Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.06.2005, 20:25   #1
lukas21
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.06.2005
lukas21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation cdrom zawiesza system

otoz mam problem Cd rom zawiesza mi system gry proboje czytac płytke obojętnie jaką....Juz tłumacze szczegóły ...podam najwpierw mojom konfiguracje sempron s767 2600 512 kingston400 80 GB WD SATA na mobo gigabyte k8ns nforce3 a cd rom LG gcr8523b.
i tak obecnie CD rom chodzi w trybie pio. bo na dma2 jak wsadzam płytke wszsystko staje w miejscu.... instalowalem juz rozne wersje driverow do mobo
i zawsze to samo....czy to problem posiadania rownoczesnie dysku sata i cdromu dodaje ze na pio mode nie zawsze wszystko czyta poprawnie mam błędy odczytu a nie mialem bo to moj 2 komp z tym samym napędem cd...pomocy
lukas21 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.06.2005, 20:34   #2
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Mogę się mylić, ale mi to wygląda na awarię (zużycie CD-ROM'u) - skoro piszesz, że to CD od poprzedniego komputera.
Mi też czasem mój 5 - letni CD - ROM, potrafi stwarzać problemy, jak na przykład płytka jest porysana; kiedyś był okres, że zaczął wieszać się częściej, to go wyczyściłem i się poprawiło.
ro29
ro29 jest offline  
Stary 18.06.2005, 21:22   #3
swinekxyz
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2004
swinekxyz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mialem podobny problem, podlaczylem do komputera czytnik cd ze starego kompa (byl z 1997 roku) i strasznie system sie spowolnil, jak wkladalem plyte to sie wieszal ( chociaz czytnik w tym starym komputerze dzialal dobrze),jak wlozylem inny, nowszy naped to wszystko wrocilo do normy. moze twojemu komputerowi nie smakuje ten naped?moze cos z tym napedem jest nie tak, sprawdz go na innym kompie czy tez bedzie takie cuda wyczynial
swinekxyz jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: