Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.05.2001, 09:52   #1
slawko
Gość

CD Emulatory

Mam pytanko czy ktos z panow spotkal sie z emulatorem cd ktory nie mieszalby w obrazie plyty. np tools deamod jest super ale jak sie uruchomi obraz a potem takowy obraz chce sie nagrac to wynikiem jest czysta plytka. Czy ktos ma jakis pomysl

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.05.2001, 10:13   #2
Smiech
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.05.2001
Smiech zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem o czym ty piszesz. Daemon Tools nic nie miesza w obrazach płyt, on je tylko odczytuje. I jest to najlepszy na świecie emulator CD.

Moj kumpel kiedyś powiedział mi, że gdy nagrywa to nie może być u niego odpalony i zaemulowany obraz w Daemon Tools bo inaczej cos mu sie kaszani.
Musi więc odmontować obraz i usunąc Daemon Tools z traya a potem wypala z tego obrazu lub innego i jest OK

Może i ty masz podobny problem?
Smiech jest offline  
Stary 31.05.2001, 22:22   #3
gAzZzZoR
Kinetic

Data rejestracji: 09.04.2001
gAzZzZoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Smiech (31-05-2001 10:13):
Nie wiem o czym ty piszesz. Daemon Tools nic nie miesza w obrazach płyt, on je tylko odczytuje. I jest to najlepszy na świecie emulator CD.

Moj kumpel kiedyś powiedział mi, że gdy nagrywa to nie może być u niego odpalony i zaemulowany obraz w Daemon Tools bo inaczej cos mu sie kaszani.
Musi więc odmontować obraz i usunąc Daemon Tools z traya a potem wypala z tego obrazu lub innego i jest OK

Może i ty masz podobny problem?

Jest to bardzo prawdopodobny.

Nie - nie wgrywa nic do pliku imagu. VCo za bzdury :-D
gAzZzZoR jest offline  
Stary 01.06.2001, 09:47   #4
Beerman
Bywalec

Data rejestracji: 06.02.2001
Beerman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
slawko (31-05-2001 09:52):
Mam pytanko czy ktos z panow spotkal sie z emulatorem cd ktory nie mieszalby w obrazie plyty. np tools deamod jest super ale jak sie uruchomi obraz a potem takowy obraz chce sie nagrac to wynikiem jest czysta plytka. Czy ktos ma jakis pomysl
Nie mozesz nagrywac plyty z podmountowanym jednoczesnie imagem w demonie. Po prostu rownoczesnie 2 programy (soft do nagrywania i DT) nie moga sie odwolywac do tego samego pliku.
Musisz odmountowac virtualny cd-rom z imagem ktory masz wypalic.
Beerman jest offline  
Stary 01.06.2001, 13:55   #5
Adiem
Gość

Cytat:
slawko (31-05-2001 09:52):
Witam!

Moim zdaniem powinienes zrobic konwersje obrazu do pliku obslugiwanego przez Nero np. Binwizardem, ktory jest na www.cdrinfo.pl Niedawno mialem podobna sytuacje, po nagraniu na cdrw win2k nie widzial zadnych plikow, pomogl wyzej wymieniony programik

Pozdr. Adiem
GG: 400280

Stary 01.06.2001, 21:31   #6
gAzZzZoR
Kinetic

Data rejestracji: 09.04.2001
gAzZzZoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Adiem (01-06-2001 13:55):
Witam!

Moim zdaniem powinienes zrobic konwersje obrazu do pliku obslugiwanego przez Nero np. Binwizardem, ktory jest na www.cdrinfo.pl Niedawno mialem podobna sytuacje, po nagraniu na cdrw win2k nie widzial zadnych plikow, pomogl wyzej wymieniony programik

Pozdr. Adiem
GG: 400280
Owszem, napewno pomoglo, a to z tego wzgledu ze utworzył nowy plik ktory nie był uzywany przez inny program.
Efekt by był taki sam gdyby plik poprostu przekopiował do inngo folderu

-- wada takiego rozwiazania jest kolejne 650 Mb zajete na dysku (około 650)

Nie nagrało zadnego pliku (zostało napisane powyzej w pytaniu czemu tak sie dzieje) bo winda (konkretnie demon) uzywał pliku i nie udostepniał go clonowi. Stąd czysta płyta.

Pozdro. Gazor

P.S. Witamy nowego użytkownika. Życzymy wielu sukcesow na forum i łatwych pytan na forum :-)
gAzZzZoR jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: