich dane musimy albo w edytorze szesnatkowym usunąć z nich nagłówki RIFF/CDXA po czym przywrócić im pierwotne nazwy, albo użyć dołączonego narzędzia dat2file.exe. Sposób jego użycia jest taki sam jak opisany wcześniej, z tą różnicą, że możemy odzyskiwać tylko pojedyncze pliki. Wpisujemy w wierszu poleceń (lub konsoli): dat2file avseq01.dat NazwaPliku.roz[szerzenie] i czekamy na rezultat. Musimy tylko pamiętać, że gdy źródłowy plik nie był dokładnie wielokrotnością 2324 bajtów został uzupełniony na końcu zerami."" W jakiej konsoli, wogóle nie wiem co to jest i co mam dalej z tym zrobić BARDZO PROSZĘ żeby mi ktoś to wyjaśnił (najlepiej krok po kroku, gdzie co i jak)Z góry DZIĘKI za info.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
Otwórz plik .cue w nero i nic więcej. Nie przejmuj się wielkością pliku .bin.
|
|
|
#4 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Nawet jesłi 777 038KB to i tak nie jest 777MB tylko coś około 730MB. Ale tak jak w poprzednich postach możesz doczytać, że pliki BIN zajmują więcej i że po nagraniu na płycie może to zajmować nawet 640MB
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nigdy bym na to nie wpadl, slowo, dobrze, ze nigdy nie czytam instrukcji "Jak wypalic, aby zmiescic", unikam, jak sie okazuje 90% stressow
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Spokojnie starczy ci miejsca !!! zajmicitookloło 685 mb na płycie a to dlatego ze bin zawiera w sobie subkanały.
|
|
|
![]() |
|
|