![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() |
"CD-RW CDR 8S52" czy to "LiteOn 52x32x52" ???
Miesiąc temu zaniosłem do serwisu mojego LiteOna i dzisiaj odebrałem nową nagrywarkę. (opis sewisanta: "Wymiana"). Jednak w domu zobaczylem, że na jej obudowie poza maleńkimi literkami w rogu naklejki nie ma nigdzie napisane LiteOn. Na przednim panleu też nic nie jest wspomniane o LiteOnie, nawet nie ma nadruku "52x32x52", choć ogólnie kształt, gniazdko słuchawkowe, dioda i wcięcie na tackę wygląda identycznie jak w LiteOnie.
Nagrywarka jest w wersji oem - wiec mogę się oprzeć tylko na głównej naklejce. A na niej jest napisane w lewym górnym rogu "CD-RW DRIVE" a mniejszą czcionką "MODEL CDR-8S52". Zdjęcia naklejki i nagrywarki są w załączniku. A moje pytanie brzmi - czy to jakaś podróbka LiteOna ? Czy ktoś w ostatnim czasie kupował napęd LiteOn 52x32x52? Czy też ma taką naklejkę? Aha. Jeszcze jedno.. Do napędu była dołączona karteczka "instrukcja szybkiej instalacji napędu firmy HIVISION".. Na ich stronie www.hivision.pl jest napęd o oznaczeniu 8S52 - i wygląda prawie identycznie jak mój. Ale czy to odpowiednik LiteOna? i czy może być sprzedawany jako LiteOn? W sumie mi zależało na marce... Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam Wszystkich. Grzesiek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|