Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.06.2003, 03:11   #1
Pjetrek
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.06.2003
Pjetrek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z Creativem 1210E

Czesc
Mam nagrywarke Creative Labs 1012E podlaczona jako slave, WIN 98, od jakiegos czasu nie moge na niej nic wypalic ,Nero podaje komunikat"Could not perform fixation" NTI CD Maker przy starcie nagrywania zawiesza sie, albo informacje ze program wykonal nielegalna operacje i bedzie zamkniety, dzieje sie tak bez wzgledu na to jakie dane chce nagrac i w jakim trybie nie pomoglo zmniejszanie predkosci nagrywania, reinstalacja programu,wlaczanie i wylaczanie DMA.
Co jeszcze mozna zrobic przed wyrzuceniem nagrywarki do kosza
Dzieki z gory
Piotrek
Pjetrek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.06.2003, 07:10   #2
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
oczywiscie reinstalka systemu byla i nagrywarke sprawdzales na innym kompie np u kumpla.

pzdrwm Nikita_Bennet
Nikita_Bennet jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2003, 10:46   #3
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Co do reinstalacji:
Po co z powodu bolu zeba wyrywac od razu czala szczeke
Ale uwazam ze sprawdzenie na innym kompie bedzie optymalnym rozwiazaniem. Zobacz przy okazji czy pali Ci inne plyty - jezeli komunikat jest tylko przy jednej marce. Mozesz tez sprobowac przczyscic. Jezeli na wszystkich nosnikach jest tak samo, czyszczenie (najlpeiej sprezonym powietrzem) nic nie da i u innych nagrywarka tez bedzie wariowac, to zegnaj creativie...
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2003, 19:03   #4
Nikita_Bennet
staruszek

Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
Co do reinstalacji:
Po co z powodu bolu zeba wyrywac od razu czala szczeke
........
dzis trafilem na dwa kompy gdzie od reinstaki minelo ponad pol roku.
wlasciciele tak nie dbali o kompa ze burdel byl pewny a drugiemu zachcialo sie jeszcze flashowac bios pod winda i obecnie komp nie dziala a kostke biosu mam ja

zauwaz, ze nie kaze jej robic.
proponuje tez sprawdzenie jej na innym kompie.
wiec nie wiem o co ci chodzi.

jesli klient ma burdel to pomysli ze moze warto zrobic a jesli ma porzadek to napisze ze to nie wina systemu - to tak imo.

pzdrwm Nikita_Bennet
Stary 12.06.2003, 19:42   #5
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Nikita_Bennet napisa***322;(a)
oczywiscie reinstalka systemu byla i nagrywarke sprawdzales na innym kompie np u kumpla.
Wiesz nie chce sie klocic bo nie mam ochoty na niskiego lotu dyskusje, ale ta oczywista reinstalka jest jako Twoja pierwsza i zarazem "oczywista" rada do problemu.
No ale nie wazne - jak chcesz to moge Ci przyznac racje, ale wydaje mi sie ze tak nie jest.
Przed reinstalka jest jeszcze duzo mozliwosci do wyczerpania wiec nie ma sensu zaczynac od konca.
Przypomina mi sie inny problem (jakis miesiac temu) w ktorym czesc userow polecila sformatowac dysk, gosc to zrobil, ale nadal nie dzialalo - okazalo sie ze to byl jakis szczegol i nie trzeba bylo nic kasowac.
Tym bardziej ze z tego co pamietam to bledy z fixacja to nie sa bledami systemowymi.
PS. Rownie dobrze mogl "oczywiscie" wymienic sobie komputer lub "oczywiscie" wymienic nagrywarke.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2003, 20:39   #6
Nikita_Bennet
staruszek

Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
Wiesz nie chce sie klocic bo nie mam ochoty na niskiego lotu dyskusje,
to jest nas dwoch

Cytat:
ale ta oczywista reinstalka jest jako Twoja pierwsza i zarazem "oczywista" rada do problemu.
"i" operator cos i cos a nie piersze a pozniej drugie.

Cytat:
No ale nie wazne - jak chcesz to moge Ci przyznac racje, ale wydaje mi sie ze tak nie jest. Przed reinstalka jest jeszcze duzo mozliwosci do wyczerpania wiec nie ma sensu zaczynac od konca.
fakt, ale uzywajac wielu kompow i pomagajac w akademiku rozwiazywac problemy (wiekszosc obyla sie bez reinstalek) czesto proponuje reinstalke bo nie jest normalne jak komp wstaje 3-4 minuty, jak wysakuje bsod to mowia ze to to normalne a system robi sie frozen to gosc wciska reset i mowie ze tak ma byc. stad jedna z moich propozycji.
jescze jeasniej - kce wykluczyc bledy spowodowane nawelem instalowanych aplikacjii i sterownikow, tylko to. jak komp jest w odp "higienie" to po co ja robic?
inna bajka. pytalem o to czy zrobil reistalke czy sugerowalem mu zrobienie jej?
bo po mojemu to pytalem. ty uprzedzasz fakt ze jesli odpowiedz by byla ze nie to bym mu zasugerowal zeby ja zrobil. nie wiesz co bym zrobil - mozes tylko zgadywac. a zgadujac oczerniasz mnie a tego nie lubie (jak kazdy zreszta)

Cytat:
Przypomina mi sie inny problem (jakis miesiac temu) w ktorym czesc userow polecila sformatowac dysk,
bardzo inteligentne, bardzo - ciekawe po co (zapodaj linka na priva chetnie poczytam)

Cytat:
Tym bardziej ze z tego co pamietam to bledy z fixacja to nie sa bledami systemowymi.
odpowiem jak student iV roku: rozne sa ich powody

Pjetrek napisa***322;(a)
Cytat:
.... NTI CD Maker przy starcie nagrywania zawiesza sie, albo informacje ze program wykonal nielegalna operacje i bedzie zamkniety,....
wiem ze to moze nadawac sie do reinstalki lub wrzucnenia nowszych sterow lub wywalenia czegos z pamieci (gl. autostart), ewentualnie dorzucenia poprawek systemowych.

pzdrwm Niktia_Bennet
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: