Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 01.02.2002, 19:10   #1
veloni
Gość

Plextor 2410 DMA i Burn Proff

Potrzebuje pomocy. Czy dla nagrywarki Plextor 2410 da sie uruchomic tryb DMA pod WinXP? Kiedy wchodze do menagera urzadzen i w zakladce kontrolery IDE/ATAPI ustawiam opcje "DMA jesli dostepne" pokazuje mi w biezacym trybie transferu "Tylko Pio" i za diabla nie chce sie przestawic na DMA. Czy to oznacza ze ta wypalarka nie umie z tego trybu korzystac czy mam cos zle skonfigurowane.

Drugie pytanie:
Program Plextor Info utility v.1.11 pokazuje mi w czesci dotyczacej w/w Plextora informacje "BURN-Prof disabled". Szczerze mowiac zdebialem jak to zobaczylem bo przeciez z tego co wiem nie mozna wylaczyc na twardo Burn profa. Co jest grane? Program widzi cos czego ja nie wiem? Mozna to jakos wlaczyc czy po prostu nie przejmowac sie tym komunikatem. W programch nagrywajacych mam te opcje zawsze włączoną więc nie wiem dlaczego ten program pokazuje ze jest inaczej. Bardzo prosze kogos zawansowanego w temacie o pomoc. Dzięki

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: