![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
CDRW audio
Mam nagrywarke LiteOn 16x10x40 i do dzis wszystko bylo cacy, nagrywala plyki audio ( na CD-R ) i wszystko je czytalo.
Dzis wrzucilem CD-RW TDK, wypalilem 4x i wieza mi wyrzuca "no disk". A komputer pieknie, po wlozeniu widzi "Audio CD" i odtwarza. Probowalem oczyscic i nagrac jeszcze raz ale nie pomaga... Ktos wie czemu tak jest i jak temu zaradzic ? |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Po prostu Twoja wieza nie czyta plytek CD-RW, tak jak wiekszosc...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.10.2001
![]() |
malo odtwarzaczy umie odczytac CDRW ...
jak juz umie to jest wyraznie zaznaczone |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
Dlaczego tak jest?
![]() ...sorry. ![]() A jak temu zaradzić? No, cóż... bez zmiany sprzętu na jakiś nowszy raczej się nie obejdzie. Ja np. używam kompaktu f-my Sony (model CDP-XE520) i pomimo tego, że w pecyfikacji nic nie wspomniano o możliwości odczytu płyt CD-RW, radzi sobie z nimi bez najmniejszego problemu... ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
a ten wspolczynnik stad ze rw nie ma wypalonych dziurek tylko "zageszczenia" na tym polega istota rw ze laser w nich nie wypala tylko powoduje zmiane wlasnosci optycznych materialu
co do wiezy czytajacych rw to pod tym wzgledem produje chyba aiwa chyba wszystkie ich wieze (oczywiscie te w miare nowe) czytaj i cdr i cdrw bez problemow
![]() |
|
|