![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Z czego HA! (na pytanie o zabezpieczeniu przed kopiowaniem)
Wszedłem na te forum po to aby poczytać i dowiedzieć się czegoś nowego o nagrywaniu i cdr-kach. Zamiast tego napotkałem na stos kpin z innych kolesi zamieszczających posty. Naprawdę nie wiem czy to pytanie było takie śmieszne.
Wszyscy co wykpili tego gościa zapewne uważają się za speców od CDR. I LIGA! Ale zapomnieli chyba o jednym, że kiedyś tak jak on nie wiedzieli zbyt wiele na ten temat. Ale cóż "zapomniał wół jak cielęciem był". Oby tak dalej panowie a z każdego forum zrobi się sekcja zamknięta. Być może się mylę ale forum ma służyć pomaganiu i dawaniu porad, zamieszczaniu stosownych informacji na dany temat. Po części tego tu nie widzę. Mam nadzieję, że prócz "cwaniaków" są jeszcze poważni ludzie którzy służą radą i pomocą. Z ubolewaniem: rozczarowany |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 17.04.2001
![]() |
Cytat:
Życie jest ciężkie. Chociaż zgadzam się z tobą że "...forum ma służyć pomaganiu i dawaniu porad...". Jest tylko jedno małe "ale" - o pomoc się prosi - nie żąda. Poza tym : "...zapewne uważają się za speców od CDR. I LIGA..." i "...Ale cóż "zapomniał wół jak cielęciem był"..." - tak - każdy zaczyna od zera. Jak ja zaczynałem, to te forum jeszcze nie istniało, a cdrinfo.pl mieściło się pod adresem www.roleski.com.pl/gal... (już dokładnie nie pamiętam). I gdy ściągnęłem sobie program CloneCD to najpierw zająłem się czytaniem helpa. I powiem, że to wystarczyło na dosyć długo. Najlepszy napęd do "ścinania" image to był (i nadal jest) Toshiba, a ówczesny cd-rw to był HP z serii 9100. Ech, te czasy..... Czy więc nie uważasz, aby lepiej było najpierw samemu coś pokombinować ? Może to właśnie to "cwaniactwo", ale największą przyjemność i zadowolenie z samego siebie daje nam własne doświadczenie - że bez niczyjej pomocy "MI" się właśnie to udało zrobić. Oczywiście, chętnie służe radą i pomocą jeżeli tylko potrafię. Natomiast niektóre posty zasługują na zabawną/cyniczną odpowiedź - to wynika z ich samej treści. Zapewne chodzi ci o post MAD_a i odzew jaki powstał, ale czy naprawdę uważasz że chłopak miał o co tak stasznie się oburzyć ? I zachowywać się jak "burak" ? Dziwię się trochę, że podzielasz jego rozumowanie.... Tym bardziej że naprawdę wystarczyło poczytać helpa do CloneCD. Przyznam też, że masz bardzo adekwatną ksywę do tego tematu - kiedyś pod donosami do MO czy do SB podpisywali się ludzie używając podobnych ksywek.... pozdrawiam wszystkich rozczarowanych i cwaniaków niech nam żyje I LIGA !
martinez\nGG #755669 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Już wiem co mi przypomniała twoja ksywka - rozczarowany.
W gazecie z ogłoszeniami "Kontakt" w dziale "Towarzyskim" ![]() pozdrawiam wszystkich czytelników gazet.
martinez\nGG #755669 |
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
P.S.
Wszystkie zamieszczone tutaj moje posty nie miały na celu nikogo urazić. Mimo zawartej w nich złośliwości jakiekolwiek skojarzenia są błędne i nie właściwe. Aha - i nie ucierpiało przy tym żadne zwierzę. Oprócz mojej myszki, która tego już nie wytrzymała
martinez\nGG #755669 |
|
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
[quoteWidzę, że trochę się przejąłeś moim postem (odniosłem takie wrażenie). Rozumiem Ciebie doskonale. Helpy są po to, aby je czytać. Ja też zanim zacznę zadawać na około pytania sięgam do niego ale musisz przyznać, że niektóre help`y wołaja o pomstę do nieba. Szybciej można coś wydedukować samemu lub dowiedzieć się od kogoś innego na ten temat. No i zapominasz o jednej sprawie helpy są w języku angielskim (większość), a niestety nie każdy go zna...
