![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2005
![]() |
Rewelacyjny plextor px755
Nagrywarka za 200% ceny napędów konkurencji
A tu proszę kiepskiej jakości płyty nie jest w stanie wogóle przeczytać, natomiast stareńki cdrw liteon nawet nie zwalnia przy odczycie... Gdzie się podziała "ta jakość" napędów plextora??
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Obecne Plexy to cien dawnej swietnosci napedow.
Ida w rzedzie razem z Samsungiem, LiteOnem, Philpsem....na koncu stawki ... |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Nowy bios
No faktycznie!!! z nowym biosem napęd poddaje się już po 5 minutach męczenia płytki (ze starym męczył się 15min.)
To faktycznie wielka poprawa!!!
#5 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak to jest jak czlowiek zaslepiony dawna swietnoscia firmy kupuje plexa, a tu shit
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moim zdaniem naped jest uszkodzony, ale ciezko bedzie to udowodnic. Moja toshiba tez cienko dzialala (ale dzialala). Na slabych plytach nie chciala palic, zwalniala przy odczycie itp. Natomiast na plytach TDK i Verbatim dzialala OK wiec wine zwalalem na plyty. Po pewnym czasie juz verby nawet nie pomagaly wiec ja zanioslem do serwisu i dostalem nowa (taka sama). Sprawuje sie zupelnie inaczej, pali i czyta na wszystkim (hawki, manty itp, z wyjatkiem activejet
![]() Czyli byla uszkodzona od poczatku, tylko skoro "mniej wiecej" dzialala to i tak bym tego nikomu nie udowodnil. (i tak sie musialem troche wyklocac bo twierdzili ze sprawna!!!) Nie wiem ja bym wolal zeby spawarki byly nieco drozsze ale mniej awaryjne (to wlasnie napedy opytczne najczesciej padaja, ostatnio pozegnalem sie z moim cdrw lg ktory sprawowal sie swietne i nagle padl). A takie cos w napedzoe plextora za taka cene to dla mnie skadnal.. |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Napęd absolutnie nie jest uszkodzony, poprostu ten typ tak ma!!!!
Należycie przechowywane płyty czyta ok. Poza tym wszelkie testy każdego prawdziwego plextora czyli px712, px716, px755 i px760 wypadają strasznie słabo jeśli chodzi o korekcję odczytu porysowanych płyt, natomiast zapis jest rewelacyjny: Na krążku za 60gr przy wywołaniu ok. 600 błędów opróżnienia bufora jakość nagrania była tylko nieznacznie gorsza od nagrania na verbatimie.
|
|