![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() |
Wreszcie cos zaczyna się dziać.
LG8080B, to napewno LG8080B i o pomyłce nie ma mowy. Nośniki? Używam różnych, więc to też nie to. DMA jest włączone. Odnośnie kasowania RW, to bywało różnie, raz całkowite, innym razem tylko TOC i nie miało to wpływu na prędkość-x2... Jeśli mowa o TOC, to easy cd creator wyświecał komunikat: error...rewitable TOC device...-nie zacytuję, bo nie pamietam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() |
Ja też mam ten model,i po 3 latach exploatacji lepiej czyta CD od nowego Nec2500a.A jesli chodzi o zabezpieczenia to ma tryb DAO-RAW.Niestety jesli chodzi o twoj problem to jest mi nic niewiadomo.Ja takiego nie miałem.
#18 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Jedrekk71 nie pisz takich zeczy. Ten model nie wspiera odczytu subkanalow.
|
![]() |
![]() |
#19 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Mam ten model od ho ho i jeszcze troche (to byly jego poczatki kiedy go kupilem ^_^ ) i prawda jest to co teraz powiem (przynajmniej tak mi sie wydaje
![]() 1. Ten palnik nie obsluguje DAO - RAW a jedynie SAO - RAW (choc niektore programy niby wskazuja faktycznie ze RAW DAO jest osiagalne co swiadczy tylko i wylacznie o "wysokiej" jakosci danego oprogramowania - bez zadnych aluzji... nie pamietam w jakim sofcie przeczytalem ze moja LG 8x4x32 obsluguje pelne DAO RAM ^_^ ) 2. Pali RW x4 bez problemu, nawet po pelnym kasowaniu 3. DMA nic chyba przy takich predkosciach nie zmieni... tak mi sie zdaje. 4. Zmiana BIOS'u nie jest rozwiazaniem (i szczerz nie polecam) Problemu z paleniam RW x2 rozwiazac nie potrafie i szczerze dziwi mnie ten stan... w kazdym badz razie zycze powodzenia ![]() Pozdrawiam artoor
#20 |
Bywalec
![]() |
Lg8080b
Hmmm...Ciężko mi to powiedzieć, ale myślę sobie, że czas pogodzic się z porażką...
Mimo wszystko zastanawiam się dlaczego ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za sugestie i podpowiedzi. Aha zaktualizowałem bios do wersji 1.08 i nic, bez zmian. Ostatnio zmieniany przez slawny7 : 02.09.2004 o godz. 22:37 Powód: literówka |
![]() |
![]() |
#21 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
Cześć
Mam tą wypalarkę od 3 lat i faktycznie muszę przyznać że znalezienie Cd RW na której jest w stanie wypalić jest w moim mieście nie możliwe. Jednakże mam 2 CD kupione 2 lata temu i bez problemu wypala 4X, jest tylko 1 problem to są 650 MB, na 700 w nero pisze 2X a jak dam wypalaj to: "nagrywarka nie obsługuje nośnika tego typu". Na płytach CD R 700 Mb wypala ale z prędkością 4X przy 8X w 9% występuje błąd i płyta zasila liczne szeregi pośredniczek zwalonych przez LG :-( Sam nie wiem czy wgrać nowego BIOSA z tego co piszą deer_19 i radekbr jedyne co się dzieje to USTERKA. Doradźcie co robić bo nie mam kasy na nową wypalarke i zszargane nerwy czerwonym światełkiem. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#22 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
e tam u mnie palila na wszystkich nosnikach 1-4 poza 4-< ( od typowego zlomu do firmowek ) malem ja juz kilka lat a ona ciagle jak nowa szkoda ze bios uwalilem ech a propo biosu to 1,06 hyba byl lepszy od 1,07 i 1,08 ale to moje zdanie
|
![]() |
![]() |
#23 |
Bywalec
![]() |
Re
Witm zainteresowanych. Odnośnie biosu, to u mnie nie stało się nic strasznego. Nie pamiętam czy wyżej pisałem na ten temat, ale zaktualizowałem firmware do 1.8 i sprzęt działa jak działał, tylko kontrolki (read i write ) zamieniły się miejscami
![]()
#24 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
Witam wszystkich
Zrobiłem formata i wypalarka nie nagrywa już4x, nie wiem co się dzieje może dalej się zdegradowała tym razem do 2x <hahaha> |
![]() |
![]() |
|
|