![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.03.2003
![]() |
![]()
Sprawa wygląda tak. Nagrywam sobie płytke Audio w Nero w mojej nowej nagrywarce LITE-ON 4824 i patrze a tu bufor odczytu stopniowo spada w dól. Nagrywałem prędkością 24x. Gdy bufor spadł do zera w tedy w nagrywarce zapaliła sie pomarańczowa dioda (nie wiedziałem że taka istnieje) a prędkos spada do 16x. Pomyślalem sobie ze może za szybko wiec następną płytke nagrywam 12x a tu tak samo, prędkośc spada do 6x i tak co każdy utwór. Jestem ciekawy co to jest. Może mi to ktoś wyjaśnić?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Re: Bufor w LITE-ON 4824
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
pomaranczowa dioda osnacza ze wlaczyl sie system ochrony zapisu (burn-proof) - komp ci nie nadarza z wysylaniem danych do nagrywarki
zeby sie tego pozbyc sprobuj po pierwsze zdefragmentowac dysk twardy, wlaczyc DMA dla nagrywarki, zainstalowac sterowniki dla plyty glownej i sterowniki ASPI |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Wydaje mi sie ze wlaczyl tryb TAO (tzn nic nie zmienial w ustawieniach Nero) i mu nagrywarka wylacza laser po nagraniu kazdego tracka. To tlumaczyloby zachowanie "prędkośc spada do 6x i tak co każdy utwór". Oczywiscie wszelkie watpliwosci autor posta rozwieje podajac w jakim trybie nagrywal. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
A wiec UWAGA!!! Nagrywam oczywiście w trybie... DAO!!! Wiem na czym polegaja te tryby i do czego one służą wiec mysle ze dobrze wybrałem. Może to byc ASPI. Bo gdy miałem jeszcze 2 tyg temu stara LG to CLONY XXL widzial ja po zainstalowaniu ASPI a gdy wkoncu zmnieniłem ją na Litka nie ma bata by go odpalic. ASPI instalowałem ponownie i nic. Dle pewności powiem że mam najlepsza na świecie plyte główna czyli ECS k7s5a, Windoza XP, 256 MR DDR i dysk IBM 40 GB ( fragmentacja to 4 procent) 5200 obr/min z 512 kB buferka.
![]() |
#7 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jesli nie wiesz czy z ASPI ales gut - to przetestuj te aspi - uznane za najlepsze, najstabilneijsze i robiace najmniej problemow
![]() |
![]() |
#8 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Re: Bufor w LITE-ON 4824
Cytat:
Moze zrob tak: zapisz ASPI, skilluj ASPI, wgraj najnowszego Adapteca i spatchuj go Fixem. Taki zestaw jest kompatybilny z litkiem na WinXP na 100% ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
sPOKO DZIĘKI. wSZYSTKO ok. zAINSTALOWAŁEM TE asip I wSZISTKO sI. dZIĘKI
![]() |
|
|