Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.08.2003, 14:20   #1
Lee
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.05.2003
Lee w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CDex & EAC problem w win XP

Witam
posiadam kompa z zainstalowanym win XP (CD CDRW scsi, DVD atapi). Mój problem polega na tym iż CDex ani EAC nie chce sie uruchomić. CDex wogule nic nie wyrzuca po prostu klikniecie na ikonce na chwile zamienia kursor w klepsydre i wraca do normy - ZERO efektu zaś EAC wywala acces a violation - instalowałem adaptec aspi, fixaspi - zero efektu. Jest to o tyle dziwne ze przy tej samej konfiguracji hardwaru na win 98 SE chodziło bez problemu. U kumpla na win XP (bez scsi) wszystko chodzi - nawet nie trza bylo instalowac ASPI. może ktos wie o co biega - mam też zainstalowane nero - może aspi z nero coś krzaczą ??
Udało mi sie za to odpalić Easy CD-DA Extraktor - w czym jest problem ??
HELP ME
Lee jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.08.2003, 08:11   #2
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: CDex & EAC problem w win XP

Cytat:
Lee napisa***322;(a)
Witam
posiadam kompa z zainstalowanym win XP (CD CDRW scsi, DVD atapi). Mój problem polega na tym iż CDex ani EAC nie chce sie uruchomić. CDex wogule nic nie wyrzuca po prostu klikniecie na ikonce na chwile zamienia kursor w klepsydre i wraca do normy - ZERO efektu zaś EAC wywala acces a violation - instalowałem adaptec aspi, fixaspi - zero efektu. Jest to o tyle dziwne ze przy tej samej konfiguracji hardwaru na win 98 SE chodziło bez problemu. U kumpla na win XP (bez scsi) wszystko chodzi - nawet nie trza bylo instalowac ASPI. może ktos wie o co biega - mam też zainstalowane nero - może aspi z nero coś krzaczą ??
Udało mi sie za to odpalić Easy CD-DA Extraktor - w czym jest problem ??
HELP ME
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=24123

PS. Jeszcze na forum widziałem post w którym opisano błąd który uniemożliwia urychomienie niektórych programów rippujących, a powodowany jest przez nowego Nero - to oczywiście jeżeli takowe Nero masz zainstalowane.

Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 18.08.2003 o godz. 08:44
paput2000 jest offline  
Stary 18.08.2003, 15:10   #3
Lee
Nowy na forum

nie mam nero 6 dlatego jestem zdziwony
Lee jest offline  
Stary 18.08.2003, 16:24   #4
Lee
Nowy na forum

Big THX pomogło z tym plikiem lame EAC - swoją drogę czy wpływa to (ten plik ijego przeniesienie) na jakieś funkcje ? Korzystają z tego jakieś filmy ? czy można wtedy ew wskazać nowe umiejscowienie tego pliku czy też trzeba nim wachlować
Lee jest offline  
Stary 19.08.2003, 08:50   #5
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Lee napisa***322;(a)
Big THX pomogło z tym plikiem lame EAC - swoją drogę czy wpływa to (ten plik ijego przeniesienie) na jakieś funkcje ? Korzystają z tego jakieś filmy ? czy można wtedy ew wskazać nowe umiejscowienie tego pliku czy też trzeba nim wachlować
Jak można wywnioskować z topicu w którym znalazłeś rozwiązanie swojego problemu, plik lameacm może być czescią składową kodeka Lame instalowanego w systemie za pomocą jakiegoś pakietu kodeków.
Prawdopodobnie usunięcię tego pliku lub przeniesienie raczej zbytnio nie powinno wpłynąć na funkcjonowanie systemu, choś nie ręcze. W systemie domyślnie jest już instalowany i używany inny kodek mp3 - Fraunhofer IIS MPEG Layer3 - no chyba że zostałby usunięty, wtedy system musiałby używać alternatywnego i wtedy mogłyby się pojawić problemy.
paput2000 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: