![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.06.2002
![]() |
Jak zgrać obraz płytki.
Witam grupowiczów. Mam pytanko jakim programem zgrać obraz płyty
w którym są trzy pliki z rozszerzeniami cue, iso, nfo. Próbowałem różnymi i nic (używam obecnie CloneCD, WinOnCD 5.0, Nero) Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Najpewniej: Nero, CD Mate... i kazdy inny porządny program.W zasadzie chyba każdy obsługuje pliki .iso, .cue, .bin.
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Czy mógłbyś opisać jak i co robić po kolei który plik mam wskazać
(cue,iso,nfo - w tym zdjęciu są trzy pliki z tymi rozszerzeniami)np. w NERO lub WinOnCd aby prawidłowo zapisało zapisało z obrazu. Z góry dzięki. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
rE
Wgraj sobie Nero.
Plik NFO to tylko plik informacyjny, to samo co TXT tylko inne rozszerzenie. Plik Cue nie jest Ci potrzebny, ponieważ opisuje on co ma nagrywać nagrywarka odwołując się do obrazu. Ale to nie ważne. Masz plik ISO, najprostszy z mozliwych obrazów. Wchodzisz do Nero, wybierasz File->Burn Image... Tam w okienku wybierasz plik ISO. Poźniej ustaw prędkość nagrywania, tryb(DAO lub TAO), ja wole DAO, ale w twoim wypadku nie ma to różnicy, potem Write albo Ok. I kuniec, nagrywa sie. Mysle, że opisalem to dosyc zrozumiale, jak masz jakies pytania to wal, nagrywasz pewnie Warez (po pliku NFO) to ja Ci moge jakies zawsze FAQ udzielic Pozdrowka |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki AuthoR dzisiaj spróbuję tak zrobić jak opisałeś, jak coś mi nie będzie szło pozwolę sobie zawrócić Ci głowę.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Witam ponownie. Nagrałem tak jak opisałeś ale po wypaleniu
CD nie może go w otworzyć i krzyczy że niezgodny format. Pozdrowienia. |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Chyba coś skopałeś!!! Podany przepis jest 100% pewny. Jeżeli nie działa, podepnij plik .iso pod Daemona, i wypal CD Clone tak jak z płyy na płytę, w locie - też działa. Pod Daemonem możesz dodatkowo sprawdzić poprawność pliku - po prostu odpalasz podpiętą płytkę, i jeżeli działa to musi się poprawnie wypalić.
|
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Spróbuję dziś tak zrobić.
pozdrowienia. |
![]() |
![]() |
|
|