![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.06.2005
![]() |
![]()
otoz mam problem Cd rom zawiesza mi system gry proboje czytac płytke obojętnie jaką....Juz tłumacze szczegóły ...podam najwpierw mojom konfiguracje sempron s767 2600 512 kingston400 80 GB WD SATA na mobo gigabyte k8ns nforce3 a cd rom LG gcr8523b.
i tak obecnie CD rom chodzi w trybie pio. bo na dma2 jak wsadzam płytke wszsystko staje w miejscu.... instalowalem juz rozne wersje driverow do mobo i zawsze to samo....czy to problem posiadania rownoczesnie dysku sata i cdromu dodaje ze na pio mode nie zawsze wszystko czyta poprawnie mam błędy odczytu a nie mialem bo to moj 2 komp z tym samym napędem cd...pomocy ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Mogę się mylić, ale mi to wygląda na awarię (zużycie CD-ROM'u) - skoro piszesz, że to CD od poprzedniego komputera. Mi też czasem mój 5 - letni CD - ROM, potrafi stwarzać problemy, jak na przykład płytka jest porysana; kiedyś był okres, że zaczął wieszać się częściej, to go wyczyściłem i się poprawiło. ro29 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2004
![]() |
mialem podobny problem, podlaczylem do komputera czytnik cd ze starego kompa (byl z 1997 roku) i strasznie system sie spowolnil, jak wkladalem plyte to sie wieszal ( chociaz czytnik w tym starym komputerze dzialal dobrze),jak wlozylem inny, nowszy naped to wszystko wrocilo do normy. moze twojemu komputerowi nie smakuje ten naped?moze cos z tym napedem jest nie tak, sprawdz go na innym kompie czy tez bedzie takie cuda wyczynial
|
![]() |
![]() |
|
|