![]() |
Pali.. you got right! :) Miales racje.. napisalem z ciekawosci do sklepu, i po 10 minutach dostalem odpowiedz cytuje:
<--------- > Wzrost cen plyt - skad taki nagly? Dotyczy to wszystkich nosnikow, > czy tylko poszczegolne marki? Tylko CD-R/RW, czy tez DVD-/+ R/RW? CD-R na razie Datex, HIT, Esperanza, Platinum, Akoss. Podobno wzrot kosztów produkcji...... ---------> Czyli zgadza sie. |
a ja mysle ze powinniscie czytac ze zrozumieniem tego co czytacie!!!
|
Cytat:
Myslę, że powinieneś trochę zastanowić się jakich uzywasz słów :cisza: |
masz jakis problem czy mi sie zdaje ???
|
Cytat:
|
albo chwyt marketingowy co by pacany sie rzucily i kupowaly po kilkaset plyt.
|
Nagrywarki DVD są jeszcze relatywnie drogie, z powodu ceny napędu i dwóch standardów nie warto wymieniać napędu cdr na dvdr. Natomiast ceny płytek DVD spadły do poziomu, w którym z powodu cen nośników nie opłaca się kopiować na cdr.
Czyżby to był sposób producentów na zarobienie na nagrywarkach DVD? Jeśli ceny płyt dvdr i cdr zrównają się, to ja chyba kupię napęd DVDR... |
:o Aaa.. no to nieciekawie, cos mi sie zdaje ze trzeba porobic zapasy.. ??? Toz to prawie 20 zeta na paczce 100 plyt... ??? Straszne... :buu:
|
Przestawienie kilku linii produkcyjnych przez Ritek, CMC i Prodisc na produkcję DVD+-R.
|
Ceny idą w górę!!!
Hey.. nie wiem co jest grane.. ale wszedzie ceny ida w gore? Czyzby rzad opodatkowal czyste plyty? Ktos ma jakies informacje.
Wchodze dzis na jeden z najwiekszych polskich sklepow netowych z plytami.. a tam: WZROST CEN PŁYT CD O 20% OD 10.03.2003. Sami zobaczcie link Ktokolwiek widzial... ktokolwiek wie... co sie dzieje? ??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41. |