![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() |
CDR Hawk od Riteka
Hawk CD-R80 Multispeed 1-40x W Geant Ursynów 1.29 slim
Tuz przy otworze plyty numer zaczynajacy sie na J30 (maly druk) CDRIdentifier ATIP: 97m 15s 12f Disc Manufacturer: Ritek Co. Reflective layer: Dye (Long strategy; e.g. Cyanine, Azo etc.) Media type: CD-Recordable Recording Speeds: min. unknown - max. unknown nominal Capacity: 702.83MB (79m 59s 73f / LBA: 359848) CDR Atip Reader ************************************************** ******* ///////////////////////////////////////////////////////// /// Date: Sunday, June 08, 2003, 22:30 /// Comment: hawk Media : CD-R/RW media Media : CD-R media Subtype: Medium Type A, high Beta category (A+) Disc(Matrix) Manufacturer : Ritek Co. Recording Characteristics : Long Strategy Type (ex. Cyanine type media) Indicative Target Writing Power : 5 mW Use : Restricted Capacity (nominal) : 702.83 Mb ///////////////////////////////////////////////////////// ************************************************** ******* Wygladaja zachecajaco, jeszcze nic na nich nie nagrywalem |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
Jeśli możesz to zrób prosze test Overburningu.
Znajomy kupił te płytki i narzeka :/ Psują się podczas nagrywania. Nagrywał na LG 24x. Chetnie poznam Twoją opinię, bo też chciałem je kupić, ale znajomy mi odradzil i kupiłem co innego. Aha, jeszcze jedno, w Łodzi w Tesco są w szpindlach po 10 sztuk za 8.99 zl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Miałem kiedyś te płytki i każda mi się dobrze nagrała. Są niezłe
![]()
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() |
Cytat:
Te Hawki na ktore narzekal twoj koles to na 100% byly od Riteka, czy moze od jakiegos innego producenta? Hawki od riteka maja blekitny spod, podobnykolorem do Verbati Pastel, te w tesco to na pewno sa od riteka? Hawk Hawkowi nie rowny, w tym tygodniu cos na nich nagram i dam znac Ostatnio zmieniany przez Ackbar : 09.06.2003 o godz. 11:36 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
No wlasnie nie wiem czy od Riteka :/ Samej plytki w reku nie trzymalem (wiec koloru tez nie znam). Jak bede u znajomego to sie dowiem co i jak. W kazdym badz razie, byly one kupione wlasnie w Tesco (i tutaj przez glowe przemknely mi posty o fatalnej jakosci plyt w hipermarketach :chytry: ).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Kupiłem tam wiele Esperanz i jeden szpindel Hawków. Wszystkie były dobrej jakości bez zastzreżeń (Carrefour-Toruń). Można po prostu trafić na wadliwą partię i tyle. To nie jest tak, że zawsze dotaniesz padaki! ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
@ Case - nie wiem czy jeszcze sa ale w TESCO na Balutach mieli swojego czasu DYSANY - ale sie zdziwilem jak kupilem 30 i sie okazalo ze wszystkie od RITECA ! Wynalazek super - ale trzeba trafic bo czasami sa jakies krzaki ![]() Wczoraj kupilem w M1 na Brzezinskiej / MEDIA MARKT / 2x 10DYSAN i wsyzstkie PRODISC ale zdarzylo mi sie raz krzaki kupic ![]() Wiec z zakupami w Hipermarketach to loteria ![]() No chyba ze sie pracuje w HIPERMARKECIE w ktorym kupuje sie CD i mozna sie dokladniej przyjrzec co i jak ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
@Ciapek: Zgadza sie, nie moze to byc regula, ale skoro nie wiesz co kupujesz, a wiesz, ze moze byc zle... hmmm... to sproboj kupic gdzie indziej
![]() Z drugiej strony w zasadzie dopoki sie samemu nie sprawdzi to nigdy nie mozna miec pewnosci ![]() ![]() Pozatym nie kupuje w hipermarketach, poniewaz plyty sa tam zwykle drozsze niz np. na gieldzie (Hawki sa wyjatkiem potwierdzajacym regule ![]() @Laser: Czy slusznie sie domyslam, ze Prodisc to bardzo dobry producent ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Prodisc, Ritec - na tym sie nie zawiedziesz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Płytki z marketów tak, ale tylko z promocji bo są na prawde tanie. Właśnie powracają Esperanze do Carre po 9.99 zł. Masz tu post, w którym było troche jak rozpoznać np. Riteca...tu
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
test
Dzieki Ciapku
Heh, czytalem wczesniej watek ktory mi wskazales. Po przejzeniu moich plytek okazalo sie, ze mialem Platinumki od Riteka. Maja jednak nieco inne oznaczenie RAD80M-xxxxx zamiast RFD80M-xxxxx. Znalazlem tez Dysana od Riteka bez oznaczen. Oto lista tego co udalo mi sie ustalic: CDR80MG - Nan-Ya AMC80UG - Acer R020 - Prodisc RFD80M, RAD80M - Ritek CDR80M2, SG6-80 - Digital Storage Technology |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Re: test
Cytat:
![]() Na bank się przyda taki spisik!
![]() |
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie sugerowalbym sie wiekszoscia tych oznaczen - widac na pierwszy rzut oka ze sa one bardzo ogolne - prawidlowosc z RFD dotyczy tylko tdk metallic - przy innych plytach moze byc zupelnie inaczej... kazda partie trzeba osobno obczaic...
![]() |
![]() |
#14 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Mam dysan black
Manufacturer : CMC Magnetics Code : 97m26s66f Disc Type : CD-R Usage : General Recording Layer : Dye Type 6: Short Strategy (Phthalocyanine) Recording Speed : n/a Capacity : 79:59.74 703 MB Additional Capacity : n/a Overburn Capacity : not tested są naprawdę dobre na 10 10 jest oki
![]() |
#15 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Memorando zrob tescik tych dysanow kprobe - ja
zrobilem i nie jestem z nich zadowolony za bardzo. Fakt, ze dzialaja ![]()
![]() |
|
|