![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
HP CD-Writer 16
Jak zmusić nagrywarkę HP CD Writer 16 do współpracy z Win On CD 3.8 , Easy Cd Creatorem 5.0 czy Nero Burning 5 ?
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.10.2000
![]() |
Rozumiem ze chodzi o model 9700i lub 9710i. Jest ono na liscie obslugiwanych nagrywarek przez nero. Tak wiec proponuje sciagnac najnowsza wersje (w tej chwili to zdajsie 5.5.5.1) i powinno dzialac.
|
![]() |
![]() |
#3 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
do winoncd trzeba sciagnac sterownik z
www.roxio.de dowland a po niemiecku nagrywarka "teiber" w okienku wyszukiwania wybierz HP i sciadnij sterownik do swojego modelu |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
To nie chodzi o te modele, to jest nowy typ nagrywarki, pełna nazwa to - hp cd-writer cd16ri.
|
![]() |
#5 |
Gość
|
Niestety nie ma tego modelu w spisie nagrywarek na stronie Roxio.
|
![]() |
#6 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
wynika,ze wyprzedziles rzeczywistosc. Ja bym sprobowal ( jesli chodzi o wiona) takiego sposobu. Po instalacji wion szuka nagrywarki i ma pewien zestaw driverow - wybierz ostatni model HP. Lub sciag z roxio sterownik do ostatniego modelu i sprobuj. Jesli nie pojdzie to coz-trzeba czekac, bo pisac nie warto ,gdyz roxio olewa klientow i tak nie odpowiada |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.10.2000
![]() |
Jak pewnie wiesz clone powienien obslugiwac twoja nagrywarke (na liscie jest cd16c - czyli taka jak twoja tylko z biedniejszym softem).
Teraz zadziwiajaco podobne sa numery nagrywarek: hp cd-writer cd16ri - C9628B hp cd-writer 9710i - C9628A Tak na oko to w twojej zmniejszyli bufor z 8MB do 2MB, a dodali HP's Buffer Under Run Prevention technology. Przypuszczam ze twoja pojdzie na driverach od 9710i oczywiscie bez hpkowskiego burnproofa. |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Dzięki wielkie,
Udało mi się tak dobrać sterowniki, metodą prób i błedów, że odpaliłem WIN ON-a. Nie wiem tylko dlaczego nie ma możliwości dowolnego wyboru prędkości nagrywania, tzn można wybrać tylko 2x, 4x, 8x, i od razu 16x. Gdzieś usłyszałem, że ten model tzn HP 16 cd ri, to nic innego jak Plextor 16-ka, tylko w obudowie HP. Czy jest to możliwe? Jeżeli tak, to czy nagrywarka nie zadziała z driverami od Plextora ? To tyle jeśli chodzi o WinOnCD. Co zatem z innymi programami jak choćby NERO czy mój ulubiony (bo ładny) EasyCdCreator w upgradowanej wersji 5.02b? |
![]() |
|
|