![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2004
![]() |
CDRW ultraspeed x24
Wlasnie dostalem od kolegi ze stanow plytke memorexa:
Disc Type ULTRA SPEED CD-RW 24X Manufacturer Infodisc Technology Co., Ltd. Material Cyanine Media ID 97:25:31 Length 79:59:73 Capacity 702,80 MB Free Size 702,80 MB Free Blocks 359846 Total Tracks 1 Format Capacity 576,70 MB Formatted No MRW Formatted No Maximum Read Speed 12x Maximum Write Speed 24x Current Write Speed 16x CLV Write Speed Performance Descriptor 1 24x CLV Write Speed Performance Descriptor 2 16x CLV mam wiec pytanie czy ktos wypalal takie plytki ?? jaka maja one jakosc czy bezstresowo moge wypalic na niej z predkoscia x 24 majac pewnosc ze odczytam ja np za pol roku ?? max |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
a kto ma wiedzieć co będzie za pół roku...
![]()
#3 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Mam 4 te płytki, niezły shit ;O Nawet nagrywane w Plextorze... nie zabardzo da się je odczytać... z bólem i wolno odczytuje nagrywane 16X... Verbatim i TDK r00x
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2004
![]() |
hmm macie racje !!!
przeciez nikt nie ma z nimi dluzszych doswiadczen
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Też mam tego memorexa, syf jak cholera, nie można nic nagrać, ani wyczyścić płytki
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
z plytek CDRW to tylko i wylacznie VERBATIM
to co, ze sa te 2 zlote drozsze skoro masz gwarancje, ze ci nie pojdzie do piachu po 2krotym jej nagraniu mam 2 plytki HS i jedna US od Verbatima, ZERO problemow, a przed ich zakupem zdazylem wywalic kilka plytek CDRW typu Akkos/ogolnie tanie do kosza
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Ludzie, ale na czym tu oszczedzac? Verbatim x 32 kosztuje w pudelku 5zl (5,50). Czyli po wypaleniu plytki piec razy, koszt jednostkowy wynosi zlotowke. Po co sie meczyc z innym gownem (esperanza za 3 zl x24)? Zycie jest na to za krotkie
![]()
#8 |
Banned
![]() |
U mnie w miescie nie widziałem Verbatimów 24 lub 32
|
![]() |
![]() |
#9 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
hehe,,baku ja też z Bydzi ....i też nie widziałem ,jak byś gdzieś widział daj cynk
![]()
#10 |
Banned
![]() |
@Maciej, wiem, wiem... MaciejT jeszcze jest z Bydzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Baku [pl] : 04.07.2004 o godz. 18:57 |
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Memorex, Dysan i Esperanza RW Ultra Speed 24x to ta sama płyta od Infodiska - niestety, kiepska! Zdarzają się sektory nie do odczytania już zaraz po nagraniu, choć trochę zależy to od nagrywarki i prędkości zapisu. Odradzam.
Jedyne dostępne u nas (ale, jak się okazuje, nie zawsze i nie wszędzie) płyty RW US to Verbatim i można je polecać z czystym sumieniem. Pozostałe są marne.
#12 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Popieram gdy kupiłem płytkę MEMOREXA to po dwurkotnym nagraniu mam z nią same problemy. Albo po nagraniu cała płytka ma błędne sektory albo się jej nie da sformatować. A płytka Varbatima x32 spsiuje się nieźle. Więc lepiej wydać te 2-3 zl więcej i dostajemy towar wysokiej jakości. MEMOREXY do śmieci.
|
|