![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
CD-RW <== czy wieza je odczyta ??
Witam ,
Kupilem sobie plytke cd-rw firmy platinum.Zrzucilem na nia plytke w locie i sprawdzam na wierzy.Nie wiedzialem co sie dzieje ,jedna nie widziala w ogole plytki ,druga pisal ze nie moze jej odtworzyc ,trzecia po ruszeniu z plytka od razu sie zatrzymala .Sprawdzilem jeszcze na psxie bo on ma niezly laser ,i on sie zachowal tak samo.I teraz moje pytanie , czy czytniki w wierzach nie potrafi czytac plyt cd-rw ?? Dodam ,ze plyta jest od spodu czarna ?? pewnie ma to wplyw na wspolczynnik odbicia ![]() ![]() P.S. czy te plyty zawsze tak smierdza po wypaleniu ?? Romo
Poznasz faceta ,po tym jak konczy ![]() Ostatnio zmieniany przez romo20 : 15.02.2003 o godz. 21:17 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
@1. WIEZA!
@2. To jest roznie, na ogol wieze nie czytaja, ale sa takie co czytaja. Trzeba sprawdzac (na ogol w opisie tech. jest wzmianka) Czytniki DVD (stacjonarne) tez nie zawsze chca CDRW czytac. @3. Czasmi przy pierwszym wypalaniu, czuc charakterystyczny smrodek, nie wiem czemu. Kiedys kupilem plytki z TAKIM zapachem, ze kibel! Zniknal po kilku dniach. |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
nic nie pisze bo sie znowu walne :P
1.To juz chyba tradycja z tymi bykami w topicach ,caly czas je robie.A jak zauwaze to juz umieszcze posta na forum i nie da sie tego cofnac ,edytowanie tego nie zmenia niestety
![]() 2.A co do plytek to kumpel mi opowiadal ze on tak nagrywal na psx'a gry ,mysle ze to zalezy od koloru spodu plyty .Czy cdrw sa tylko czarne ??moze zielen albo blekit beda lzej strawne ![]() Thx za szybka odpowiedz ![]() Romo
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
nie wszystkie wierze odczytują rw zwłaszcza te starsze, w nowszysch w opisie powinno być napisane czy czytają...
psx- wcale nie ma jakiegoś "niezłego lasera", ale czarne lubią czytać. masz czarne - cdrw ? nie spotkałem sie z całkiem czarną cdrw, mam przważnie ciemno srebrne lub szare jak kto woli... a mród zalezy od płyt niektóre nie śmierdza, chyba zalezy to od składników użytych do stworzenia warstwy powierchni wypalanej
#5 |
Bywalec
![]() |
Mozecie mi podac konkretne modele cdrw ,ktore sa odtwarzane na psxie ?? Bo eksperymentowanei z wszsytkimi plytami bedzie dla mnie za kosztowne ,no i ktore sa najbardziej strawialne dla wiezy ??
Romo
#6 | ||
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: CD-RW <== czy wieza je odczyta ??
Cytat:
Z odczytem wielosesyjnych CDRW poradził sobie tylko Marantz, Onkyo widział tylko pierwszą sesję. Cytat:
Dodam jeszcze, że większe szanse na odtworzenie CDR czy CDRW w wieży masz z płytami 650MB - siedemsetki i wyższe wymagają precyzyjniejszego sprzętu. Ostatnio zmieniany przez pali : 16.02.2003 o godz. 01:11 |
||
![]() |
![]() |
#7 | |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Re: Re: CD-RW <== czy wieza je odczyta ??
Cytat:
Ma to chronić przed dekalibracją, a wtedy płytka nawet najstaranniej wypalona - out. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No wlasnie ostatnio mialem podobny problem. Nagralem sobie chyba z 3 piosenki na RW, tak tylko, zeby sobie jeszcze ich troche posluchac, wkladam plytke do Discmana (SONY) i sie okazuje, ze nie widzi plytek. To samo wieza Diora, to samo wieza Panasonica. Fakt, ze wczesniej nie zwracalem uwagi na to, czy te sprzetu takowe plytki odtwarzaja, ale skoro ze zwyklymi plytkami, nawet nagrywanymi w 48x nie bylo zadnych problemow, to i przy tym sie ich nie spodziewalem. No ale niestety.
Sprobuje moze jeszcze jakies lepsze nosniki, bo to bylo na Esperanzie, ktore co prawda lubie, ale wiem, ze sa lepsze. Moze sie uda, chociaz watpie. A szkoda ![]()
#9 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.10.2002
![]() |
Cytat:
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
Cytat:
Generalnie zawsze warto sprawdzić czy instrukcja wydana przez polskiego dystrybutora jest zgodna z oryginałem po angielsku, koreańsku, japońsku... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
To czy wieża czyta CD-RW audio, czy nie najczęściej jest napisane na przednim panelu CD-RW compatible lub w instruckji.
Jeżeli w instrukcji nie ma tego napisanego to jest bardzo mała szansa że odtwarzacz ją odczyta. |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
cdn...
A wiec wieza to juz zabytek wiec racjez odpuszczam sobie zabawe w odtwarzanie na niej ,bardziej mi zalezy na odtwarzaniu tyhc cd-rw na psxie.Czy komus w ogole udalo sie odpalic na psxie jakas gre zapisana na cdrw?? Zacznijmy od tego a jesl itak to jaka to byla firma
![]() Pozdrofka
|
|