Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.08.2001, 13:40   #1
Andy
Gość

Chce kupic nagrywarke-pomozcie eksperci wybrac.

Witam wszystkich bywalcow tego forum,to moj pierwszy post wiec wybaczcie gdyby powialo dziwnymi pytaniami
Mam zamiar kupic nargywarke,przeczytalem wiele postow na tym forum oraz info ze strony glownej CDRinfo,chcialbym takie cudo ktore umozliwi skopiowanie kazdej plytki ,cd z muzyka,oryginalnej gierki,(nigdy nie wiadomo co sie moze przytrafic) itd , w tabeli nagrywarek znalazlem kilka modeli ktore spelniaja inne wymagania,zapoznalem sie z cennikami i doszedlem do takich modeli :
-TDK CyClone 12x10x32x ok 600zl
-Ricoh MP 7125A ok 630zl
-Teac W 512E ok 600zl
Czy powyzsze modele uporaja sie z Safediskiem 2.0 ?
Mam jeszcze mozliwosc kupic Teaca 8x8x32 za ok 400 zl ,jezeli on nie ustepuje swoja funkcjonalnoscia powyzszym sprzetom (oprocz szybkosci) to wlasciwie zdecydowalbym sie na niego wlasnie z powodu ceny i dobrych opinii o Teacu.Dodam ze nie zamierzam hurtowo wypalac a jedynie na wlasne potrzeby , chcialbym kupic sprzet markowy o max funkcjonalnosci bez konfliktow sprzetowo-programowych ,mam kompa z P3/750 na Abicie BX6-2.0 (intel 440 BX) 256mb,IBM 30GB,cd LG x36+DVD LG 8x, niewykluczone ze przesiade sie za jakis czas na mobo Abita z i815 (ver2 do tualatina) .
Jezeli macie inne typy to chetnie poczytam co to za sprzety i jakie maja zalety oraz wady.Uff,prawie ksiazke napisalem
Pozdro
Andy

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.08.2001, 13:48   #2
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
najlepsza jest zawsza własna nagrywarka.
Porównaj dane na stronie głownej cdr-info dotyczące nagrywarek. Teac 8/8 - nie ma chyba Burn profa- ja co prawda mam bardzo starego Philipsa i tez sobie jakoś rade
bez burnprofa daje, ale zawsze to mniejsze ryzyko uszkodzenia plytki.
N a100% to Ci nikt nie powie co lepsze, bo w przaniu od wielu rzeczy zalezy ( jak mozesz poczytac w forum)
bgn jest offline  
Stary 13.08.2001, 14:07   #3
Razor
Gość

Jeżeli chcesz kupić naprawdę porządną nagrywarkę polecam
Plextrora o prędkościach: 24x zapis na płycie CD-R, 10x zapis na płycie CD-RW
40x odczyt płyt CD. Jest ona najlepszą nagrywarką na rynku polecam ją, ponieważ im lepsza nagrywarka tym dłużej się starzeje. Albo kup tanią nagrywarkę np 8 8 32, albo bardzo dobrą taką jak Plextor, którą już wymieniłem.
Grwarantuję, że nie pożałujesz.
Ja osobiście żałuję, że kupiłem tak szybko Yamaha(16 10 40) teraz bym kupił plextora.

Jeśli cię nie stać poczekaj aż ona stanieje.
Jak już coś kupisz wyślij maila i napisz jak się sprawuje.

Stary 13.08.2001, 23:33   #4
black.devil
Gość

Nie przejmuj się opiniami takimi jak ta powyżej (dot Plexa - Razor). Sorry ale nie podoba mi się jak ktoś wskazuje jeden konkretny model nagrywarki (w dodatku dość luźno związany z treścią posta) jako 'ten jeden jedyny'. Nie zrozumcie mnie źle, uważam Plextory za znakomite nagrywarki ale NICZYM im nie ustępują a czasem nawet przewyższają TEACi, Ricohy, YAMAHY czy nawet takie Sony. Plex 24x jest dobry jak ktoś nagrywa po 100 CD/dzień. Jak nagrywa 1-5 CD tygodniowo to po jasną cholere mu coś takiego ? Przecież taki sprzęt się u niego zmarnuje. A teraz do rzeczy - z modeli które wymieniłeś ja osobiście od razu odrzuciłbym TDK i próbował podjąć trudną decyzje który z pozostałych, przypuszczam że wybrałbym TEACa bo jest to marka zdecydowanie popularniejsza niż Ricoh (chociaż niektóre TEACi są budowane w oparciu o chipy Ricoha). Sam posiadam TEACa W58E (ten który wymieniłeś jako 8x8x32x) i powiem tyle - BurnProof nie jest mi potrzebny. Odkąd ją mam spaliłem ok 8-10 płyt i wszystkie ewidentnie z mojej winy...
Co do SD2 to pojawił się programik który 'naprawia' obrazy płyt SD2 zrobione CloneCD tak, żeby po nagraniu łorkowały. Czy działa ? Pewnie tak. Sprawdze przy najbliższej okazji. A tak wogule to jedyne nagrywarki jakie na bank poradzą sobie z SD2 to ACERy a tych to ja bym nie polecał...

Stary 13.08.2001, 23:55   #5
kostek
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 03.05.2001
kostek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
RAZOR skąd wiesz że plex x24 jest najlepsza nagrywarką skoro jej nie widzoałeś na oczy?
kostek jest offline  
Stary 14.08.2001, 00:29   #6
Andy
Gość

Dziekuje za te opinie ktore napisaliscie i prosze o jeszcze,na polu walki pozostaly juz tylko 2 nagrywarki , mianowicie:
-Teac 512 EB
-Teac 516 EB
Przeczytalem dokladnie testy na cdrinfo i juz bym wzial 516 ale zrzuca ona obraz CDclone-laserlink az 2 godziny z haczykiem,ale to tylko suchy fakt ,tak naprawde to nie wiem czy bede taka operacje wykonywal chociaz 1 raz na m-ca ,ale zauwazylem roznice w wielkosci bufora 2mb-516 i 4mb-512 ,obie maja burnprofa,w tescie 516 sa wyniki zrzucania plikow zabezpieczonych na rozne sposoby ,natomiast test 512 nie ma takich wynikow ,czy to znaczy ze 512 nie robi takich rzeczy ? chyba nie ale nie jestem pewien wiec potwierdzcie lub zaprzeczcie moim przepuszczenia,wlasciwie cena obu modeli nie odbiega znacznie od siebie wiec pomijam ja przy wyborze.
Panowie ktory piecyk do plastikowych nalesnikow polecacie ?
Pozdro
Andy

Stary 14.08.2001, 14:14   #7
Razor
Gość

wieśniaki zobaczcie sobie reklamy w chip-ie nr 8/2001 to uwierzycie je jest taki plex
__________________________________________________ _________________

Razor

Stary 14.08.2001, 16:07   #8
adiem
Gość

Cytat:
Razor (14-08-2001 14:14):
wieśniaki zobaczcie sobie reklamy w chip-ie nr 8/2001 to uwierzycie je jest taki plex

Razor
ROTFL

Stary 14.08.2001, 18:59   #9
black.devil
Gość

Cytat:
Razor (14-08-2001 14:14):

Razor
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... w CHIPie.... to wszystko wyjaśnia.... zbanować Razora ;-) ;-) ;-) :-P

Stary 14.08.2001, 19:03   #10
black.devil
Gość

Wracając do pytania - panocku, zarówno 512EB jak i 516EB to TEACi a to już bardzo dobrze. Przy takim wyborze bez zastanawiania bierz 516EB. koniec

Stary 14.08.2001, 20:48   #11
kostek
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 03.05.2001
kostek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a uważasz że ktoś pisze w reklamach że jego sprzęt to *** bo ja takiej nie widziałem to czy coś jest takie czy inne zweryfikuje rynek za pare miesiecy i żeby piosać czy coś jest dobre czy nie to trzeba to miec i przetestowac a dopiero później wyrażać opinię
kostek jest offline  
Stary 14.08.2001, 23:23   #12
Callisto TM
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.11.2000
Callisto TM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam Teaca 516 i jestem z niej bardzo zadowolony, mimo tego ze nie kopiuje Safediska 2. Mam tez Acera i on kopiuje Safediska 2 bez problemu.

Pozdrawiam
Stary 15.08.2001, 04:23   #13
berserk
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.01.2001
berserk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja katuje obecnie teaca 512eb i jestem zadowolony.
razor sam jestes wiesniak. chipy, entery itp to *** warte gazety, i ich testy tez.
jesli wierzyc zachodnim serwisom to jest warta zakupu (Plex 24x), mozna tez poczekac na test na cdrinfo.
jej cena w lublinie to ok 1220 zl za bulka, wiec wybralbym teaca 12 lub 16 (pol ceny), chociaz mile wspominam prace z plexem 8x.
jeszcze jedno, ten plex (24x) ma 24 mies gwarancji w europie, ale radzilbym sprawdzic jak jest w polsce.
berserk jest offline  
Stary 15.08.2001, 12:57   #14
dekeilius
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.07.2001
dekeilius w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja nic nie doradzam i nic nie wymuszam powiem tylko ze z ricohem nie mam zadnych problemow choc przeplacilem za niego...ale uwazam ze teac tez jest za***isty...a plex za drogi...wiec...
dekeilius jest offline  
Stary 15.08.2001, 13:30   #15
Andy
Gość

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi na moje pytanie,wybralem Teaca 516 eb,sadze ze jest to max jakosci/wydajnosci za ok 700 zl ,czytalem o nowym Plextorze 24x ale za nowosci trzeba niezle zabulic ok 1200zl
wiedzialem ze moge na Was liczyc.
Pozdrawiam
Andy

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: