![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 | |
Bywalec
Data rejestracji: 22.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 | ||
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
po co? ale dla swojej pewnosci ja bym to np zrobil Cytat:
zreszta jesli wiesz ze plyty sa OK/sprawdziles inne typy to po co o nich mowic? pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
![]() |
#48 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Faktycznie, przecież to tylko wina BIOSu. 8)
![]() |
![]() |
#49 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() co w ogóle daje takie gadanie, tylko zbaczamy z tematu... Ostatnio zmieniany przez nidder : 25.06.2003 o godz. 18:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Wiesz co do jakosci plyt to jeszcze musisz sporo wypalic zeby zrozumiec ze jak nagrasz 49 plyt z 50-paka to nie znaczy ze ostania tez nagrasz. Jak nagrasz 10 pierwszych to 40 nastepnych moze byc do dup*. Tak juz po prostu bywa i twoje studiowanie prawdopodobienstwa nic tu nie da.
Wypal prosze tdk d-view 48x one najlepiej wg. mnie nadaja sie do testow. Pal 24 lub 32 na poczatek. MediaSonic to tak niska polka ze nizszej juz nie ma ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
10 skopanych plyt pod rzad w taki sposob mogloby miec zwiazek z plytami gdyby te byly z czekolady - tu wina lezala po stronie biosu - moze sie uszkodzil biedak przy wgrywaniu - philipsa mozesz nagrac, cos lepszego tez - ale powtarzam - nie ma plyt AZ TAK szajsowatych - nawet HIT sie nagrywa (tylko z czytaniem gorzej)
![]() |
![]() |
#52 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Kupilem plyty marki silver w jewel case. Nagrala sie jedna (jakos ze srodka) z 10.
Bylem naocznym swiadkiem jak z otwartego cake boxa 25 (lub nawet 50) udalo sie nagrac jedynie 8 pierwszych plyt (to byly stare Esperanzy takie jeszcze z jasno zielonkawym, pastelowym wierzchem - wtedy bardzo popularne). Nie probowalem ale nie wygladaly na czekolade ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() |
hmm - palilem na naprawde najgorszych g... - w domu sie nigdy nie rpzelewalo - czasem bylo mnie stac na jedna najtansza plyte tygodniowo - wiec poznalem najnizsza polke bardzo dobrze - NIGDY nie mialem takiego czegos...
duzo do myslenia dalo mi zdarzenie sprzed mniej wiecej miesiaca - koledze zaczely psuc sie plyty - mniej wiecej w sposob opisany przez ciebie - stadami, hurtem, jedna za druga - co bylo przyczyna? nie jakosc - platinium (ten lepszy z dwoch), emtex, verbatim - to przyzwoite plyty glupie aspi - mial czesc od 4.71 a czesc od 4.60 po wgraniu 4.60 (TYLKO force aspi - zadnych innych manewrow z kompem) problem zniknal i nigdy wiecej sie nie pojawil... nawet nie bylo stukania w nagrywarke czy glosnych okrzykow stad moja konkluzja - ze padaki plyt w taki dziwny sposob zadko sa wina plyt - a opinie o 'szajsowatosci' oparte na dreszcowcach pt. "z 50 nagrala sie jedna" sa czesto niesprawiedliwe sporo knoci user ![]()
![]() |
![]() |
#54 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Z silverami mialem problem jeszcze na win98SE i to ze dwie maszyny temu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
@ pawelblu
tdk d-view - nie wiem czemu ale uwazam je za jedne z najbadziewniejszych plyt - wole juz esperanze - czemu - nie mam szczescia do tych plyt - po prostu mi padaja, przewaznie przy nagrywaniu - nie idzie mi o ich jakosc ale o pecha jakiego do nich mam (i to na trzech roznych piecykach). jesli tdk to jade na metalic up to 48x @-Sid-The-Rat=> co do konkluzji to sie zgadzam - plytki 'hit' - lg'kowcy u nas kleli i odnosili plyty do sklepu (i 1 raz nagrywarke) mowiac ze plyty sa do dupy (1 raz nagrywarka). na 200 sztuk jakie mialem padly 2 i to z mojej winy (acdsee odwolala sie do nagrywarki i lipa). fakt dane odczytane po 6 miechach nie sa super ale nagrywaly sie spox
Odrzucamy krolow, prezydentow oraz glosowanie. Wierzymy w zgode powszechna oraz kod wykonywalny D. Clark - Internet Wizard Ostatnio zmieniany przez Nikita_Bennet : 25.06.2003 o godz. 23:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Bywalec
![]() |
..ale divisony przebiły wszystkie....
![]() grałem kiedyś w Commandosa z włożnoną do napędu płytką ...nagle jakiś trzask i w ten sposób pożegnałem się z płytką, ale najbardziej było mi żal mojego napedu LG :'-( efekt możecie zobaczyć poniżej, mała destrukcja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
a jak wlasnie zainsalowac force aspi ? czy trzeba miec zwykle ??
![]() |
#58 |
![]() |
sciagasz force aspi (teraz jest juz chyba 1.8) - ale w zupelnosci wystarcza starsze
uzywasz skryptow - najpierw robisz kopie tego aspi ktore masz (na wszelki wypadek), potem kasujesz, potem instalujesz nowe, a potem sprawdzasz (polecane czeste resety - choc ja robie reset dopier na koncu) - stare aspi nie jest ci potrzebne
![]() |
![]() |
#59 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
czyli odpalam wszystki pliczki po kolei jak leci ?
![]() |
#60 |
![]() |
w pakiecie jest bodajze readme gdzie ta kolejnosc jest przedstawiona
![]()
![]() |
![]() |
|
|