Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.02.2003, 07:38   #1
mad_neo
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.02.2003
mad_neo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation błąd NERO - pomocy !!!

Witam!
kupiłem nagryware lg 52x i dostałem program do nagrywania nero...
po instalacji wszystko pieknie.. ale gdy chcę go włączyc mam komunikat: Your Windowa version is outdated and Nero cannot be run. Please update your Windows version using the patches available from http://www.nero.com Tak jest przy każdej wersji nero... Co zrobić.. gdzie szukać tych patchy bo na ich stronie nie znalazłem...
proszę o pomoc - pilne !!! mój windows to 98 (chyba SE nie pamiętam)
p.s - czym nagrywać płyty jeśli nie nero ??
mad_neo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.02.2003, 09:44   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Spróbuj włączyć DMA. Zmień numer seryjny. Podłącz nagrywarkę na kanale Secondary jako master. Sprawdź, czy kabel IDE jest dobry i czy dobrze jest włożony.
Jeśli to nie pomoże, to napisz.
SEBAW jest offline  
Stary 19.02.2003, 11:18   #3
SoBal
Były user

Data rejestracji: 08.04.2002
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po pierwsze - nie podałeś, którą wersję Windows masz zainstalowaną, a to w tym wypadku istotne.

SEBAwl: mad_neo wyraźnie napisał że dostał nero wraz z nagrywarką, więc zmiany numeru rejstracyjnego w niczym nie pomogą.

Sprawdź czy instalacja poniższych programów nie rozwiąże problemu:
OLEUPD ftp://ftp6.nero.com/oleupd.exe
COMCTL ftp://ftp6.nero.com/50comupd.exe
Stary 19.02.2003, 14:54   #4
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
SoBal napisa***322;(a)
Po pierwsze - nie podałeś, którą wersję Windows masz zainstalowaną, a to w tym wypadku istotne.[...]
SoBal nie doczytales posta, on ma Win 98.
ThanatoS jest offline  
Stary 19.02.2003, 15:08   #5
SoBal
Były user

Data rejestracji: 08.04.2002
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przepraszam
Stary 19.02.2003, 15:45   #6
mad_neo
Nowy na forum

i nic :(

badziewne nero nie działa.. a co do tych instrukcji: sprawdź dma.. kable.. to wszystko jest ok bo nagrywara działa - wypala/odczytuje.. tylko nero sie nie chce włączyć ...
mad_neo jest offline  
Stary 19.02.2003, 16:53   #7
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sprobuj sciagnac najnowsza wersje nero i zarejestruj ja serialem ktory masz oryginalny, jak nie da efektu to chyba reinstal windy. Poza tym mozesz uzywac win on cd, moze wtedy bedzie ci wszystko dzialac.
Stary 19.02.2003, 16:57   #8
mad_neo
Nowy na forum

reinstalacja

najprawdopodobniej bedzie to reinstalacja.. a co do CDkeya to jeszcze nie doszedłem do momentu aby go podać..
mad_neo jest offline  
Stary 19.02.2003, 21:42   #9
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Re: reinstalacja

Cytat:
mad_neo napisa***322;(a)
najprawdopodobniej bedzie to reinstalacja.. a co do CDkeya to jeszcze nie doszedłem do momentu aby go podać..
Tu się wpisuje numery seryjne:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-bez-tytulu.gif  
SEBAW jest offline  
Stary 19.02.2003, 22:28   #10
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moim zdaniem nie jest to wina Nero. Sam dostałem takie (różne wersje) z każdą nagrywarką i z żadną nie miałem problemów. Jest to prawdopodobnie kwestia Windowsa (trudno powedzieć co to takiego). Jeśli, jak powiada program, wersja Windows jest nieaktualna, to mnie do głowy przychodzi jedynie ASPI. Ściągnij więc najnowszą wersję i zainstaluj. Poza tym Nero ma coś a`la własne ASPI, które też warto uaktualnić. Jeśli to nie pomoże, to reinstalka, ale koniecznie `98 SE albo Me.
Pozdrawiam
Tomek777 jest offline  
Stary 20.02.2003, 07:26   #11
mad_neo
Nowy na forum

Re: Re: reinstalacja

Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
Tu się wpisuje numery seryjne:

no - ale mi sie nero jeszcze ani razu nie właczyło.. tylko sie pojawił komunikat o błedzie i tyle... nie włączyło mi się nic żebym mógł to "ustawiać" ...
mad_neo jest offline  
Stary 20.02.2003, 16:05   #12
przemzaw
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.12.2002
przemzaw w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
%^*%#@#$ NERO :(

Drodzy ludzie a mi Nero nie widzi LG 52x a clone cd widzi cd mate tez widzi a wspaniały NERO nie !!!!!! pytam sie dlaczego ?? Czy moze ktos juz cos takiego mial ?? Nero sie instaluje a potem nie moze sobie znalezc mojej nowej nagrywarki .
przemzaw jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: