![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.08.2002
![]() |
CDR Audio
mam wielka prośbe czy jest jakis program który umzliwia tak nagranie CDR by wieża widziała to jako cd czyli tloczone bo slyszalem jest jest to mozliwe moj przypadek to taki iż mam wiieze technics i jest ona bodajze zabezpieczona przed CDR'kami
![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Nie ma takiego programu.
Raczej musiałaby być zrobiona przeróbka w wieży. |
![]() |
![]() |
#3 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No dobrze, programu może nie ma - ale co "zdradza" płytę CDR?
ATIP? ISRC? Czy co? |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
ATIP
|
![]() |
![]() |
#5 |
Թ
No pewnie tak, bo ciężko jest doszukać się innej możliwości.
Poza tym ciekawa rzecz: Sprawdziłem ATIP TDK CD-R XG for audio. ************************************************** ******* /// Comment: TDK CD-R XG for audio Media : CD-R/RW media Media : CD-R media Disc(Matrix) Manufacturer : TDK Corporation Recording Characteristics : Long Strategy Type (ex. Cyanine type media) Dye Type : Cyanine Indicative Target Writing Power : 5 mW Use : Unrestricted Capacity (nominal) : 654.49 Mb -------------------------------------- * ATIP DATA BLOCK -------------------------------------- Indicative Target Writing Power : 1 | 5 DDCD 0 Reference Speed : 0 Unrestricted Use Disc : 1 Reserved : 0 Disc Type : 0 Disc Sub-Type : 0 A1 Valid : 0 A2 Valid : 0 A3 Valid : 0 Reserved : 0 ATIP Last Possible Start Time of lead-in(Min) : 97 ATIP Last Possible Start Time of lead-in(Sec) : 32 ATIP Last Possible Start Time of lead-in(Frame) : 00 Reserved : 0 ATIP Last Possible Start Time of lead-out(Min) : 74 ATIP Last Possible Start Time of lead-out(Sec) : 30 ATIP Last Possible Start Time of lead-out(Frame) : 00 Reserved : 0 Lowest Usable CLV Recording Speed : 0 Highest Usable CLV Recording Speed : 0 Power Multiplication Factor p : 0 Target y value of the Modulation/Power function : 0 Reserved : 0 Recommended Erase/Write Power Ratio : 0 Reserved : 0 Reserved : 0 A2 Values: [0] [0] [0] Reserved : 0 A3 Values: [0] [0] [0] Reserved : 0 ///////////////////////////////////////////////////////// ************************************************** ******* Natomiast ATIP normalnego CDR rózni się jednym polem: Use: restricted Przykład: ************************************************** ******* ///////////////////////////////////////////////////////// /// Date: Thursday, April 17, 2003, 08:27 /// Comment: Verbatim MetalAZO Media : CD-R/RW media Media : CD-R media Subtype: Medium Type A, high Beta category (A+) Disc(Matrix) Manufacturer : Mitsubishi Chemical Corporation Recording Characteristics : Long Strategy Type (ex. Cyanine type media) Indicative Target Writing Power : 4 mW Use : Restricted Capacity (nominal) : 702.83 Mb -------------------------------------- * ATIP DATA BLOCK -------------------------------------- Indicative Target Writing Power : 1 | 4 DDCD 0 Reference Speed : 0 Unrestricted Use Disc : 0 Reserved : 0 Disc Type : 0 Disc Sub-Type : 3 A1 Valid : 0 A2 Valid : 0 A3 Valid : 0 Reserved : 0 ATIP Last Possible Start Time of lead-in(Min) : 97 ATIP Last Possible Start Time of lead-in(Sec) : 34 ATIP Last Possible Start Time of lead-in(Frame) : 22 Reserved : 0 ATIP Last Possible Start Time of lead-out(Min) : 79 ATIP Last Possible Start Time of lead-out(Sec) : 59 ATIP Last Possible Start Time of lead-out(Frame) : 74 Reserved : 0 Lowest Usable CLV Recording Speed : 0 Highest Usable CLV Recording Speed : 0 Power Multiplication Factor p : 0 Target y value of the Modulation/Power function : 0 Reserved : 0 Recommended Erase/Write Power Ratio : 0 Reserved : 0 Reserved : 0 A2 Values: [0] [0] [0] Reserved : 0 A3 Values: [0] [0] [0] Reserved : 0 ///////////////////////////////////////////////////////// ************************************************** ******* Są nagrywarki stacjonarne, które nie ruszą normalnego CDR, a takie TDK owszem.... Więc jednak ATIP badają. Może flamastrem zamazać ten obszar? ![]() Ostatnio zmieniany przez pali : 17.04.2003 o godz. 08:35 |
![]() |
![]() |
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sam ATIP zdradza plyte ze jest nagrywana a wiec piracka, plyty tloczone nie maja ATIP bo im to do niczego nie potrzebne. ATIP for audio moze miec znaczenie przy stacjonarnych nagrywarkach audio, nie beda one wypalac na zwyklych plytkach do danych. Nie ma chyba mozliwosci ukrycia ATIP przed cwanym czytnikiem stacjonarnym.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Թ
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.08.2002
![]() |
hm
no cos w tym stylu boo słyszalem ze nagrywarka w pierwszych sektorach cdr nagrywa pliki ktore sa jakby identifikatorem cdr cd tloczony nie ma takiego zapisu i slyszalem ze jest taki program ze on ukrywa tozstamosc cdr i w wieza widzi cdr jako cd tloczone
![]() ![]()
#9 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: hm
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Re: CDR Audio
Cytat:
Ja też mam Technicsa, tylko zestaw: Amplituner + CD, i nie zdarzyło mi się by nie przeczytał jakiejś płyty a testowałem ich sporo |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Թ
Re: hm
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moze wystarczy przeprogramowac tylko kila EPROMOW ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Nie takie cuda już widziałem. Mój znajomy za flaszkę przerabiał telewizory czarno-białe na kolorowe. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |