![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.06.2004
![]() |
Błąd w WInOnie
Helou ! jak nagrywam w WinOnie 5.1 wyskakuje mi na samym początku takie coś : "błąd interfejsu nagrywarki" i nie wiem co mam z tym zrobić. podobno trzeba zainstalować kontroler SCII i RAID, tylko skąd wziąć do tego sterowniki. jak znacie jakieś strony www to rzućcie się adresem. dzieki. Pozdro
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
Ściągnij rozpakuj uruchom install, restart i zobacz czy pomogło.
![]() |
#3 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
wszystkozrobiłem tak jak mi napisaliście, ale to nic nie pomogło, raz nagrała się, ale dalej wyskakuje : Błąd interfejsu nagrywarki.:
Recorder interface parameter error in OpenDisk at 3 (0). błagam wyslijcie mi sterowniki do RAID I SCII. |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
Cytat:
Od początku, jaki masz sprzęt? płyta, procesor, jaka to nagrywarka jak podłączona - zamień kabel ide. Czy jest podłączona do jakiegoś dodatkowego kontrolera? Sterowniki masz na CD od płyty głównej. Zainstaluj Nero http://www.ahead.de/en/631934351031098.php i zobacz co i jak z nagrywaniem.
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
no więc tak, jest to komputer w biurze, płyta to SIS, karta dźwiekowa integra, grafika to samo - SIS 650_651, nagrywarka AOPEN 52x32x52. windows XP HE, winon 5.2. podajcie mi adres do sterowników SCII i RAID. Blagam
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
aha teraz wyskakuje takie coś: Błąd interfejsu nagrywarki.:
Power calibration area error. (GRI_WriteBlocks) |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
a i jeszcze zaistalowałem dodatek do WinOna, który zaktualizował jego wersje do 5.2
|
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() |
Cytat:
1. wejdź w panel sterowania - menadżer urządzeń czy jak to tm się w XP nazywa. Odszukaj kontroler ide i usuń je (prawy klawisz), zrób restar i niech winda je zainstaluje raz jeszcze. nie pomogło to jescze raz aspii ale w ten sposób. Ściągnij i rozpakuj force aspii z linka http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191040335 , rozpakuj i najpierw uruchom killaspi.bat restart installaspii.bat restart. nie pomogło tu masz sterowniki ide do swojego sisa http://download.sis.com/download_ste...&os=4&x=17&y=8 ściągnij zainstaluj i wywal kanały ide ponownie i restart dopiero. PS. Równie dobrze nagrywarkas mogła się posuć, ile już służy? moze kabel ide niedomaga? Spróbuj jakiejs markowej płytki np. verbatim, dysan, tdk Spróbuj innego programu do nagrywania np. Nero, nie upieraj się przy WinOnie moze akurat na Twojej konfiguracji nie chce współpracować.
Wszystkie komputery PC są kompatybilne, ale niektóre są kompatybilniejsze od innych. Twój jest zawsze mniej kompatybilny. ![]() imola@interia.pl Ostatnio zmieniany przez imola : 04.06.2004 o godz. 14:47 |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
słychaj imol, ta nagrywarka działała, tylko konieczna była instalacja systemu(oryginalnego - w końcu to jest biuro) bo był zaistalowany w98 z serwisu i ona wszystko pieknie ładnie nagrywała, a dopiero po instalacji wXP home, zaczeły się dziać problemu, zaraz bede sciagać te stery, zrabać się nie zrabała, bo instalka wina była dopiero 2 tygodnie temu, płyty czyta wszystkie, czasami troche wolno, ale czyta, w tamtym Windowsie nagrywałem na wszystkich markach płyt, teraz używam tylko Platinum, TDK i Acoss, czasami Emtec, zobaczymy jak coś nie bedzie grało bede pisał, na razie dzieki
![]() |
![]() |
![]() |
|
|