Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.04.2003, 13:32   #16
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
echoo napisa***322;(a)
Napisz tylko jeszcze jak zainstalować "Alka" w wieży
napisałem, że w kompie
pali jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.04.2003, 21:49   #17
FuFu
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.04.2003
FuFu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: CDR Audio

Cytat:
crash napisa***322;(a)
mam wielka prośbe czy jest jakis program który umzliwia tak nagranie CDR by wieża widziała to jako cd czyli tloczone bo slyszalem jest jest to mozliwe moj przypadek to taki iż mam wiieze technics i jest ona bodajze zabezpieczona przed CDR'kami ?? za wszelka pomoc thx
Mysle ze problem z jakim sie spotkales lezy po stronie Technicsa !! i nic nie pomoga Ci zadne kombinacje , moj kumpel kupil kiedys DvD Technicsa za ktore zreszta niezle zaplacil okazalo sie ze nie czyta plyt cdr ani cdrw!!!! Nie zawsze firmowy sprzet wyposazony jest w najnowsza optyke! co do tego nie mam zadnych watpliwosci! Poradzilbym Ci jeszcze czyszczenie laserka ? Lub nagrywanie muzy na BlackCd !! Jezeli to nic niezmieni to masz poprostu kulawy sprzet!!!! Pozdrawiam
Stary 20.04.2003, 08:44   #18
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: CDR Audio

Cytat:
crash napisa***322;(a)
mam wielka prośbe czy jest jakis program który umzliwia tak nagranie CDR by wieża widziała to jako cd czyli tloczone bo slyszalem jest jest to mozliwe moj przypadek to taki iż mam wiieze technics i jest ona bodajze zabezpieczona przed CDR'kami ?? za wszelka pomoc thx
Nie ma takiego programu, jeżeli fabrycznie masz zablokowaną możliwość odczytu CD-R to nie masz za dużego pola manewru. Ja, gdybym miał taki problem, zostawiłbym technicsa w spokoju i pod wejście AUX podłączyłbym stację CD-ROM z zasilaczem (samą stację bez komputera), która odczyta ci cd-r i cd-rw, a jakość jest zupełnie OK. CD-ROM musi mieć na płycie czołowej przycisk do przeskakiwania do kolejnego utworu. Gdzieś mam schemat zasilacza ze stabilizatorem do tego rozwiązania (koszt ok.15 zł), jak potrzebujesz to wyślij mi swego e-maila.

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline  
Stary 23.04.2003, 01:50   #19
echoo
Organista za 2300

Data rejestracji: 17.12.2002
echoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pali napisa***322;(a)
napisałem, że w kompie
Ale crash ma kłopoty z wieżą a nie z kompem.

priv
echoo jest offline  
Stary 23.04.2003, 01:53   #20
echoo
Organista za 2300

Data rejestracji: 17.12.2002
echoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
para napisa***322;(a)
Z tym chyba nie byłoby problemu.
Nie takie cuda już widziałem.
Mój znajomy za flaszkę przerabiał telewizory czarno-białe na kolorowe.

Pozdrawiam
Ja jak wypiję flaszkę to szystko widzę kolorowe. ^_^ ^_^

priv
echoo jest offline  
Stary 23.04.2003, 02:13   #21
pali
Թ

pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
echoo napisa***322;(a)
Ale crash ma kłopoty z wieżą a nie z kompem.
A do wieży programów nie ma takich, bo jesli "wieza" identyfikuje CDR, to po ATIP, a tego się nie da ukryć, bo jest na matrixie.

A moze się da? Czy ktoś jest w stanie dokładnie, technicznie objaśnić sposób czytania ATIP-a? Moze dałoby się go jakoś "przykryć"? To w końcu jest chyba jakiś obszar płyty, gdzie operuje laser...
pali jest offline  
Stary 24.04.2003, 03:09   #22
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Do czytania ATIP jest specjalna komenda. Błąd -> CD tłoczony lub napęd nie obsługuje, jakikolwiek inny wynik -> płyta nagrywalna. Nie da się obejść Laser tam operuje, ale nigdy w życiu nie będzie próbował czegoś tam zapisać. Nie da się i tak.
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 24.04.2003, 04:03   #23
pali
Թ

Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
Do czytania ATIP jest specjalna komenda. Błąd -> CD tłoczony lub napęd nie obsługuje, jakikolwiek inny wynik -> płyta nagrywalna. Nie da się obejść Laser tam operuje, ale nigdy w życiu nie będzie próbował czegoś tam zapisać. Nie da się i tak.
Z dobrej woli to nie bedzie chciał tam pisac, ale moze możnaby go jakoś zmusić. Moje standardowe pytanie: jakby ktos widzial jakiś extra artykuł... (moze byc po ang)

Chodzi mi o to np. piszesz "komenda", jaka to komenda, gdzie jest ten obszar, itd, itp
Przyznaję - jestem zielony w tych sprawach
pali jest offline  
Stary 25.04.2003, 04:07   #24
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm... Jakaś komenda mmc. Więcej szczegółów znajdziesz na forum CD Freaks (club.cdfreaks.com) - niestety, nie pamiętam, gdzie - czeka Cię spotkanie z 'searchem' A co do tego, gdzie jest ATIP - AFAIK na samej matrycy, w niezapisywalnym obszarze płyty ('niezapisywalnym', a nie 'nieadresowalnym' )
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 25.04.2003, 06:48   #25
pali
Թ

Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
('niezapisywalnym', a nie 'nieadresowalnym' )
Dokładnie o tym myślałem Jakby ktoś miał jeszcze jakieś wskazówki, bardzo proszę o nie.
pali jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: