![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Bufor w nero,clonecd po zmianie sprzetu.
Ostanio (jakies dwa dni temu) dopadlem w sumie nowego kompa (konfig w zalaczniku). W zasadzie wymianie ulegla plyta glowna,proc,ram reszte wpakowalem od tego co mialem poprzednio. Wszystko chodzi az milo z wyjatkiem "spawania". Problem to ten nieszczesny bufor (wiem bylo o tym 10000000 razy) ktory przy predkosci wypalania powyzej ok 20x spada srednio co 5s do zera i odpala sie w nagrywarce system ochrony zapisu co powoduje ze plyta sie nie wykaszania. Tylko co z tego jesli czas wypalania jest kurew... dlugi. Na forum przeszperalem wszystkie posty oraz FAQ o tym popieprz..... buforze ale tam tylko w wiekszosci jest o chispetach VIA (ktory zreszta sam mialem i nic takiego sie nie dzialo) Co ciekawe drivery do SIS'a zainstalowalem (AGP1.11 IDE2.10 USB 2.0) i DMA jest na 100% odpalone (przynajmniej tak twierdzi SHIT XP PRO) a jazda z buforem jest niewyjasniona. Czyzbym o czyms zapomnial? Co jest przyczyną takiej jazdy? Gdzie lezy blad?
P.S. Kumpel ma ta sama plyte glowna i u niego jest dokladnie to samo! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
![]() |
Oczywiście to przeciesz jest podstawa. Na pokladzie nowy SHIT.
|
![]() |
![]() |
#4 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Dla Ciebie to podstawa, dla mnie to podstawa, ale dla wielu ludzi nie. Odziwo widziałem winzgroze działającą po zmianie płyty.
A próbowałeś nagrywać z dysku master na nagrywarke master? |
![]() |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Napewno wina plyty.Musisz poszperac i zalatwic jakies sprawne drivery do niej.A skoro dzieje sie to jeszcze na 2 konfiguracjach to tylko potwierdza jej wine(tak mi sie wydaje(.
To tak samo jak kumpel ogladal divixy i mu sie zatrzymywaly po czym znowu lecial obraz.Dopiero jak wymienil plyte to wszystko bylo ok. Zapewne jest na gwarancji wiec sprobuj ja jakos wymienic. Tak bym zrobil. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2002
![]() |
Re: Bufor w nero,clonecd po zmianie sprzetu.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
![]() |
Probowalem nagrywac z roznych dyskow i nic zawsze to samo. A teraz was zaskocze bo jestem nienormalny!!!! Pred chwila zainstalowalem goly shit+nero i wiecie co zapier..... az milo! Pzyczyna calego zamieszania okazal sie byc siside.sys ktory instaluje sie przy wpomnianym SIS IDE driver. Zapytalem kumpla jakie on ma stery do sis'a a on na to ze zadnych! Mysle kur... jak to mozliwe ja mam stery jest kupa on nie ma sterow i jest ok. Przy nowiutkim windowsie wszystko sie wyjasnilo. A pozatym kur... nie wiem kto mi kazal te stery instalowac na cd do plyty glownej ich nie ma , na stronie GIGABYTE ich nie ma na stronie SIS'a ich do tego chipsetu nie ma! Wiec potwierdzilo sie powiedzenie "Nadgorliwosc gorsza od faszyzmu!"
Dzieki chlopaki za podpowiedzi i niech to bedzie przestroga dla komputerowych maniakow. |
![]() |
![]() |
|
|