Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.12.2003, 14:08   #1
gregory17
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.07.2003
Lokalizacja: krakow
Posty: 14
gregory17 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
błąd odczytu CRC

witam
mam pytanie
nie moge przekopiować filmu z płyty na dysk, pod koniec kopiowania pojawia sie komunikat"błąd odczytu CRC" .z płyty film chodzi dobrze .czy da sie to jakoś naprawić
z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
gregory17 jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.12.2003, 14:34   #2
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
moze jest jakas bardzo mala dziurka, ktora jest jednym z powodow takich bledow. Film chodzi bo moze byc na koncu np. dziurka i naped nie moze odczytac.Popatrz dokladnie na plyte albo pod swiatlo (w twoja strone nagrana czescia) i zobacz czy nie ma przeswitu.
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline  
Stary 04.12.2003, 14:41   #3
gregory17
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.07.2003
Lokalizacja: krakow
Posty: 14
gregory17 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
crc

Cytat:
Napisany przez Kasprzak
moze jest jakas bardzo mala dziurka, ktora jest jednym z powodow takich bledow. Film chodzi bo moze byc na koncu np. dziurka i naped nie moze odczytac.Popatrz dokladnie na plyte albo pod swiatlo (w twoja strone nagrana czescia) i zobacz czy nie ma przeswitu.
są takie dwie dziurki ,to płyta RW ,to nie da sie tego naprawić?
i płyta też do wyrzucenia?
gregory17 jest offline  
Stary 04.12.2003, 14:51   #4
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,712
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
mozesz jej uzywac do zapisu pakietowego, bo programy do tego sluzace w trakcie formatowania oznaczaja uszkodzone sektory (identycznie jak scandisk na hdd)
ale nowy verbatim kosztuje 6pln, woiec warto ryzykowac dane, ktore czesto sa bezcenne?
nimal jest offline  
Stary 04.12.2003, 15:53   #5
gregory17
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.07.2003
Lokalizacja: krakow
Posty: 14
gregory17 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
mozesz jej uzywac do zapisu pakietowego, bo programy do tego sluzace w trakcie formatowania oznaczaja uszkodzone sektory (identycznie jak scandisk na hdd)
ale nowy verbatim kosztuje 6pln, woiec warto ryzykowac dane, ktore czesto sa bezcenne?

dzieki
gregory17 jest offline  
Stary 04.12.2003, 16:07   #6
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika mallow
 
Data rejestracji: 03.03.2003
Lokalizacja: Elblążak w Toruniu ;)
Posty: 2,789
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sproboj BadCopyPro
__________________
mallow jest offline  
Stary 03.01.2004, 20:27   #7
Stahumir
Bywalec
 
Avatar użytkownika Stahumir
 
Data rejestracji: 13.09.2003
Lokalizacja: Daleko :)
Posty: 29
Stahumir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A co wtedy gdy plytka jest prawie nowa i nie ma zadnych dziurek?
__________________
Sa ludzie i pasztety, krzesla i taborety...
Stahumir jest offline  
Stary 04.01.2004, 00:46   #8
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika mallow
 
Data rejestracji: 03.03.2003
Lokalizacja: Elblążak w Toruniu ;)
Posty: 2,789
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
BadCopyPro
__________________
mallow jest offline  
Stary 04.01.2004, 14:02   #9
Stahumir
Bywalec
 
Avatar użytkownika Stahumir
 
Data rejestracji: 13.09.2003
Lokalizacja: Daleko :)
Posty: 29
Stahumir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mallow
BadCopyPro
Taaa... No i wshystko wiem Moze cos jasniej
__________________
Sa ludzie i pasztety, krzesla i taborety...
Stahumir jest offline  
Stary 04.01.2004, 14:09   #10
olo4you
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 31.12.2003
Lokalizacja: slask
Posty: 158
olo4you w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
oprócz tego można płytę potraktować jako zabezpieczoną przed kopiowaniem i użyć programu do kopiowania zabezpieczeń
olo4you jest offline  
Stary 04.01.2004, 14:10   #11
olo4you
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 31.12.2003
Lokalizacja: slask
Posty: 158
olo4you w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no oczywiście jak film się odtwarza
olo4you jest offline  
Stary 04.01.2004, 14:35   #12
Stahumir
Bywalec
 
Avatar użytkownika Stahumir
 
Data rejestracji: 13.09.2003
Lokalizacja: Daleko :)
Posty: 29
Stahumir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jak ktos nagra plyte sam, bez zadnych zabezpieczen? Aha co to jest BadCopyPro
__________________
Sa ludzie i pasztety, krzesla i taborety...
Stahumir jest offline  
Stary 04.01.2004, 14:45   #13
olo4you
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 31.12.2003
Lokalizacja: slask
Posty: 158
olo4you w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Stahumir
A jak ktos nagra plyte sam, bez zadnych zabezpieczen? Aha co to jest BadCopyPro
no właśnie uszkodzenie płyty np. mechaniczne spowodowało zabezpieczenie płyty przed kopiowaniem czyli masz płytę zabezpieczoną no a dalej tak jak z zabezpieczonymi płytami czyli norma safedisck i bad or wek sectors po prostu uszkodzone sektory
olo4you jest offline  
Stary 04.01.2004, 14:47   #14
olo4you
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 31.12.2003
Lokalizacja: slask
Posty: 158
olo4you w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no dyskusja nie ma znaczenia jeśli plik avi da sie skopiować a nie trzeba przegrywać płyty
olo4you jest offline  
Stary 04.01.2004, 15:38   #15
Stahumir
Bywalec
 
Avatar użytkownika Stahumir
 
Data rejestracji: 13.09.2003
Lokalizacja: Daleko :)
Posty: 29
Stahumir zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ok, dzieki za pomoc i sorry za lamerstwo Nie zczailem o co chodzi i dlatego sie tak dopytywalem
__________________
Sa ludzie i pasztety, krzesla i taborety...
Stahumir jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.