P.S. Ksywka "rozczarowany" jest tymczasowa. Tak naprawdę to wołają na mnie "szelki" :-)) [/quote] |
|
|
#6 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Spoko - zajerestruj się - będziesz szybciej miał "premium" ![]() "...Widzę, że trochę się przejąłeś moim postem..." - przejąłem się, to może trochę za dużo powiedziane - ale wydaje mi się, że jesteś tu nowy i po co miałbyś odnieść wrażenie że nie warto o nic tutaj pytać, bo cię zaraz zgnoją i zmieszają z błotem. Otóż pytaj jak masz problem - po to jest forum. Mam nadzieję że nie będziesz walił postów typu MAD_.... Ale widzę że nie czytałeś helpa do CloneCD - do tego żeby sprawdzić jakie cd-romy przegrywają SUBcody wystarczy żebyś znał dosłownie podstawy (YES, NO itp) języka angielskiego. pozdrawiam wszystkie szelki
martinez\nGG #755669 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Gość
|
"...Widzę, że trochę się przejąłeś moim postem..." - przejąłem się, to może trochę za dużo powiedziane - ale wydaje mi się, że jesteś tu nowy i po co miałbyś odnieść wrażenie że nie warto o nic tutaj pytać, bo cię zaraz zgnoją i zmieszają z błotem.
Otóż pytaj jak masz problem - po to jest forum. Mam nadzieję że nie będziesz walił postów typu MAD_.... Ale widzę że nie czytałeś helpa do CloneCD - do tego żeby sprawdzić jakie cd-romy przegrywają SUBcody wystarczy żebyś znał dosłownie podstawy (YES, NO itp) języka angielskiego. Masz rację jestem tutaj nowym ale już zarejestrowanym kolesiem o ksywie szelki. co się tyczy MAD_`a. Faktycznie był brutalny. ale nie chciał...(tak myślę). Mam nadzieję, że będę tutaj miło spędzał czas. Pozdrawiam! P.S. co to jest SUBcody? Przegrasz mi to? Jeżeli chcesz to wyślę Ci dyskietkę! pli ![]() ...........:-)))
|
|
|
#8 |
|
Gość
|
Panowie jestescie THE BEST
nie ma co zycie jest brutalne HIII |
|
|
#9 |
|
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Zawsze staram(y) sie pomóc. Ale jeśli gość na forum pyta z jaką prędkością wypala jego nagrywarka Teac W54E 4x4x32 (jeśli napisze cały ciąg) a na dodateg sie spyta dlaczego jego nagrywarka ma bufor to już leciutka przesada.
Pozdrawiam wszystkich Gasior |
|
|
|
|
#10 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
szelki - witamy. Mam nadzieję że będziesz tu się dobrze bawił (no i przy okazji czegoś się nauczysz
)A co do SUBcodów - już ci wysyłam. I dołączam program do zrobienia z CD-Romu nagrywarki x12 z technologią JustLink i BurnProof w jednym. Aha - i ma możliwość wielokrotnego nagrywania na zwykłych płytach CD-R. Dzięki wykorzystaniu "technologi mrugającego lasera" istnieje możliwość zapisania do 2GB danych na jednym krążku. Program jest freeware, napisany przez mojego kolegę, także możesz go używać spokojnie. Ktoś jeszcze chce ? ![]() Krolik - thx. Staramy się ![]() gazorek - miło znów widzieć twoją czcionkę
martinez\nGG #755669 |
|
|
![]() |
|
|