![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2003
![]() |
Problem z Creativem 1210E
Czesc
Mam nagrywarke Creative Labs 1012E podlaczona jako slave, WIN 98, od jakiegos czasu nie moge na niej nic wypalic ,Nero podaje komunikat"Could not perform fixation" NTI CD Maker przy starcie nagrywania zawiesza sie, albo informacje ze program wykonal nielegalna operacje i bedzie zamkniety, dzieje sie tak bez wzgledu na to jakie dane chce nagrac i w jakim trybie nie pomoglo zmniejszanie predkosci nagrywania, reinstalacja programu,wlaczanie i wylaczanie DMA. Co jeszcze mozna zrobic przed wyrzuceniem nagrywarki do kosza Dzieki z gory Piotrek |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
oczywiscie reinstalka systemu byla i nagrywarke sprawdzales na innym kompie np u kumpla.
pzdrwm Nikita_Bennet
|
|
|
#3 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Co do reinstalacji:
Po co z powodu bolu zeba wyrywac od razu czala szczeke ![]() Ale uwazam ze sprawdzenie na innym kompie bedzie optymalnym rozwiazaniem. Zobacz przy okazji czy pali Ci inne plyty - jezeli komunikat jest tylko przy jednej marce. Mozesz tez sprobowac przczyscic. Jezeli na wszystkich nosnikach jest tak samo, czyszczenie (najlpeiej sprezonym powietrzem) nic nie da i u innych nagrywarka tez bedzie wariowac, to zegnaj creativie... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
staruszek
![]() |
Cytat:
wlasciciele tak nie dbali o kompa ze burdel byl pewny a drugiemu zachcialo sie jeszcze flashowac bios pod winda i obecnie komp nie dziala a kostke biosu mam ja zauwaz, ze nie kaze jej robic. proponuje tez sprawdzenie jej na innym kompie. wiec nie wiem o co ci chodzi. jesli klient ma burdel to pomysli ze moze warto zrobic a jesli ma porzadek to napisze ze to nie wina systemu - to tak imo. pzdrwm Nikita_Bennet
|
|
|
|
#5 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
No ale nie wazne - jak chcesz to moge Ci przyznac racje, ale wydaje mi sie ze tak nie jest. Przed reinstalka jest jeszcze duzo mozliwosci do wyczerpania wiec nie ma sensu zaczynac od konca. Przypomina mi sie inny problem (jakis miesiac temu) w ktorym czesc userow polecila sformatowac dysk, gosc to zrobil, ale nadal nie dzialalo - okazalo sie ze to byl jakis szczegol i nie trzeba bylo nic kasowac. Tym bardziej ze z tego co pamietam to bledy z fixacja to nie sa bledami systemowymi. PS. Rownie dobrze mogl "oczywiscie" wymienic sobie komputer lub "oczywiscie" wymienic nagrywarke. |
|
|
|
|
|
|
#6 | ||||||
|
staruszek
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jescze jeasniej - kce wykluczyc bledy spowodowane nawelem instalowanych aplikacjii i sterownikow, tylko to. jak komp jest w odp "higienie" to po co ja robic? inna bajka. pytalem o to czy zrobil reistalke czy sugerowalem mu zrobienie jej? bo po mojemu to pytalem. ty uprzedzasz fakt ze jesli odpowiedz by byla ze nie to bym mu zasugerowal zeby ja zrobil. nie wiesz co bym zrobil - mozes tylko zgadywac. a zgadujac oczerniasz mnie a tego nie lubie (jak kazdy zreszta) Cytat:
Cytat:
Pjetrek napisa***322;(a) Cytat:
pzdrwm Niktia_Bennet
|
|
![]() |
|
|