Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.06.2003, 02:50   #1
Brykus
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.06.2003
Brykus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie mozna wykonać polecenia Zapisz w trybie DAO!

Elo a wiec przejde do rzeczy ..... mam nagrywakre Teac 16x W516-EB i od kupna wszystko wypalala co sie dalo w Nero i od pol roku zaczalem wypalac pliki typu Bin , Cue badz Iso ... i sciaglem sobie Colina 3 i w Nero wypalilem CD3 i CD2 colina ale w przypadku CD1 wystapil wlasnie w/w problem .... jak dam na obraz plyty i potem nagraj..... to mi w prawym gornym rogu pisze ze to CD1 zajmuje 748mb a czesto tak nagrywalem ....ale co innego wychodzi w praniu jak przerobie BIN na ISO w programie WIN ISO...... tu jednak pisze ze cd1 zajmuje 656mb czy jakos tak ..... ale problem w tym ze nawet samo Cue jak i przerobione na ISo nie wypali !!!! bo jest 5% i po niecalych 2 minutach ..... wyskajuje ten komunikat"nie mozna wykonać polecenia Zapisz w trybie DAO!" ..kurfa ludzie siedze nad tym caly dzien i nie idzie mi rozkminic co i jak ...a zawsze wypalalem na plytkach " ESPERANZA CD-R 700MB 80MIN x12x24x40 ".... sorka ja poczatkujacy i nieweim co to za problem... i licze na wasza pomoc ......

P.S przepraszam jak co za brak interpunkcji ...ale jestem mocno w****..... i pisze to ok 3 nad ranem i mnie tu normalnie zaraz...... niewiem co .. papap i Pozdro for All

P.S 2 aha btw prubowalem Overburning.... ale po nagraniu wyszeld komunikat ze nie nagralo dobrze i ze blad wyskoczyll........ i jakis error.......
Brykus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.06.2003, 07:30   #2
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli baaardzo zależy Ci na tej 1 płycie, to spróbuj ją nagrać w TAO,
albo spróbuj nagrać innym programem, np. CloneCD.

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.06.2003, 08:36   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zamontuj tego bina w wirtualnym napedzie np daemon tools albo alcoholu, sprawdzisz czy dziala i wtedy przegrasz w locie na plytke chocby w nero. Moze byc tak ze masz zwalony ten obraz.
Stary 25.06.2003, 11:31   #4
Brykus
Nowy na forum

Siema .... fuck.... no juz niemoge.... na CDRW mi nagrywa ISO (bin) ale kurfa jak dam np Epseranze i platinium to chu..... i nieweim co jest grane ..... od 3 dni tak mam a wczesniej to ja tylkko praktycznie na Esperanzach nagrywalem i bylo GIT a teraz?? znowu ten komunikat!!!! ludize help!!!! moze mam odinstalowac nero ? czy jak ? normalnie zaraz tu szubienice skoluje....a sciaglem dodatek do Warcrafta 3 i to samo ..... a wiem ze obra zplyty jest dobry bo kumpel z tego samego FTP sciagal i ma ok ale u mnie nie chce wypalic... znacie przyczyne tego ?? Pozdro
Stary 25.06.2003, 12:25   #5
Brykus
Nowy na forum

Eh teraz to juz sam nieweim ale teraz jak chcialem utworzyc dysk z danymi to wyskoczyl mi taki komunikta po ok2 minutach :SCSI/ATAPI command timeout error , potem mi pisze Błąd magistrali SCSI lub IDE! potem Nie mozna wykonac polecenia ZAKONCZSCIEZKE! potem NIEPRAWIDLOWY STAN ZAPISU potem WYKONANIE polecenia fiksacja jest nie mozliwe... co jest grane ? ja jestem zielony w te klocki ......
Stary 25.06.2003, 13:03   #6
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Musisz miec ODPOWIEDNIE sterowniki kontrolera IDE i ASPI (najlepiej daj forceASPI 1.8)

BTW: i oplaca sie sciagac Tego war3: The Frozen Throne Podobno sa tam staszne immbalance jednostkowe tak jak w becie.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.06.2003, 13:26   #7
Brykus
Nowy na forum

eh zainstalowalem te force ASPI ale nadal to samo ...ale o dziwo od ok roku co ise bawie w iso to nigdy nir mialem takich problemow... zawsze nagrywalo sie bez problemowo i bez tego aspi..... eh ludzie kurna czy mam ****ana nagryware? jak sadzicie? bo normalnie *****izmu dostaje...??
Stary 25.06.2003, 17:24   #8
Franc
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.10.2002
Franc zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zamontuj obraz w virtualnym napędzie (jak się da) i zacznij wypalać jako kopia CD (w locie) z virtuala na nagrywarkę
Franc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: