![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
HELP!!!!!!!!!! Jak uratować (odzyskać) dane z CD-R???
Nagrałem ok. 400MB danych w Nero 5.0.3.8 jako "CD-ROM(ISO)", bez multisesji, poziom 2 ISO, tryb 2/XA, ASCII, Joliet, + zaznaczenie pominięcia ograniczeń ISO.
Na końcu nie zaznaczona była opcja: "Zamknij CD" i "Disc-At-Once". Po paru dniach chciałem dograć jeszcze ok. 200MB - i dograłem z opcjami j/w. Po nagraniu ani CD ani CDRW nie widzi tych pierwszych danych (400MB). Czy jest to do odratowania ![]() Z góry dziękuje. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 17.04.2001
![]() |
Wypróbuj CDR diagnostic - jest to (chyba) najlepszy programik do odzyskiwania danych. Mi już parę razy bardzo pomógł.
Najnowsza jest wersja 1.6.4 (chyba że pojawiła się już nowa) i tą możesz sobie sciągnąć z netu. Tylko potrzebowałbyś seriala, którego ja nie mam. Ale mogę ci wysłać 1.6.1 na priva (z serialem). pozdrawiam
martinez\nGG #755669 |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
poszlo wczoraj. tak ze rob nie zastanawiaj sie co to za duzy mail (900 kb), tylko go odbierz, ofkoz jesli tego nie zrobiles.
pozdro |
![]() |
![]() |
#4 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Zrób jak napisze, powinno pomoc
UWAGA: prawdopodobnie stracisz dostęp do 2 sesji, więc ją przekopiuj. Otworz Nero, daj nowy (OBRAZ_, i zaznacz opcje "KONTYNUJ WIELOSESYJNE" (czy jakos tak) Potem Nero spyta do ktorej sesji dograć. Wtedy zaznacz tą, którą chcesz odzyskać. W Twoim przypadku chyba pierwsza. Powinien pokazać te dokumenty ktore poprzednio straciłeś. Wtedy dorzuć do tego okna jakis pliczek, i kliknij zeby zapisał. Nero zacznie nagrywać, a jak skonczy to prawdopodobnie odzyskasz te dokumenty. Jakby nie wychodziło to masz jeszcze Cd-Diagnostic. Ewentualne problemy slij. PoZDRO Gazor. P.S. Jak już mówiliście że macie pełną CD-DIADNOSTIc to bardzo prosze jesli nie sprawi Wam to kłopotu to podeslijcie mi go.... Bardzo Wam dziękuję. szulo@poczta.wp.pl |
![]() |
![]() |
|
|