![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.07.2000
![]() |
Dysk Seageta Barracuda II - mam pytanie
Posiadam sprzet Cel 633 , 64 MB , Barracuda II 7200 Obr/sek. Pytanie dotyczy tego , jaka najwieksza predkosc nagrywania wytrzyma moj sprzet , zastrzegam ze chcialbym sobie kuoic ngrywarke na IDE .
Chce sobie kupic nagrywarke i nie wiem jak ma byc ona szybka. Za odpowiedzi dotyczace pytania dziekuje z gory. )
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Hmmm... Nigdy sie nie spotkalem z tym zeby procesor sie nie wyrabial przy wypalaniu plytek (no chyba ze naprawde jest wolny np. 486DX). Sprawa glownie zalezy od transferu z dysku (a jak widze to ten twoj najwolniejszy nie jest!).
Predkosc nagrywania to 174 kb/sek przy predosci *1 (niektorzy podaja ze 172 kb/sek, ale co za roznica). No wiec transfer z dysku w MB podzielony przez 174 kb/sek da teoretyczna predkosc z jaka dysk moze dostarczac dane. W ten sposob Nero testujac moj ponad 5-letni dysk Seagate'a (2,1 GB) wytyczyl ze minimalny transfer pozwala na nagrywanie z niego z predkoscia *24. Wniosek: dysk to Ci sie chyba wyrobi :-))) Ps. Pamietaj tylko zeby jakos sensownie podlaczyc ta nagrywarke, np. Master na drugim kanale. Pozdro, |
|
|
#3 |
|
Gość
|
mam podobny sprzet i po testach wykazalo, ze moge nagrywac z pretkoscia 40X takze nie ma problemu z transferem
|
|
|
#4 | |
|
Gość
|
Cytat:
Zwłaszcza przy nagrywaniu Audio z obrazu (nagrywam tylko pliki z dysku albo cały obraz z dysku - nie mam w kompie napędu CD) obciążenie procka wywala płytę. Odpalasz sysmon.exe i włączasz śledzenie obciążenia procka i transfer z dysku. U mnie przy nagrywaniu 8x (danych) obciążenie procka wynosi 96% !!! Jeżeli windows stwierdzi, że coś musi sobie pochrupać po dysku, to programik może nie nadążyć z podawaniem danych (mimo, że dysk się wyrabia!). No i kiszeczka. Pisałem już o tym w poście "Nero - ty cholero". Przy nagrywaniu 6x mam spokój. Spróbuję podkręcić jeszcze bardziej procka. Kiedyś, na innej płycie puściłem go na 290 MHz!!! Pół godziny dało się grać w Q1. Potem się wieszał. I trochę śmierdziało. Ale działa dalej. Od dwóch lat! Przy Twoim sprzęciku jedyny problem może być w konfiguracji sprzętu lub softu. Sam sprzęt ma bardzo duży zapas ![]() Powodzenia z testowaniem! |
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.09.2000
![]() |
Na AMD 350 12x - bez problemow. Najlepiej to kup sprzecio z "Burn proof" - wg mnie ta funskja jest niezastapiona!!! Ja mam plextorka 1210a - na nic go nie wymienie (chyba ze na 1210s :-) ) Pomysl o takim sprzecie, a poza tym teraz tego plextorka wkladaja do innych napedow jako OEM - sa tansze.
Co do Twojego twardziela - i sprzecia - nie masz o co sie martwic. Takim sprzetem mozna sie tylko pochwalic. |
|
|
![]() |
|
|