![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
Błędy na nagranych CD
Po skanowaniu powierzchni plyty programem z pakietu nero pokazuja sie na plytach uszkodzone (czerowne ) sektory i podczas kopiowania z tej plyty np. filmu w pewnym momencie kopiowanie jest przerywane z powodu tych błędów - co moze byc ich przyczyną, słaba jakosc plytki, za szybko nagrywane, nagrywanie w locie. Na kanale z nagrywarka mam dvd asusa e616 ale on moze pracowac w trybie ata100 wiec podczas kopiowania w locie raczej nie powinno byc zadnych przestojów. Nagrywarka - master, dvd slave. Czy musi byc tasma 80 zyłowa ?
Poza tym XP usilnie obniza tryb pracy dvd do trybu PIO, nawet po usunieciu kanalu i ponownym zaistalowaniu po jakims czasie znowu dvd wraca do PIO, nie ma tego problemu z nagrywarką (liteon 481248). Ale w tej chwili najwiekszym problemem sa te błędne sektory. W zasadzie na kazdej plycie sie pojawiaja, z tym ze wiekszosc daje sie spokojnie odczytac poniewaz sektory sa uszkodzone juz poza obszarem danych. Ktos sie spotkal z podobnym problemem ? Dzieki za sugestie - mam nadzieje ze beda ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
wiec
znowu trzeba napisac:
jakie cd? jaka predkosc?
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Re: Błędy na nagranych CD
cd kopiowane z DVD Asus e616 na nagrywarke LiteOn 481248
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: wiec
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Re: wiec
cd Princo 700mb
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Re: Re: wiec
Cytat:
Panie Boze! Ty widzisz i co? Chlopie! Idz! Daj na tace! Z takimi szybkosciami, w locie?, to ty masz takie szczescie, ze powinienies grac w Totka i masz gwarantowana wygrana! A nawet jak kopiowanie przez dysk, zmniejsz predkosci, znikna problemy! |
|
![]() |
#7 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Re: Re: wiec
Cytat:
![]()
![]() |
#8 | |
Gość
|
Re: Re: Re: Re: wiec
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#9 | |
Amisat
Data rejestracji: 22.12.2002
![]() |
Re: Błędy na nagranych CD
Cytat:
Stary nie wiem jak ty ale ja nagrywam w locie tez z dvd LG na nagrywarke LGx48 i nie mam problemu!Po pierwsze nie przesiądę się pod żadnym warunkiem na XP,po drugie nigdy nie kombinuję tak,ażeby było coś tam lepiej-natura jest wystarczająco szczodra!Po prostu przejdz na inny system,no i sprawdz nagrywarkę np. u kumpla! |
|
![]() |
![]() |
|
|