Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.09.2002, 18:39   #1
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cd-Rw a Net

mam problem z netem jak wypalam cd to mi sie all net blokuje(tzn ze jak sciagam plik to mi na czas nagrywania wisi a potem rusza dalej), po wypaleniu rusza od nowa, zmienialem juz wina, sterowniki do all, nagrywarke i nic czy to wina windowsa ? czy czego innego, kanaly dma sa wlaczone
mam LiteOn LTR-48125W (bios nowy) i win 98se
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.09.2002, 19:48   #2
miernik
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.06.2002
Posty: 203
miernik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Cd-Rw a Net

Cytat:
Mr.Rafik napisał(a)
mam problem z netem jak wypalam cd to mi sie all net blokuje(tzn ze jak sciagam plik to mi na czas nagrywania wisi a potem rusza dalej), po wypaleniu rusza od nowa, zmienialem juz wina, sterowniki do all, nagrywarke i nic czy to wina windowsa ? czy czego innego, kanaly dma sa wlaczone
mam LiteOn LTR-48125W (bios nowy) i win 98se
Imasz plyte na chipsecie Via kt 133A - A moze sie myle ?
miernik jest offline  
Stary 24.09.2002, 21:53   #3
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no mam kt133a a co ?
co moge dodac to na cd-rw x4 dzialalo to dobrze, jak przeszedlem na x12, a potem x40 i x48 to juz net sie sypie
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline  
Stary 25.09.2002, 13:33   #4
miernik
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.06.2002
Posty: 203
miernik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Mr.Rafik napisał(a)
no mam kt133a a co ?
co moge dodac to na cd-rw x4 dzialalo to dobrze, jak przeszedlem na x12, a potem x40 i x48 to juz net sie sypie
U mnie tez!!!
miernik jest offline  
Stary 25.09.2002, 16:47   #5
smoka
Bywalec
 
Data rejestracji: 25.09.2002
Lokalizacja: Poland
Posty: 33
smoka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
za***icho

Czyli problem rozwiązany, się liczy:-D Fajowo się dogadaliście.
smoka jest offline  
Stary 25.09.2002, 17:14   #6
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hehe )

ja dodam jeszcze cos takiego :
podczas wymazywania cd (erase) wszystko dziala normalnie, tak samo jest podczas tworzenia sesji led-in i led-out sam problem jest zwiazany ze strumieniem danych z hd na cd-rw podczas nagrywania danych z hd w tym momencie net wisi i nie da sie nic zrobic

plyty nie chce na razie wymieniac, zna ktos rozwiazanie tego problemu ?
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline  
Stary 25.09.2002, 17:20   #7
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę
 
Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>
 
Data rejestracji: 30.03.2002
Posty: 6,017
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
rozwiazania nie znam ale opis sugeruje ze kontroler HDD zupelnie blokuje ci karte sieciowa - sprawdz w sytem manger czy nie masz konfliktow irq w systemie
__________________
2 * nec 20WGX2.. o mamo.. oczy za uszy
nie odpowiadam na pivy z pytaniami jak sie komus wlamac na mail [co za pomysl] i z prosba o pomoc w konfigu czegostam. te czasy sie skonczyly.
-Sid-The-Rat=> jest offline  
Stary 25.09.2002, 17:56   #8
FalconTm
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 17.09.2001
Posty: 91
FalconTm zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ewentualnie sprobuj wylaczyc w karcie sieciowej
z poziomu menedzera urzadzen opcje
"Zezwalaj na wylaczanie tego urzadzenia, celem zaoszczedzenia energii"
Powylaczaj suspendy,standby-ie i jakiekolwiek zarzadzanie energia.
Z reguly ACPI robi syf w systemie.
Moze byc tez mozliwosc zbyt slabego zasilacza.
__________________
Brgds FalconTm
FalconTm jest offline  
Stary 25.09.2002, 22:29   #9
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ACPI mam wylaczone, zasilacz mam 300W pod amd w sam raz
IRQ nie ma konfliktow patrzylem mam tylko graficzna i sieciowke wlozona w tym sieciowka jest w systemie wylaczona w menadzeze urzadzen i jej nie instalowalem tylko jest jako iX w nim (czyli nie zainstalowane i zablokowane)
jeszcze wyciagne calkiem sieciowke i sprawdze a jak nie to juz nie wiem, ale to zaraz bo i tak mi komp chodzi 24h prawie wiec nie ma nawet czasu na reseta
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline  
Stary 26.09.2002, 17:46   #10
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no wiec wina karty sieciowej to nie jest
jakies inne sugestie ?
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.