Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.11.2002, 23:36   #1
Liz4rd
Bywalec

Data rejestracji: 17.03.2002
Liz4rd zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy C-Dilla - Safedisc 2.8??

Mam problem. Mam iso od Dragon's Lair 3d (2cd) i jak przegram na płytki oba kompakty to sie wszystko ładnie instaluje. Ale jak próbuje uruchomić to mieli, mieli cd-ka i nic. Nagrywarke mam Teac W516EB. jesli natomiast nie nagrywam plytki tylko emuluje np: przez Deamon Tools, to chodzi bez problemu?? Czyli z tego wnioskuje, że iso jest zrzucony dobrze.
Dlaczego tak sie dzieje. Trzeba coś poustawiać w Clone lub Alcoholu??
PLEASE HELP!!!!!
Liz4rd jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2002, 00:11   #2
zibix
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 05.11.2002
zibix zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: C-Dilla - Safedisc 2.8??

Cytat:
Liz4rd napisa***322;(a)
Mam problem. Mam iso od Dragon's Lair 3d (2cd) i jak przegram na płytki oba kompakty to sie wszystko ładnie instaluje. Ale jak próbuje uruchomić to mieli, mieli cd-ka i nic. Nagrywarke mam Teac W516EB. jesli natomiast nie nagrywam plytki tylko emuluje np: przez Deamon Tools, to chodzi bez problemu?? Czyli z tego wnioskuje, że iso jest zrzucony dobrze.
PLEASE HELP!!!!!
Nie wiem czym jest zabezpieczona ta gra ale pewnie twoja nagrywarka tego nie bieze (prawdopodobnie korekcja EFM jest nie obsługiwana poprawnie)
zibix jest offline  
Stary 20.11.2002, 00:32   #3
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>

Cytat:
Liz4rd napisa***322;(a)
PLEASE HELP!!!!!
sorki, ale co ma wspolnego C-Dilla i SafeDisc?

to pierwsze jest stosowane tylko przez Autodesk (swoja droga, wredne zabezpieczenie, nie pomaga format, ani nawet wdclear)

woitas jest offline  
Stary 20.11.2002, 08:44   #4
VLuka

Data rejestracji: 06.04.2002
VLuka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>

Cytat:
Liz4rd napisa***322;(a)Mam problem. Mam iso od Dragon's Lair 3d (2cd)
TEAC-i nagrywaja SD2 do wersji 2.4. Jesli chcesz nadal wypalic to na TEAC-u to wybierz profil SD2 w Alcoholu (opcja Bypass EFM...), moze bedzie dzialalo. Zawsze mozesz tez grac z wlaczona emulacja SD2. Oczywiscie mowie o kopii z oryginalu (ewentualnie iso FLT po poprawnym zaaplikowaniu .ppf).
VLuka jest offline  
Stary 20.11.2002, 08:46   #5
VLuka

Re: Re: C-Dilla - Safedisc 2.8??

Cytat:
woitas napisa***322;(a)
sorki, ale co ma wspolnego C-Dilla i SafeDisc?
Wszystko. C-Dilla to producent Safedisca, Safedisca LT, Safedisca 2, Safecasta itp. Przejeta bodajze 2 lata temu przez Macrovision.
VLuka jest offline  
Stary 20.11.2002, 14:44   #6
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
dobra, ale tytul postu sugeruje co innego.
to sa calkiem rozne zabezpieczenia.

woitas jest offline  
Stary 20.11.2002, 15:01   #7
Wrześni@k
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.10.2002
Wrześni@k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no właśnie !
Wrześni@k jest offline  
Stary 20.11.2002, 17:23   #8
VLuka

C-Dilla to nie jest zabezpieczenie. Produkty Autodesk sa zabezpieczane SafeCastem (co tez latwo ominac). Natomiast czesto FLT czy DEViANCE w swoich .nfo nazywaja SafeDisc C-Dillą (w zaleznosci od ich aktualnego humoru).
VLuka jest offline  
Stary 20.11.2002, 22:00   #9
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a co do zabezpieczenia produktów autodesku do cdilla az tak głeboko nie ingeruje / testowałem na md5 pp5 i spokojowo / tzn format u mnie pomagał ale klonowanie partycji duszkiem juz nie
natomiast pewnikiem jest że bydle pamięta podstawową konfigurację kompa ale tego na ile pamięta jeszcze nie sprawdzałem
najlepszym wyjściem jest esport licencji z działającego acada do samego siebie i po problemie bo c-diilobydlak czasem jest nadwrażliwy i za dużo do siebie bierze / nagły zanik zasilania i dzonk mimo iż licencja permament to niestety c-bydle warczy o dłuuuugi kod bo stwierdziło zę był to atak na jej integralność -> na to lekarstwem są ostatnie serwispacki adesku i poprawki do c-dilli
narka
cana jest offline  
Stary 25.11.2002, 17:57   #10
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jaki jest dokładnie mechanizm działania C-Dilli? Do płyty dołąxczonej do książki mam AutoCADa 2000 Pl i po jednym dniu działania program (a raczej C-Dilla) wymiękł. Format partycji nie pomagał, Czy w późniejszych wersjach C-Dilla jest tak samo delikatna? Do dziś nie wiem co jej "zaszkodziło"
Franc jest offline  
Stary 25.11.2002, 21:14   #11
VLuka

SafeCast trzyma informacje o czasie trwania uzytkowania programu w jednym z pierwszych sektorow HDD. W packu unsafedisc 2.4 byl takze unsafecast - powinien pomoc na starsze wersje.
VLuka jest offline  
Stary 25.11.2002, 22:44   #12
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Franc napisa***322;(a)
Jaki jest dokładnie mechanizm działania C-Dilli? Do płyty dołąxczonej do książki mam AutoCADa 2000 Pl i po jednym dniu działania program (a raczej C-Dilla) wymiękł. Format partycji nie pomagał, Czy w późniejszych wersjach C-Dilla jest tak samo delikatna? Do dziś nie wiem co jej "zaszkodziło"
wyszło parę serwis packów i to cholerstwo też poprawili i to chyba znacznie, bo już / odpukać / mnie nie gnębi nagłymi utratami licencji
pozdro
cana jest offline  
Stary 26.11.2002, 20:48   #13
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki za dobre słowo
Franc jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: