Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.01.2004, 20:28   #1
xavi
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.02.2003
xavi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
brak poziomu bufora

Witam,mam pewien problem a minowicie jestem "szczęsliwym" posiadaczem nagrywarki tevion 4X4X32 i problem polega na tym ze nero nie wyswietla poziomu bufora,nagrywa ale pasek z poziomem jest pusty,zdarza sie jej dosć często popsuć płytke ale napewno nie jest to wina bufora,nero wtedy wywala dziwne komunikaty ze niby płyta nie jest do zapisu itp. ten drugi problem występował u mnie nawet jak miałem poprzędnią nagryware,więc zmieniłem bo myślałm ze to jej wina.Jeśli chodzi o moją konfigutacje to jest następująca:
athlon 1,4 GHz niepodkręcany,256 ddr, msi kt 266 pro , dysck wd400, no i zasilacz codegen 300w,tak sie zastanawiem czy czasami to psucie płytek to nie własnie wina zasilacza,ale system pracuje stabilnie xp sp1, prosze o pomoc !!
xavi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.01.2004, 22:14   #2
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie jestem pewien tego co pisze, ale przy nagrywaniu 4x bufor nie jest wykorzystywany, przynajmniej zauwazylem to u siebie
ale moja spawara a twoja, zobacz w nero infotool czy ten twoj sprzet ma w ogole cos takiego jak bufor

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Stary 24.01.2004, 22:27   #3
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nagrywarki zawsze maja jakis bufor, nie pamietam ile kiedys mialy ale gdzies ok 2 MB z pewnoscia, moge sie mylic.
ThanatoS jest offline  
Stary 24.01.2004, 23:16   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Podziwiam twoja wytrwalosc, czekac ponad 20 minut na plyte przy max speedzie...
Tak nawiasem mowiac to dla 4x chyba nawet DMA nie jest potrzebne Co by ci tu poradzic poza kupnem nowego palnika, chmm trudna sprawa.
Stary 25.01.2004, 00:13   #5
xavi
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.02.2003
xavi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywarka ma bufor 1mb ,narazie mi taka prędkośc wystarcza,zyby tylko płytek nie psuła ,a dma ma włączone tzn:Multi-Word DMA tryb 2,via 4 in 1 zainstalowane, nie mam pojęcia od czego takie cuda sie dzieją
xavi jest offline  
Stary 25.01.2004, 00:20   #6
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a robisz cos na kompie jak plyta sie wypala?
ta spawara nie ma zabezpieczenia na blad typu buffer underrun, wiec radze podczas wypalania nie ruszac nawet myszka i wylaczyc wygaszacz ekranu

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: