![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.03.2002
![]() |
![]()
Witam
Może zadam banalne pytanie ale nie potrafię sobie z tym poradzić. Gdy w Nero kopiuję płytke korzystającz opcji "kopiuj" - przy czym sprawdziłem ustawienia czy właściwie zaznaczyłem że chodzi o "AUDIO", po nagraniu odtwarzacz elegencko pokazuje czasy i ilość utworów, ale zamiast muzyki słychać eleganckie trzaski. Obojętnie czy w CD czy w komputerze. Natomiast w komputerze nawet odtwarzacz rozpoznaje co to za płyta i pokazuje sciągnięte z CDDB tytuły utworów. A wcześniej ta funkcja działała bez zarzutu. Ale gdy nagram tą samą płytkę zrzucając utwory do pamięci, korzystając z polecenia nagraj płyte audio, nagranie jest bez zarzutu. Przeinstalowałem Nero, nie pomogło. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi. Pozdrawiam wszystkich GK ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
dlatego też nie jest wskazane bezpośrednie kopiowanie w locie z powodu dużych błędów jakie z tego wynikają. Spróbuj prędkość oodczytu ustawić na MAKS a, zapisu na 1/2 mniej.
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.03.2002
![]() |
Witam
Sęk w tym, że to nie było kopiowanie w locie, czego nigdy nie robię z uwagi choćby na to, że jak pod koniec opdczytu pojawi się błąd na płytce czytanej, to ta która jest już nagrywana również jest do niczego. Czytam z prędkością góra 10, nagrywam max 4*, wiec nie jest to problem nie nadązania z odczytem przy zapisie. A czego problem może dotyczyc dalej nie wiadomo.... Pozdrawiam wszystkich GK
|
|