![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2003
![]() |
CDRW - pytanie.....
Witaj
moze bylo to pytanie, nie wiem, nie znalazlem...... Chcialbym sie dowiedziec, czy nagrywarka CDRW bedzie sie szybciej psuc, gdy nie ma CDROMA (wogole) byla by taka opcja, ze mialbym tylko nagrywarke.... prosze o odp POZDRAWIAM |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Gdyby być małostkowym to faktycznie można by powiedzieć ze wtedy nagrywarka szybciej się wyeksploatuje. Ale patrząc z praktycznego punktu widzenia to przy dzisiejszych możliwościach sprzetu, i coraz dłuższej gwarancji nie ma to (przynajmniej dla mnie) wiekszego znaczenia. Ja już od dawna stosuje nagrywarki także jako czytniki płyt i jakoś nic przykrego mi się nie przytrafiło. A warto pamiętać, że nagrywarki z reguły posiadają o wiele lepsze parametry odczytu niż CD-ROM'y.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Ja jednak zdecydowanie preferuje:
odczyt plyt - DVD ROM (te nowe szybkie CDromy jakos mi nie leza) nagrywanie CDRW - i to wcale nie ze wzgledu na oszczednosc nagrywarki. |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Warto mieć cd-rom i nagrywarkę też z innej przyczyny kilkakrotnie
zdarzyło mi się że cd-rom miał problemy z odczytem a nagrywarka nie (i odwrotnie). Ja również posiadam cd-rom i nagrywarkę i myślę o wymianie cd-rom na dvd. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2003
![]() |
nie no, poprostu chodzi o to, ze mi sie spalil CD-ROM......
teraz nie mam nic, ale mam mozliwosc zakupienia cdroma, ale chce naciagnac starsza na nagrywarke ale wlasnie slyszalem , ze posiadanie tylko nagrywarki, starsznie ja zuzywa :/ ........ starsza tez to slyszalea, i cos marudzi teraz jej to pokaze i bedzie GIT ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
|