![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2003
![]() |
![]()
Od pewnego czasu mam problem z instalowaniem gier, programow. Podczas instalacji pojawiaja sie bledy "cab". Sciagalem sterowniki do swojej nagrywarki (Samsung SW-208F) myslac ze to cos pomoze. Niestety problem nie zniknal i wsciekam sie bo nic ani nikt nie potrafi mi pomoc. Moze na tym forum znajdzie sie ktos kto wie jak rozwiazac ten problem. Piszcie na pokipcio@wp.pl Z niecierpliwoscia czekam na Wasze wiadomosci!
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
A reinstalka systemu także nie pomogła
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.01.2003
![]() |
moim zdaniem uszkodzony ram, chyba że przestawiałeś coś w biosie płyty głównej
#4 |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Niedawno znajoma miała podobny problem i okazało się, że był to wirus. Jeśli nie masz programu antywirusowego to go zainstaluj, a jeśli masz to uaktualnij i przeskanuj komputer. Jeśli to nie pomoże, to reinstalka - wyłączając wady techniczne sprzętu zawsze pomaga
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Ja miałem to samo-pomogło format c i instalka windy.Problem zniknął,na razie
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
a jeżeli chodzi cab nie polecam wynalazkow typu wywalanie driver cache w w2k xp albo wywalanie sp po zaladowaniu bo system spowolnil każde odinstalowanie sp rozklada totalnie system jak już laduje się to bez możliwości uninstal
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 24.02.2003 o godz. 03:33 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.12.2001
![]() |
re: błąd CABów
1. spróbuj rozpakowac ten plik .cab
- jeżeli się wypakują wszystkie pliki to znaczy, że plik jest O.K. 2. przegraj (program, grę) na dysk i zainstaluj z dysku (u mnie to pamoga, przy instalacji z płyty jest błąd pliku .cab, a przy instlacji z HDD nie ma) 3. a oto porada uzyskana w pomocy M$ (miałem problem z zainstalowaniem z oryginalnej płytki Office XP w pracy !!!-powód oczywiście błąd pliku .cab, po przegraniu na dysk zainstalowało się poprawnie). Poarada z M$: - w przypadku Office XP należy zainstalować plik ze ścieżki: files/osp/1045/ie5/pl/oainst.exe a jest to poprostu Win32 Cabinet Self-Extractor, u mnie w wersji 4.71.1015.0 P.S. u mnie pomogło, jeszcze nie sprawdzałem na innych płytkach poza Office XP, ale myśle, że pomoże |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.07.2002
![]() |
błedy .cab
Ja już na tym problemie kilka razy dostałem prawdziwego szału , straciłem mnóstwo czasu i zdrowia . Instalowałem u szwagra Windows 95 SE Pl a rok później Win 98 SE Pl - już na początku instalacji pojawiał się komunikat , że są problemy z rozpakowaniem plików .cab i koniec instalacji...
W pliku pomocy Microsoftu wyczytałem , że należy rozpakować wszystkie pliki .cab do jednego katalogu i z niego instalować . Zrobiłem to na innym komputerze - ale to nie działa , bo ... brak plików .cab - ta porada jest do dupy . Co ja nie robiłem , wyjmowałem wszystkie komponenty , bo któryś przecież musiał się "gryźć" , skopiowałem też pliki na dysk twardy , stosowałem różne przełączniki do setup - nic nie pomagało . Dopiero gdy jego dysk wziąłem do swojego komputera - okazało się , że ten sam problem jest u mnie ( a nigdy go nie miałem ) . Po roku , gdy miał inny komputer i dysk - problem się powtórzył... Wynika z tego , że to niektóre dyski twarde mają problemy przy rozpakowywaniu i zapisie tych plików i chyba nic się na to nie poradzi . Gdy wkładałem inny dysk twardy - problemów z instalacją nie było - proszę to sprawdzić ! Ja instalowałem Windows na tym innym dysku i potem kopiowałem go na dysk szwagra . Działało ,ale gdy trzeba było zainstalować np. nowego DirectX 7 lub 8 - to były znowu problemy z instalacją ...
|
|