![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
![]()
Mam LiteOn'a 48246S + firmware SS0E.Proszę nie odsyłajcie mnie do strony FAQ na cdrinfo.pl.Overburning już wykorzystywałem.W Nero 6.0.3.2 mam wszystko ustawione jak trzeba.Udało mi się nagrać dwie płytki 800MB firmy SPEED.Natomiast od tego czasu próbowałem już nagrywać płyty firm: EMTEC,TDK i Esperanzza, no i Platinum.W przypadku Platinum 800MB i EMTEC'a 870MB.Napęd nie widzi płyty w ogóle.Nie mylić z rozpoznaniem wolnego miejsca.Nie widzi jej i zachowuje się jakby był pusty.A w przypadku Esperanzza 800MB i TDK 800MB płyta zaczyna się nagrywać ale po 2-3%,czyli jeszcze w obszarze chyba Lead In wyskakuje komunikat "Błąd kalibracji mocy" i płytka idzie już do kosza.Bardzo proszę o opinie i konstruktywne uwagi.Z góry dziękuję.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Weź palarę do kumpla, który ma komputer. Podepnij ją w kompie kumpla i zobacz czy to samo się dzieje. Może ten problem jest spowodowany twoim komputerem - szczerze mówiąc to nie wiem co się dzieje, sprawdź jak poradziłem.
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
To jest chyba jakaś hipokryzja.Dzwonilem do serwisu.Pan powiedział,że palimy płytki 800MB/870MB na własną odpowiedzialność.A najlepiej jest się nie przyznawać do overburningu.To dlaczego każdy producent chwali się możliwością wypalania płyt w ten sposób w specyfikacji sprzętu.Nie rozumiem.
|
![]() |
![]() |
#4 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
http://cdrinfo.pl/cdr/porady/overburning.php3 - o ten FAQ tobie chodzilo?
-------------------------- Teoretycznie sie mowi ze przez OVERBURNING mozeby zepsuc nagrywarke. Mnie to sie jeszcze nie "udalo" a nadpalam duzo. A zamykasz sesje? Inne plytki dobrze nagrywa, jak nie uzywasz Overburningu? Standardowo sie zapytam takie zboczenie forumowe ![]()
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
Swoja droga np. Nero informuje o mozliwosci uszkodzenia napedu i moze cos w tym jest...
a jesli chodzi o problem,to skad wziales TDK800mb? chetnie bym takiego dorwal ja na swoim lg moge nagrywac jak na razie tylko esperanza 800mb i emtec 870mb... kilka innych po wypaleniu nie dziala poprawnie (mnostwo bledow)... wiec ostroznie z overburningiem zwlaszcza jesli jakies wazne dane
#6 |
Bywalec
![]() |
TDK Metallic coś tam.Jest taka płytka.Kupiłem w TESCO.I nawet widzi 800MB pod Nero.Ale moja się wywaliła.I poszła do kubła.Na 3 %, w obszarze Lead In.Tylko Speed do tej pory moja nagrywarka nie odrzuciła.Juz nie wiem co mam robić.Jak oddać do serwisu skoro nie można się przyznać do overburningu.A tylko z tym mam problem.Bo 700MB piecze mój napęd wyśmienicie.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
to nie szukaj dodatkowych klopotow,tylko znajdz nosniki 800 ktore twoja palarka ladnie tenteguje, kup ich zapas i ciesz sie ze wogole dziala
![]()
#8 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
no wlasnie.
Kupuj te ktore pali idealnie. Tylko mnie to dziwi bo LiteOn i problemy z nosnikami?zadko
#9 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
i nagrywac wolno, pospiech niczemu nie sluzy, tym bardziej przy nosnikach 800/870MB, mysle ze wypalajac takie plyty 12-24x powinno sie uniknac wiekszych problemow
![]()
#10 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Dla mnie to juz by sie kwalifikowalo do reklamacji, no ale wiadomo jak jest... Jezeli nie ma innego wyjscia to uzywaj polowicznego rozwiazania czyli palenia na tych speedach. |
|
![]() |
![]() |
|
|