![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.04.2002
![]() |
ciekawie zabezpieczone
przedchwila dostalem filmik ''oszukac przeznaczenie '' i oto walek
plyta jest zabespieczona tak ze nie moge jej skopiowac na twardziela : ![]() co mam zrobic lub jakiego programu uzyc by to przegrac ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
prosilibysmy o wiecej szczegolow, DUZO wiecej...
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.04.2002
![]() |
o jakie szczegoly chodzi??
jak kopiuje na twardziela wyskakuje ![]() a w clony xxl pokazyje dummy files v 2005 oco chdzi |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
co 'wyskakuje' w xp... dummy files to dosyc stary i prosty system zabezpieczen - poczytaj na cdrinfo.pl powinienes znalesc o co chodzi - cos mi majaczy ze CDRWin sobie z tym radzil (ale to tylko taki majak - nic pewnego) poza tym jesli mozesz obejzec film z plyty musi sie dac go przegrac na dysk - taka juz jest prawda (bo czym w koncu rozni sie odczyt do pamieci do odczytu na dysk? - wazne ze jest odczyt i to poprawny) na pewno mozesz sobie te plyte przegrac na inna plyte jesli cie to urzadza
![]() |
![]() |
#6 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Tak na moje oko sytuacja jest następująca: Ktoś kupił sobie nagrywarkę 32x i nagrał dla Ciebie film na płycie przeznaczonej dla prędkości 16x albo 24x. W efekcie płyta przy ostatnich sektorach jest źle nagrana - ma błędy lub 'damaged sectors'. Jezeli chcesz się upewnić że tak jest przetstuj płytę używając 'Nero CD Speed->Extra->Scandisk', przy końcu płyty powinny się pojawić pewne anomalie.
Jeżeli można film odczytać (obejrzeć) a nie można skopiować to znaczy że ostatnie sekundy fiilmu na płycie są skopane (przez zły dobór prędkości), a zapewne jak większość ludzi nie oglądasz napisów po the end, więc nie zauważyłeś że płyta zaczyna 'się mielić' na sam koniec. Tyle wydeukowałem.... Greetz
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
No i nareszcie mamy pewne zabezpieczenie naszych divixow przed wszelaka lamerią ;D
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2000
![]() |
Czy wy wiecie lamy jedne co to jest dummy files zrobione w programie Tzcopyprotection? Na pewno nie sadzac po waszych odpowiedziach, ktore nie maja sensu(moze z wyjatkiem -Sid-The-Rat=>). Jak chcesz sie dowiedziec jak to przegrac to przyslij mi na jezus666@poczta.fm twoj nr. gg a ja cie zlape.
pozdrawiam JHS |
![]() |
![]() |
#9 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Wiem co to są dummy files,ale jak możesz wytłumaczyć możliwość obejżenia filmu, ale brak możliwości skopiowania go na dysk, przecież w obu wypadkach mamy do czynienia z tą samą operacją na plikach - ODCZYTEM, może ty mi odpowiesz jaka w tym wypadq jest różnica pomiędzy skopiowaniem filmu, a jego obejżeniem JHS ? Oczywiście istnieje możliwość zabezpieczenia pliku .avi ale (teoretycznie) nie będzie to już sam plik *.avi tylko np. player - exec. A sytuację z błędami na CD-R na ostatnich sektorach (hmm, 1/3 płyty przy 32x) gdy nagrywarka osiąga najwyższą prędkość kątową (mówię o 32x) i nośnik tego 'nie wutrzymuje' znam z własnego doświadczenia - od razu po zakupie Liteona 32x wypaliłem szpindelek 100 szt sigm - (dedykowane dla max 24x) na 32x. Po jakimś czasie coś mnie tknęło i sprawdziłem jakość zapisanych CD, w sumie uszkodzonych była większość z tej setki.
#10 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.06.2001
![]() |
Cytat:
W moim przypadku byla to raczej wina wadliwych plytek (sprzedawane jako Platinum ale bez zadnych nadrukow), a nie zadne zabezpieczenie...
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
w tzcopyprotection mozna utworzyc dummy files bez zadnych skutkow ubocznych. Plik w alokacji jest zapijany jako plik np. 2GB a w zeczywistosci zajmuje np. 700MB. Gdyby to byl blad wystepujacy przy nagrywaniu, program wykrywajacy nie wykrylby dummy files, a co najwyzej bledne bloki. Kazdy zabezpieczony w ten sposob film avi, czy asf(w przeciwienstwie do mpg) daje sie odtwarzac normalnie, natomiast problemy pojawiaja sie podczas zgrywania filmu na twardy, gdyz rozmiar pliku w ytablicy alokacji nie odpowiada rzeczywistemu rozmiarowi pliku. Pozatym kolega ktory zadal pytanie nie pyta jak zgrac plyte w cloneCD ale jak zerznac ja na twardy (chyba ze zle go zrozumialem). Do zerzniecia pliku na twardy polecam starego poczciwego Dosa. Szczegoly na email.
Pozdrawiam JHS |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
TO NIE JEST ŻADNE ZABEZPIECZENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obejrzyj dokładnie płytę, a na pewno znajdziesz na niej coś co wygląda jak dziura. Jest to fizyczna wada płytki. Zdarzają sie takie. Najciekawsze jest to, że film możesz obejrzeć, ale go nie przekopiujesz - "zabezpieczenie" jest zupełnie przypadkowe.
#13 |
Bywalec
![]() |
JHS nie wyzywaj tu wszystkich od lamów - bzdury gadasz. Sam nagałem parę płytek, na których okazało sie, że jest takie "zabezpieczenie". Przeczytaj mój powyższy post, bo mi sie nie chce klepać jeszcze raz.
#14 |
Bywalec
![]() |
error
#15 |
Nowy na forum
![]() |
To czemu mowi ze detector wypisuje mu dummy files? Nie mowie ze sie mylisz speedy ale nie jestem pewien czy to jest przyczyna wykrycia przez program dummy files.
|
![]() |
![]() |
|
|