![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.11.2005
![]() |
![]()
mam dziwny problem z nagrywarka a wlasciwie z nagrywarkami
otoz pare dni temu podczas nagrywania plyty cd pojawil sie blad o kalibracji mocy pierwsze co mi sie nasunelo na mysl to zepsuta plyta cd lecz po przyjrzeniu sie jej zobaczylem ze nawet nie jest nadpalona sprawdzilem inne plyty i to samo ten sam blad na roznych plytach i roznych predkosciach - sprawdzalem takze czy nagra dvd i to samo kolejne co mi przyszlo do glowy to tasma lub jakis blad sprzetowy prubowalem roznych kombinacji z roznymi tasmami i ciagle to samo nagralem na nowo system i tez sie ten blad powtarza ten sam blad w roznych programach i w roznych ustawieniach itd po tych roznego rodzaju zabiegach lacznie z wymiania firmware postanowilem kupic nowa gdyz sadzilem ze to pewnie wina uzadzenia jednak po zakupie nowej nagrywarki - lite-on SOHW 1693S blad pojawia sie znow moja stara nagrywarka jest firmy samsung: TS H542A prosze o pomoc bo juz mi sie skonczyly pomysly uzadzenie oczywiscie przed pojawieniem sie poraz pierwszy tego problemu dzialalo bez zarzutu |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.04.2005
![]() |
Może masz rąbnięty zasilacz. Ja też tak miałem i to nagrywarka była zrąbana, więc dałem ją do reklamacji i po wymianie wszystko bylo ok. To chyba przez to że płytki jakieś dziwne były. Popróbuj z innymi płytkami albo sprawdź ją na innym kompie.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
no nie wiem
dzis bedzie test na innym kompie wlasciwie to jako naped dziala - moge zgrywac z tego napedu wszystko jedynie nie moge nagrywac plytki tez rozne probowalem roznych firm pozatym nie sadze zeby 2 rozne nagrywarki w tym jedna nowa mialy ten sam blad sadze ze to jakies bledy na mojej plycie glownej - prawdopodobnie cos mam zle ustawione w biosie choc nicnie zmienialem tam od dawna |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
nagrywarka dziala
ale i co jest najelsze dziala tez dzis u mnie zdazylem nagrac 1 plyte bez problemow natomiast 2ga juz nie przy 93% poprostu zatrzymala sie tak jakby chciala cos doczytac a nastepnie wyskoczyl blad bufera mimi iz tuz przed chwila byl na maxa a komputer byl nieuzywany 3cia plyta to juz powtorka z rozrywki czyli ciagle ten sam blad kalibracji mocy natomiast na nowa nagrywarka obecnie nie jest wykrywana przez widnowsa mimo iz bios ja wykrywa i dzis rano tez byla wykrywana !! oczywiscie kombinowalem rozne opcje z kontrolerem IDE i ciagle nic raz sie pojawila by przy nastepnym reboocie zniknac ![]() jaja na maxa ![]() ide jeszcze biosa nowego wgrac jak to nic nie da to juz naprawde nie wiem co pomoze ===edit=== wymiana biosu na nic sie zdala ciagle to samo ale za to teraz wykrywa nowa nagrywarke ![]() Ostatnio zmieniany przez emax : 10.11.2005 o godz. 14:27 |
![]() |
![]() |
|
|