![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2003
![]() |
brak poziomu bufora
Witam,mam pewien problem a minowicie jestem "szczęsliwym" posiadaczem nagrywarki tevion 4X4X32 i problem polega na tym ze nero nie wyswietla poziomu bufora,nagrywa ale pasek z poziomem jest pusty,zdarza sie jej dosć często popsuć płytke ale napewno nie jest to wina bufora,nero wtedy wywala dziwne komunikaty ze niby płyta nie jest do zapisu itp. ten drugi problem występował u mnie nawet jak miałem poprzędnią nagryware,więc zmieniłem bo myślałm ze to jej wina.Jeśli chodzi o moją konfigutacje to jest następująca:
athlon 1,4 GHz niepodkręcany,256 ddr, msi kt 266 pro , dysck wd400, no i zasilacz codegen 300w,tak sie zastanawiem czy czasami to psucie płytek to nie własnie wina zasilacza,ale system pracuje stabilnie xp sp1, prosze o pomoc !! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
nie jestem pewien tego co pisze, ale przy nagrywaniu 4x bufor nie jest wykorzystywany, przynajmniej zauwazylem to u siebie
ale moja spawara a twoja, zobacz w nero infotool czy ten twoj sprzet ma w ogole cos takiego jak bufor ![]()
#3 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Nagrywarki zawsze maja jakis bufor, nie pamietam ile kiedys mialy ale gdzies ok 2 MB z pewnoscia, moge sie mylic.
|
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podziwiam twoja wytrwalosc, czekac ponad 20 minut na plyte przy max speedzie...
Tak nawiasem mowiac to dla 4x chyba nawet DMA nie jest potrzebne ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2003
![]() |
nagrywarka ma bufor 1mb
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
a robisz cos na kompie jak plyta sie wypala?
ta spawara nie ma zabezpieczenia na blad typu buffer underrun, wiec radze podczas wypalania nie ruszac nawet myszka i wylaczyc wygaszacz ekranu ![]()
|
|