![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.08.2003
![]() |
Btc Drw 1016im
Jak w temacie, co sądzicie na temat tej nagrywarki ? Dokładniejsza specyfikacja tu. Chodzi mi głównie o palenie gier na PS2. Sprzęt dostałen na gwiazdkę, dziś rano przetestuję, jakby co to jeszcze mogę zamienić na inny model.
Pozdr. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Kurde mam małego zonka...Dziś rano sprzęt podłączyłem, mam obraz płytki (Burnout3.iso - ok 2.7GB), zacząłem nagrywać w alkoholu - DAO - 4x i tak sobie czekam aż się rozkręci a tu nic. Po 3 min. nagrało niecałe 0.5MB - tak to nie żart. W statusie nagrywania, przewidywany czas wynosił 311 godzin. No sorry, ale ja odpadam. Nie jestem znawcą tematu, za wszelką pomoc z góry dzięki.
Mój sprzęt: 1700XP 120GB Barrracuda SATA 8MB cache WIN XP SP1 p.s. jest na taśmie z nagrywarką CD, CD na slave, BTC na master p.p.s jeszcze jedno info, po przerwaniu nagrywania, i wyjęciu płyty, dioda na nagrywarce dalej "miga"... p.p.p.s nagrywanie testowałem na 2 programach NERO i ALCOHOL 120%, w obu przypadkach ten sam czas nagrywania 311:xx:xx normalnie sie zachlastać można Pozdr. i czekam na odp. Ostatnio zmieniany przez Snorty : 25.12.2004 o godz. 12:21 |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
spr. standard jaki tryb pracy dma czy pio
|
![]() |
![]() |
#4 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podepnij solo na master na osobnym kontrolerze, moze sie grysc z CD.
Zainstaluj sterowniki do MoBo, ASPI, uruchom DMA, tasma 80 zylowa-sprawdzona, itepe. Jak miga dioda na panelu - moze byc uszkodzona nagrywarka, nie musi, moze tez miec klopoty z komunikacja. (mysle jeszcze ew. o Servis Packu 2 - ale to kuz twoj problem, bo nie wszystkie urzadzenia i programy go toleruja.) |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Jak już napisałem, nie jestem mocny w te klocki
![]() 1.Jak sprawdzić tryb pracy ? (uruchomic DMA ?) 2.Co to za sterowniki MoBo ? ASPI już wcześniej instalowałem do zwykłej wypalarki (jeżeli forceaspi to to samo ![]() 3.Taśma standard jaki dorzucają do płyty głównej ![]() Ostatnio zmieniany przez Snorty : 25.12.2004 o godz. 13:12 |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
OK obecnie mam Ultra DMA tryb 2. Troche się musiałem pomęczyć, bo miałem zainstalowany sterownik nforce (pł. gł. to Abit NF7-S ver 2.0) a ten nie pozwalał na ingerencje w tryb pracy. Teraz mam na standardowym sterowniku no i tryb UDMA na dwóch napędach.Prosiłbym teraz o troszeczkę informacji na temat tych sterowników MoBo, bo ASPI już instalowałem (forceaspi). Jak już pisałem, taśma standardowa.
Pozdr. |
![]() |
![]() |
#8 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MoBo-plyta glowna. Sterowniki dostarczane do plyty glownej, najlepiej najnowsze.
Tasma-80 zylowa (nie standart 40) daje lepsze wyniki i transfery (kazdy kabelek jest ekranowany). Odlacz jednak CDR, bo moga sie gryzc -serio. Zeskanuj antyvirem - moze byc cos w kompie. Jak to nic nie da - podlacz do innego kompa i sprawdz. Jak bedzie identycznie - oddaj do wymiany. BTC - mimo wszystko to nie jest szczyt technologii a i wykonanie nie to. ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Dobra świeżo po paleniu, te UDMA jednak pomogło. Paliłem 2 płyty - jakieś tanie (4zł za 2 sztuki). Pierwsza poleciała do kosza, w czasie wypalania buffor cały czas skakał, w krytyczych momentach spadał do 30%, CPU też potrafił do 50 skoczyć. Przy drógiej wyłączyłem Norton Antyvir Monitoring i bez problemu wypaliło (buffer 99, CPU ok 5). Wypalona płytka bez problemu smiga na PS2.
Pozdr. Jednak i tak zmienie na Lite-On'a albo Pioneer'a |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Podonsze temat, gdyż dziś jade wymienić nagrywarkę na jakiś inny model. Dlatego krótkie pytanie co polecacie ? Troche czytałem i wiem że będę się rozglądał za Pioneer DVR - 108, LiteON 1653 albo NEC 3500. Chyba że polecicie mi jeszcze jakieś modele.
Pozdr. |
![]() |
![]() |
|
|