![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Pomocy.Nie wiem co się dzieje!!!
Mam CD-RW LG CED-8083B.Jak próbuje nagrać coś na 3/4 moich czystych płytek pojawia się komunikat"Buffer Underrun"Co ciekawsze nie ma zanaczenia producent ani model płytki.Jedynie CloneCD poprawnie nagrywa...(?).Chyba musze zacząć nagrywać z obrazu płytki tym programem ale nie wiem jak zrobić aby był format .cue lub .bin. Proszę pomóżcie bo mnie szlak trafi.Może mam coś źle ustawione ?
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.11.2000
![]() |
Jeśli używałeś CDRWin-a prawdopodobnie wpisałeś numer instalacyjny z carnej listy, powoduje to niegrzeczne zachowanie tego programu objawiające się psuciem płyt w trakcie nagrywania. Przyznam sie że miałem ten sam problem i dużo płytek poszło do kosza ale po przeszukaniu sieci znalazłem odpowiedz.
Moja rada jesli nie jesteś pewien czy masz 100% numer, nie instaluj progamu, dotyczy to także innych programów. Jednak CDRWin jest najgorszy pod tym względem, nie jestem pewny czy nie miesza w biosie nagrywarki, ale czy to możliwe ? Prosze jednocześnie o opinie na ten temat. Pozdrawiam.
#3 |
Gość
|
Nie, to nie jest wina CDRWin.Na początku używałem WinOnCD.
Ale jak na razie żaden program nie zepsuł mi płytki (nero,cloneCD,WinOnCD).Każdą moge wypalić na CloneCD.Ale nie zadowala mnie jedynie kopiowanie płyt.Pozatym ten problem pojawił sie dużo wcześniej przed zainstalowaniem CDRWin.Dopiero niedawno zacząłem eksperymentować z innymi programami niż WinOnCD.Swoją drogą co zrobić aby Easy CD Creator obsługiwał moją nagrywarkę (LG CED-8083B). Przerobioną na CED-8080B. Dzięki za Odp. |
![]() |
#4 |
Gość
|
Dziwne zjawisko - też mam ten sprzęt, też po przeróbce i jak narazie - odpukać - ok. Co do Easy CD - musisz miec przynajmniej wersje 4.0. Ewentualnie do tego patcha 4.02 (na CDRINFO widziałem 4.02e). A co do wypalania - eksperymenty zacząłeś przed czy po tych komunikatach? Może warto przeinstalować system...
|
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.03.2001
![]() |
to nie jest wina ani biosu, ani softu, ani systemu,
poprostu moze bys zdefragmentowal twardziela raz na jakis czas!!!! |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Dzięki za porady.Ale - w ostatnich 3 tygodniach kilka razy przeinstalowałem Windowsa, czy defragmentacja coś pomorze biorąc pod uwagę fakt że część płytek nagrywa się bardzo dobrze ?
|
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.03.2001
![]() |
Cytat:
tylko nie przesadzaj z rozmiarem bo jezeli masz 64 ramu i zainstalowany win2000 a bufor dasz na 32 mb to z ramu bedzie walic waszystko do swap-a na hd i zamiast pomoc to pogorzszy to tylko sprawe. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Gall ma w 100% rację.
|
![]() |
|
|