![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
Ilość wolnej pamięci fizycznej w trakcie nagrywania CD
Witam.
Mam następujący problem: w trakcie nagrywania płyty ilość wolnej pamięci fizycznej spada mi prawie do zera, przez co komputer tak zwalnia, że nic sie juz nie da na nim robić, pozostaje tylko czekać do końca nagrania. Problem ten występuje podczas nagrywania CDRWin'em i NERO, natomiast przy nagrywaniu CloneCD wszystko jest OK. Moze ktoś z Was miał podobny problem i zna jego rozwiązanie ? Sprzęt: D1000, Abit KT7, 256 RAM PC133, HDD 60 Gb, CD-ROM ASUS CD-S520, CD-R TEAC CD-W524E Soft: Win XP Home PL, Via 4in1 4.37, NERO 5.5.6.4, CDRWin 3.8G, CloneCD 3.3.2.1 Vic |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
mam ten sam problem nie wiem też o co chodzi moiże tak po prostu musi być
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
nawet niewskazane jest robić cokolwiek innego na kompie jak wypalasz, chyba ze masz writera na USB
)) (z dokumentacji programow do nagrywania HP ) )
|
|
|
|
|
#4 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
wlacz dma dla nagrywarki i dyskow jak to zrobic ?
prawym na moj komputer -> wlasciwosci -> sprzet -> menadzer urzadzen -> kontrolery ide ata/atapi -> wlasciwosci -> dma jesli dostepne
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
DMA włączone, zarówno dla napędu CD, nagrywarki i dysku twardego, problem lezy w czyms innym.
Vic |
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
ja w Nero ustawiłem max dostępnej pamięci podczas nagrywania i przy moich 128 MB moge robić co chce (no może oprócz giercowania
) i proponuje jeszcze RAMIdle.
|
|
|
#7 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
hmm nie wiem ale ja mam winxp prof
komp mniej wiecej taki d700 384ram abitkt7 twardy 30 fujitsu cdrom teac40 cdrw teac 4 ale mam tylko nero i clona nie powinno sie raczej instalowac wiecej progsow bo moga sie gryzc sterowniki zainstaluj najnowsze aspi do pobrania ze strony cdrinfo download -> i patrz top 20 tak bedzie szybciej oraz nowe aspi dla nero takze dzial download -> nerobrningrom
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
#8 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
i moge robic co che choc z drugiej strony ogromny wplyw ma tutaj wolna predkosc mojej nagrywarki (tylko 4x) to wydaje mi sie ze nie powinienes miec az takich obciazen
aha i jesli masz mozliwosc to przerzuc sie na xp prof ma lepsza obsluge procesow itp itd od homa
|
|
|
|
#9 |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Majonez - mogą się progsy do nagrywania gryźć?
Ale ja mam zainstalowanych siedem - inna sprawa po co i dlaczego nie chce mi się przeinstalowywać itp... - PIII800 płyta VIA 256 RAM (ale kingston) i... nic mi się nie gryzie z niczym i nie mam niebieskich ekranów na win98SE. Fakt - moja nagrywarka "da radę" max 12x i nie używam CDRwina Pozdro |
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki wszystkim za rady, niestety pod Win XP Pro + najnowsze ASPI + RAM Optimizer (z programu Customizer XP 1.7) sytuacja się nie zmienia. Chyba będzie musiało juz tak zostać
![]() ![]() Pozdrowionka Vic |
|
|
|
|
#11 | |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
![]() |
|
|