![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
Zmiana biosu w Teac CD-W516E
Witam.
Jestem posiadaczem nagrywarki Teac Cd-W516E. Jestem z niej bardzo zadowolony, ale niedawno pojawił się problem przegrania płyty zabezpieczonej Safedisk 2 . Próbowałem na wszystkie sposoby i chyba wszystkimi dostępnymi programami. Ze strony Cdrinfo dowiedziałem się że moja nagrywarka niestety nie radzi sobie z Safedisk starszymi i nowszymi niż 2.51. Co można w tej sytuacji zrobić ? Czy pomoże tu wymiana biosu, jesli tak to na jaki i jak to zrobić ? Czy może lepiej sprzedac nagrywarkę i kupić inną ( jesli tak to jaką ) ponieważ prawdopodobnie większość płyt będzie teraz w ten sposób zabezpieczana , dlatego iż dużo nagrywarek sobie z tym nie radzi. Proszę Was o pomoc . Pozdrawiam Krzysztof juny@poczta.onet.pl |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Zmiana BIOSu tutaj nie pomoże. Jedynym sposobem i skutecznym
są cracki, albo używanie progrsów, które SD 2 omijają.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
co do SD2 to proponuje opcjie amplfy weak sectors w programie CloneCD. z FIFA 2002 (SD2 v 2,40) nie mial prolemow. moj piecyk to teac 516eb. co do wymiany to wstrzymalbym sie az wyjdzie cos (mowie o napedzie cd-rw) renomowanego (teac, plex, yamaha - nie koniecznie w tej kolejnosci) z obsluga wszystkich sd2. dlaczego ? - bo nie ma sensu sprzedawac swietnego piecyka aby kupic cos gorszego jakosciowo (to taka moja opinia) skoro problem mozna rozwiazac programowo - CloneCD
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
Popieram zdanie Kolegi , chyba jadnak warto poczekać na coś renomowanego ( TEAC, PLEX..), tym bardziej że TEAC CD W516E chodzi jak ZŁOTO
)Wszystko przez te nieszczęsne SD2, ponieważ coraz więcej płyt jest w ten sposób zabezpieczonych, to jej możliwości trochę spadły. Jeśli chodzi o obejście programowe tego zabezpieczenia to nie jest to takie łatwe. Dlaczego ?? Skorzystałem z programu zawartego na stronie Cdrinfo - BetaBlocker , który jest programem umożliwiającym obejście zabezpieczenia SafeDisc 2.0. Program ten wprowadza poprawki do obrazu płyty stworzonego na dysku. I tu rodzi sie pytanie. Skoro zabezpieczenie Safedisk nie daje sie skopiować na płytę , na dysk , to w jaki sposób dokonac programem poprawek w obrazie płyty. One sie poprostu nie kopiują i ich tam nie ma. Wię niestety rozwiązanie zaproponowane prez Kolegę powyżej się niesprawdziło ( chyba ,że coś zrobiłem nie tak ) )Dajcie znać proszę w tym temacie. pozdr |
|
|
|
|
#5 | |
|
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
a ja powiem tyle ze u mnie betablocker dziala (tak sie czasem testuje rozne programy aby orientowac sie w temacie), tyle, ze w efekcie przy odczycie kopia jest dluzej mielona przez mego cd-roma. tak samo zachowuje sie przy zastosowaniu opcji amplify weak sectors w programi CloneCD. a tak wogle ostatecznie mozna sciagnac z netu / zrobic (safedisc analyser + odpowiedni unsafedsc) cracka. wiem ze rozwiazanie denne jak nic ale pograc sie da - no moga byc problemy po wrzuceniu patcha ale to inna bajka pzdrwm Nikita_Bennet
|
![]() |
|
|