Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.01.2003, 23:04   #1
ike
Bywalec

Data rejestracji: 29.10.2002
ike w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy u mnie dziala, u kumpla nie

witam!

zrobilem sobie kopie zapasowa medal of honor allied assault.
obie plytki zabezpieczone byly sd 2.51, ustawilem odpowiedni profil w clonecd i ladnie sie przegralo (nagrywarka teac w524e). u mnie chodzi bez problemu, nawet jak dokladnie odinstalowalem gre i pousuwalem wpisy w rejestrze, to nadal chce sie pieknie instalowac i wszystko dziala.
ale jak pozyczylem gre kumplowi, to u niego instalacja staje na ok. 40% (btw. przy 48% jest juz zmiana plyty na druga). nie wiem czego tak sie dzieje... moze wina lezy po stronie jego sprzetu, albo soft'u choc nie sadze, bo ma nagrywarke bodajze liteon i reszta tez spelnia wszelkie wymagania...

czy ktos moze mi pomoc
thx
ike jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.01.2003, 23:46   #2
Adalis
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.11.2002
Adalis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam

Miałem ten sam problem. Pierwsza kopia którą zrobiłem chodziła normalnie ale niewiem czemu kolejne nagrania, mimo tych samych ustawień co przy pierwszym udanym nagraniu kończyły sie tak jak to opisujesz (około 40% ist. gry i koniec). Niestety niedoszedłem do tego co mogło być przyczyną tego zachowania

Pozdrawiam
Adalis jest offline  
Stary 09.01.2003, 21:17   #3
ike
Bywalec

hmmm...
dzisiaj u goscia bylem i problem jest nieco innej natury...
gdy dochodzi do tych 48%, czyli momentu kiedy bedzie chcialo zmiany plyty, wystepuje 'krytyczny wyjatek', a nie zawieszenie systemu, wiec to moze byc wina windowsa... bedziemy sie bawic
aha i nagrywarke ma lg, cd-rom zreszta tez...
moze jednak ktos jeszcze wie o co moze chodzic ?
ike jest offline  
Stary 10.01.2003, 19:16   #4
reszcz
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 23.05.2002
reszcz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a ja mam i chodzi bez problemu oczywiście kopia bezpieczeństwa a może za dużo kopi bezpieczeństwa żart
pozdrawiam
Stary 10.01.2003, 22:42   #5
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: u mnie dziala, u kumpla nie

Cytat:
ike napisa***322;(a)
witam!

zrobilem sobie kopie zapasowa medal of honor allied assault.
obie plytki zabezpieczone byly sd 2.51, ustawilem odpowiedni profil w clonecd i ladnie sie przegralo (nagrywarka teac w524e). u mnie chodzi bez problemu, nawet jak dokladnie odinstalowalem gre i pousuwalem wpisy w rejestrze, to nadal chce sie pieknie instalowac i wszystko dziala.
ale jak pozyczylem gre kumplowi, to u niego instalacja staje na ok. 40% (btw. przy 48% jest juz zmiana plyty na druga). nie wiem czego tak sie dzieje... moze wina lezy po stronie jego sprzetu, albo soft'u choc nie sadze, bo ma nagrywarke bodajze liteon i reszta tez spelnia wszelkie wymagania...

czy ktos moze mi pomoc
thx

Spróbuj przegrać nie zanaczając opcji "regeneracja sektrów z danymi"
Pozdrawiam
madmax2 jest offline  
Stary 30.01.2003, 10:33   #6
ike
Bywalec

Cytat:
reszcz napisa***322;(a)
a ja mam i chodzi bez problemu oczywiście kopia bezpieczeństwa a może za dużo kopi bezpieczeństwa żart
pozdrawiam
masz moze cracka do mohaa ?? bo nigdzie nie moge go znalezc, a innego sposobu juz chyba nie widze...
wlasciwie, to czym jest spowodowane to, ze u mnie idzie bez problemu a u kumpla nie ??
ike jest offline  
Stary 30.01.2003, 11:35   #7
Bidi
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.02.2002
Bidi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ike napisa***322;(a)
masz moze cracka do mohaa ?? bo nigdzie nie moge go znalezc, a innego sposobu juz chyba nie widze...
wlasciwie, to czym jest spowodowane to, ze u mnie idzie bez problemu a u kumpla nie ??
Cracka poszukaj na Astalavista.com i jako silnik wyszukiwania wez gamecopyworld, powinno wyszukac, co do drugiego problemu moze byc problem z winda (ale nie musi) u mnie heroes 4 po 10 instalacjach bez problemu pewnego pieknego dnia nie chcial sie zainstalowac wiec zglupialem ale jak poszla format c: i nowa instalka to wszystko bylo ok.
Stary 30.01.2003, 11:36   #8
Bidi
Stały bywalec ;)

Cytat:
Adalis napisa***322;(a)
Witam

Miałem ten sam problem. Pierwsza kopia którą zrobiłem chodziła normalnie ale niewiem czemu kolejne nagrania, mimo tych samych ustawień co przy pierwszym udanym nagraniu kończyły sie tak jak to opisujesz (około 40% ist. gry i koniec). Niestety niedoszedłem do tego co mogło być przyczyną tego zachowania

Pozdrawiam
Je
Stary 30.01.2003, 11:37   #9
Bidi
Stały bywalec ;)

Cytat:
Adalis napisa***322;(a)
Witam

Pozdrawiam
Jesli zrobiles sobie kopie z orginalu to ok ale jesli kopiujesz z kopii i nie masz cracka to nie ma szans aby gra ci poszla choc powinna sie zainstalowac.

Twoje uprawnienia: