![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2003
![]() |
cdrwin zamiast nero ? (Teac - Allegro)
Chcę kupić nagrywarkę Teac na Allegro.
Z tego co się zorientowałem - większość jest wystawiona bez programu do nagrywania. W tej sytuacji chcę wykorzystać CDRWIN 5.0 (albo 3.8) - pełną wersję z Chip-cd. Czy to będzie działać ? Czy może jednak nie kupować Teac-a bez Nero ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Chyba lepiej zainteresuj się czymś lepszym, bo teac ostatnio się sypie. Polecam LG lub LiteON. Jeżeli nawet kupisz te napędy jako OEM to zawsze możesz kupić na allegro sofcik do nich za grosze.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
>Chyba lepiej zainteresuj się czymś lepszym, bo teac ostatnio się sypie.
Ale ja chcę kupić Teaca x4 >zawsze możesz kupić na allegro sofcik do nich za grosze. Interesuje mnie tylko legalna wersja, a to chyba nie są grosze, tylko ponad 200zł. |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Mam na myśli soft dla konkretnego producenta np LiteON lub LG (OEM) Dodany do spawarki.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Nero Burning Rom OEM dla Litkow jest za 10zl, do dowolnej spawary za 20 zl
dziwi mnie jedno, nie wiem czemu Nero OEM dla TEACow jest za 22zl ? ![]()
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() |
Zacznijmy od tego, że programy CDRWin5 i CDRWin3.8 to zupełnie różne programy, kazdy z innej firmy. CDRWin5 widzi wszystkie nagrywarki nawet te najnowsze. Możesz mieć problemy z CDRWin3.8, u mnie nie widzi nagrywarki. Używam LiteOn523252. Starsze wersje CDRWin firmy GoldenHawk nie widzą nowych napędów.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
spox - te Teaci sa praktycznie niezniszczalne
![]() inna sprawa ze sprzet z muzeum, wiec lepiej go sprawdz przed zakupem i powaznie sie zastanow czy naprawde sie oplaca - powinienes ja dostac prawie ze za darmo a nie chcesz Teaca 8x - nie planowalem go sprzedac, ale jakbys chcial... ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
>Nero Burning Rom OEM dla Litkow jest za 10zl, do dowolnej spawary za 20 zl
>dziwi mnie jedno, nie wiem czemu Nero OEM dla TEACow jest za 22zl ? Czemu oficjalnie nie jest dostępny w takich cenach jeśli są to wersje legalne ? |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
>Możesz mieć problemy z CDRWin3.8, u mnie nie widzi nagrywarki.
Będzie widział Teaca x4 ? >CDRWin5 widzi wszystkie nagrywarki nawet te najnowsze. Zapoznałęm się z kilkoma programami (pod Windows 98 + Abit KT7). CDBurnerXP Pro - po zamknięciu programu pojawia się komunikat: "program wykonał niewłaściwą operację i nastąpi jego zamknięcie..." plus dodatkowo w czasie instalacji: Error 1904. Module D:\Programy\CDBurnerXP Pro\WMAEncX.dll failed to register. HRESULT -2147023739. Burn4Free - ten ciągle wykonuje nieprawidłowe operacje a dodatkowo próbowałem zmienić jakieś opcje w menu Tools --> Preferences i okazało się to niemożliwe CDRWIN 5 - ten wydał mi się w miarę stabilny, chociaż też były zwisy. Potrzebuję odpowiedzi na pytanie: Czy CDRWIN 5 sprawdzi się z Teac'em x4. Nie jestem w stanie pytać o konkretne rzeczy, bo nie mam jeszcze nagrywarki, ale obawiam się, że później może wyjść sto różnych problemów, których może by nie było (a może nie będzie problemów ?) gdybym użył Nero. |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
>a nie chcesz Teaca 8x - nie planowalem go sprzedac, ale jakbys chcial...
A coś więcej o tym Teacu ? Czy działa bezbłędnie z CDRWIN'em 3.8, 5.0 ? Jak długo jeszcze pożyje ? |
![]() |
![]() |
#12 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
u mnie w Zielonej Gorze to znalazlem tylko 2 sklepy komputerowe z Nero w wersji OEM, reszta oferuje tylko BOXy albo w ogole nie sprzedaja
![]() |
#13 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
cdrwin GoldenHawk (3.8) - nie widzi tylko najnowszych napędów, przykładowo mojego Plexa 24x widzi. Jest tylko taki mały problem, że Ty sobie z tym programem nie poradzisz...
cdrwin 5 - wystrzegaj się tego jak ognia. Dla mnie to jest homo-niewiadomo, a na początku istnienia żadna firma się pod tym nie chciała podpisać (nie wspominając o tym, jakie jazdy ten program mi kiedyś w systemie spowodował) Teac 4x to ZABYTEK (1998/1999r), poszukaj może w nowszych - LiteOn 24x lub 32x powinny być w miarę tanie, poza tym za 174pln masz nowego BOXowego LiteONa 52x, lub od 159pln Samsunga 52x - www.comp-art.pl
#14 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
cdrwin GoldenHawk (3.8) ma problem przy obsludzze trybu dao - wiem ze mialem z nim jazde jak bawilem sie freelockiem
#15 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
|
|