![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.07.2003
![]() |
IN CD w Nero
Witam Szanownych Forumowiczów.
I przyszedł czas na nagrywania.:cool: I zdarzyło się cosik nie tak. Po zainstalowaniu Nero v.5.5.13 (z oryginalnej płyty)-gdzie zapewne wszyscy tak robią-wszystko ładnie śmigało. Dograłem z tejże płyty IN CD i zrobiłem płytę CD-RW jako duuuużą dyskietkę. Ładnie się przerzucało pliki ale chciałem także coś nagrać i zobaczyłem że nie można zaznaczyć opcji wielosesyjności. Miałem na dysku już obraz pliku *ISO i jak chciałem go wrzucić na płytę to Nero znowu zaczęło tworzyć obraz pytając czy nadpisać. Próbowałem też uaktywnić nagranie przez Nero-Express i tu też powtórka. Ćoś jest nie tak ale co? Nagrywarka LiteOn LTR 48246S.Wyrzuciłem IN CD i normalnie wszystko działa. Czy można jakoś to pogodzić, tzn. nagrywać i używać płyty jako dużej dyskietki? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
po kolei - jak sformatujesz plyte incd to mnozesz ja nagrac z kazdego managera plikow i tylko tam (zadne multisesion w nero - chcesz dograc pliki to dograj tak jak sie na dyskietke dogrywa) - plyt takich tez nie powinno sie kopiowac jako calosc (poleceniem cd copy) ani tworzyc ich obrazow - jak potrzebujesz backupu to nagraj same pliki na cdrw czy cdr w zwykly sposob
jezeli twoj problem wyglada inaczej to sory - twoj post jest dosc chaotyczny i tylko tyle z niego zrozumialem |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam i dzięki za szybką odpowiedź.
Czyli jeśli dobrze zrozumiałem to po sformatowaniu w IN CD nie ma potrzeby dokonywać standartowych "klikań" w Nero aby coś nagrać tylko po prostu na zasadzie drag&drop? Wydawało mi się że wchodzenie w głąb rejestru lub do Linuxa jest kłopotem a tu tylko nagrywarka i też trochę kłopotliewe. Korzystając z okazji - ściągnąłem też bios do nagrywarki i mam pyt. czy celowym jest uaktualnianie nowszym biosem i czy jest niebezpieczne? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
ryzyko zawszy istnieje, ale nalezy sobie odpowiedziec na pytanie:
Czy ja tego BIOSu potrzebuje ? - ja wgralem do litka bo poprawial blad testu na overburning, ale niz zawsze jest to konieczne i celowe. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki - to narazie zaczekam z flashowaniem.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Niechcialem Cie odstraszac. To ryzyko jest zwiazane z bledami uzytkownika, zaburzeniach w lini energetycznej lub "other acts of god"
- ale zgadza sie - czasem sie nie oplaca tyle zachodu zeby wgrac BIOS ktory daje match more media i nic wiecej.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Powiem (napisze) tak:
Mam LTR 32123S i ostatni bios dał mi nowy sposób zapisu + błąd overburning. Nie doczekam się już chyba nowszego biosu likwidującego ten błąd , Bo juz jest chyba dla Liteona za stara. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam i dzięki za podpowiedzi.
|