Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.10.2001, 22:18   #1
Szyman
Gość

Burn-Proof problem

Hi!

Mam nagrywarkę Plextor PlexWriter 12/10/32S obsługującą Burn-Proof. Nagrywam przy pomocy WinOnCD 3.7 dostarczonego razem z nagrywarką. Mój problem polega na tym, że WinOnCD potrafi zatrzymać nagrywanie i pokazać Buffer Underrun.

Czasami gdy bufor jest pusty nagrywarka przestaje nagrywać i po chwili wznawia nagrywanie, a czasami WinOnCD wyrzuca błąd i psuje płytę. W czym może być problem

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.10.2001, 08:13   #2
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
problem tkwi chyba w konfiguracji twojego sprzetu- ale nie piszesz jak to masz podlaczone. BurnProff zalatwia duzo, ale nie wszystku, ni i w wionie trzeba zaznaczycz uaktywnienie burnprofa
bgn jest offline  
Stary 15.10.2001, 14:41   #3
Szyman
Gość

Nagrywarka podłączona jest oczywiście do kontrolera SCSI. Jedyna nietypowa rzecz: kontroler SCSI to Fast SCSI, a nagrywarka ma interfejs UltraSCSI. Ponieważ jednak SCSI jest zgodne w dół i w górę, to nie powinno być problemów (i poza BurnProofem nie ma).

Jeżeli podczas nagrywania zatrzymam system (Ctrl-Alt-Del) to nagrywarka prawidłowo wstrzymuje nagrywania i potem wznawia. Buffer Underrun zdarza się w zasadzie w dziwnych okolicznościach (np. bufor nie opróżnia się do zera, tylko np. w połowie).

BurnProof w softwarze Plextora jest włączony. Czy ustawia się to gdzieś dodatkowo w WinOnCD ??

Stary 15.10.2001, 16:29   #4
s0ny
Bywalec

Data rejestracji: 21.10.2000
s0ny zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam Plexa 1210A i zdazylo mi sie kiedys cos podobnego. 2 razy spaprala sie plytka a 1 raz nie zaczelo sie nawet nagrywanie (nero pokazywalo ze sie nagrywa a na nagrywarce zielona diodka sie palila, blad wywalilo dopiero przy okolo 50% nagrania!). Mi pomogla reinstalka windowsa. W moin przypadku bylo to Me lub 98 teraz juz nie pamietam.

Powodzienia
s0ny jest offline  
Stary 15.10.2001, 20:41   #5
bgn
`

mam teraz wIona 3.8 - i tam jest w opcji Disc
okienko gdzie "odhaczasz" burn Proofa.Zobacz tez, czy
Burn jest automatycznie wykryty w nagrywarce przez Wiona ( preferencje i info nagrywarki)> Jesli nie to sciagnij z www.roxio.de sterownik do wiona do swojego
Plextora
bgn jest offline  
Stary 15.10.2001, 20:48   #6
Szyman
Gość

Co ciekawe na liście Capabilities w info o nagrywarce w WinOnCD nie ma w ogóle pozycji BurnProof ani niczego innego co by sugerowało ochronę przed buffer underrun. Czy wam WinOnCD gdzieś pisze, że nagrywarka obsługuje burnproof?

Stary 15.10.2001, 22:56   #7
Ketosis
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.05.2001
Ketosis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

Jak sie nie mysle WinOnCD 3.7 nie obsluguje burn proofa dopiero po malym tricku w rejestrze owy burn proof zaczyna prawidlowo funkcjonowac .
Moja rada zainstaluj sobie WinOnCD 3.8 - problem zniknie.

Pozdrawiam
Ketosis jest offline  
Stary 16.10.2001, 08:10   #8
bgn
`

jak pamietam to w Wionie 3.7 we wlasciwoscia i info nagrywarki okienka swiadczace o istnieniu burnproofa bylo,
ale mialem wtedy nagrywarke ktora go nie obsugiwala, to bylo nieaktywne ( nieodhaczone automatycznie ).Sprobuj sciagnac sterownik z roxio, wywalic wiona i go jeszcze raz zainstalowac. Jesli nie pomoze - to 3.8 ale ze sterownikiem z roxio to twojego modelu plextora
Wiona 3.8 mozesz sciagnac z
www.winoncd.3d.pl jest tam link - ale uprzezam,ze wolno idzie
bgn jest offline  
Stary 16.10.2001, 13:00   #9
bgn
`

Sorry.Istotnie w wionie 3.7 nie ma - musisz ciagnac 3.8
bgn jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: