Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.02.2003, 16:49   #1
PoKiPcio
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.02.2003
PoKiPcio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry BŁĘdy Cab !!! POMOCY !!!

Od pewnego czasu mam problem z instalowaniem gier, programow. Podczas instalacji pojawiaja sie bledy "cab". Sciagalem sterowniki do swojej nagrywarki (Samsung SW-208F) myslac ze to cos pomoze. Niestety problem nie zniknal i wsciekam sie bo nic ani nikt nie potrafi mi pomoc. Moze na tym forum znajdzie sie ktos kto wie jak rozwiazac ten problem. Piszcie na pokipcio@wp.pl Z niecierpliwoscia czekam na Wasze wiadomosci!
PoKiPcio jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.02.2003, 17:03   #2
Krzycho83
Racer

Data rejestracji: 12.11.2002
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A reinstalka systemu także nie pomogła Może stery ASPI coś pomogą jeśli ich nie masz.
Krzycho83 jest offline  
Stary 23.02.2003, 17:23   #3
rybas
Bywalec

Data rejestracji: 22.01.2003
rybas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
moim zdaniem uszkodzony ram, chyba że przestawiałeś coś w biosie płyty głównej
Stary 23.02.2003, 18:52   #4
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niedawno znajoma miała podobny problem i okazało się, że był to wirus. Jeśli nie masz programu antywirusowego to go zainstaluj, a jeśli masz to uaktualnij i przeskanuj komputer. Jeśli to nie pomoże, to reinstalka - wyłączając wady techniczne sprzętu zawsze pomaga .
Tomek777 jest offline  
Stary 23.02.2003, 20:41   #5
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja miałem to samo-pomogło format c i instalka windy.Problem zniknął,na razie
lopus jest offline  
Stary 24.02.2003, 03:31   #6
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
lopus napisa***322;(a)
Ja miałem to samo-pomogło format c i instalka windy.Problem zniknął,na razie
po pierwsze nie radźciie facetowi reinstalki bo mialem to jak ma w2ki facet albo win xp to problem tkwi w pewnej usludze systemowej dodawanej podczas dodania sp 3 w w2k a win xp sp1 oraz poprawki rozwala coś w usludze strażnika menedżera dyskow jak wyłączylem chodzi i mam w porządku bo też reinstalowalem i zawsze po sp 3 dla w2k się dzialo to albo w sp 1 w xp moze też to być faktycznie ram ale malo prawdopodobne....
a jeżeli chodzi cab nie polecam wynalazkow typu wywalanie driver cache w w2k xp albo wywalanie sp po zaladowaniu bo system spowolnil każde odinstalowanie sp rozklada totalnie system jak już laduje się to bez możliwości uninstal

Ostatnio zmieniany przez memorando : 24.02.2003 o godz. 03:33
memorando jest offline  
Stary 24.02.2003, 07:16   #7
@r2r
Bywalec

Data rejestracji: 04.12.2001
@r2r w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
re: błąd CABów

1. spróbuj rozpakowac ten plik .cab
- jeżeli się wypakują wszystkie pliki to znaczy, że plik jest O.K.
2. przegraj (program, grę) na dysk i zainstaluj z dysku (u mnie to pamoga, przy instalacji z płyty jest błąd pliku .cab, a przy instlacji z HDD nie ma)
3. a oto porada uzyskana w pomocy M$ (miałem problem z zainstalowaniem z oryginalnej płytki Office XP w pracy !!!-powód oczywiście błąd pliku .cab, po przegraniu na dysk zainstalowało się poprawnie). Poarada z M$:
- w przypadku Office XP należy zainstalować plik ze ścieżki:

files/osp/1045/ie5/pl/oainst.exe

a jest to poprostu Win32 Cabinet Self-Extractor, u mnie w wersji 4.71.1015.0

P.S. u mnie pomogło, jeszcze nie sprawdzałem na innych płytkach poza Office XP, ale myśle, że pomoże
@r2r jest offline  
Stary 26.02.2003, 08:49   #8
mietekmietek
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.07.2002
mietekmietek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
błedy .cab

Ja już na tym problemie kilka razy dostałem prawdziwego szału , straciłem mnóstwo czasu i zdrowia . Instalowałem u szwagra Windows 95 SE Pl a rok później Win 98 SE Pl - już na początku instalacji pojawiał się komunikat , że są problemy z rozpakowaniem plików .cab i koniec instalacji...
W pliku pomocy Microsoftu wyczytałem , że należy rozpakować wszystkie pliki .cab do jednego katalogu i z niego instalować . Zrobiłem to na innym komputerze - ale to nie działa , bo ... brak plików .cab - ta porada jest do dupy .
Co ja nie robiłem , wyjmowałem wszystkie komponenty , bo któryś przecież musiał się "gryźć" , skopiowałem też pliki na dysk twardy , stosowałem różne przełączniki do setup - nic nie pomagało . Dopiero gdy jego dysk wziąłem do swojego komputera - okazało się , że ten sam problem jest u mnie ( a nigdy go nie miałem ) . Po roku , gdy miał inny komputer i dysk - problem się powtórzył...
Wynika z tego , że to niektóre dyski twarde mają problemy przy rozpakowywaniu i zapisie tych plików i chyba nic się na to nie poradzi . Gdy wkładałem inny dysk twardy - problemów z instalacją nie było - proszę to sprawdzić !
Ja instalowałem Windows na tym innym dysku i potem kopiowałem go na dysk szwagra . Działało ,ale gdy trzeba było zainstalować np. nowego DirectX 7 lub 8 - to były znowu problemy z instalacją ...

Twoje uprawnienia: