Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.04.2002, 20:06   #1
Virgo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Posty: 16
Virgo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CLONE CD 4 beta 14 - czy - CLONE CD 4 beta 9

Witam wszystkich!!!

Mam nurtujące mnie 3 pytania:

1. Czy istnieje jakaś zauważalna różnica pomiędzy dwoma nowymi programami Clone CD 4 beta 14 a Clone CD 4 beta 9, bo moim zdanie nie zauważyłam żadnej różnicy.
2. Czy Clone XL współpracuje z nowym Clone CD 4.0, czy w tym przypadku do nowego Clone CD 4.0 musi być zastosowany nowy Clone XXL v2.0.0.5
3. Mając nagrywarke LG GCE-8160B (x16) czy można włączyć do tej nagrywarki bezpiecznie DMA.

Pozdrawiam, Gosia
Virgo jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.04.2002, 20:13   #2
dragal
Forumator
 
Avatar użytkownika dragal
 
Data rejestracji: 28.02.2002
Posty: 875
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
mozesz wlaczyc bezobaw dma, a jesli chodzi o clone'a to lepiej poczekac na normalna wersje a wtedy da sie podyskutowac o roznicach
__________________
Pozdrawiam dragal
dragal jest offline  
Stary 09.04.2002, 20:46   #3
Virgo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Posty: 16
Virgo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
dragal (09-04-2002 20:13):
mozesz wlaczyc bezobaw dma, a jesli chodzi o clone'a to lepiej poczekac na normalna wersje a wtedy da sie podyskutowac o roznicach
-----------------------------------------------------------------

A co z moim pytaniem o CloneXXL ??

Gosia
Virgo jest offline  
Stary 09.04.2002, 20:58   #4
Taz40
Forumator
 
Data rejestracji: 26.02.2002
Posty: 813
Taz40 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam Virgo!
Jezeli chdzi o clony XXL to czytałem że są problemy z niektórymi zabezpieczeniamni. Na stronie głownej http://www.cdrinfo.pl/ pojawiła się nowsza wersa ponoć specjalnie robiona pod nowego clona.
Taz40 jest offline  
Stary 09.04.2002, 21:07   #5
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Zetoxa
 
Data rejestracji: 20.12.2001
Lokalizacja: znowu Kraków !!!
Posty: 12,360
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Powinieneś użwać XXL 2005, poprzednie wersje nie radzą sobie z ustawieniami.
__________________
c'est la vie !!!


...a poza tym uważam,
że Maliniak powinien oddać wyłudzone z Sejmu pieniądze.
Zetoxa jest offline  
Stary 09.04.2002, 21:19   #6
lopus
WeldMaster
 
Avatar użytkownika lopus
 
Data rejestracji: 16.08.2001
Posty: 1,246
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Musze zaznaczyc że w Clone 4beta 14 dodano w profilu nagrywarki opcję "naprawiaj słabe sektory" czego nie bylo w beta 9.
lopus jest offline  
Stary 09.04.2002, 23:12   #7
artoor
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To ja mogę się podzielić, ale Ciebie to nie dotyczy bo masz 16, ja mam 8x4x32 i z clone 14 jest kompatybilny, a z poprzednikiem nie był :-)
Nie wiem jak was. Mnie to osobiście cieszy. Hej!
artoor
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline  
Stary 09.04.2002, 23:16   #8
BraNdoN
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.07.2001
Posty: 14
BraNdoN zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Virgo (09-04-2002 20:08):

2. Czy Clone XL współpracuje z nowym Clone CD 4.0, czy w tym przypadku do nowego Clone CD 4.0 musi być zastosowany nowy Clone XXL v2.0.0.5
CloneCD 4 ma zupelnie zmienione opcje z linii komend (przynajmniej tak chwali sie autor) wiec teoretycznie ClonyXL i wszystkie inne wersje nie pisane specjalnie dla 'czworki' nie powinny dzialac
__________________
Kocham dziwki i suchy chleb\n\nhowgh
BraNdoN jest offline  
Stary 10.04.2002, 10:37   #9
bjak
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.03.2002
Posty: 22
bjak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
dragal (09-04-2002 20:13):
mozesz wlaczyc bezobaw dma, a jesli chodzi o clone'a to lepiej poczekac na normalna wersje a wtedy da sie podyskutowac o roznicach
Witam,

1.Mam tez te nagrywarke i na czym polega wlaczanie dma i czemu to sluzy?
2.Jak kopiowalem audio przy uzyciu clone cd 4 beta 9 to mimo, to przy ustawieniach na predkosc 4, 8, 16 czas nagrywania zawsze byl taki sam (wydaje mi sie, ze okolo 8). Dlaczego nie dziala u mie ograniczenie predkosci i jak to naprawde sprawdzic. Przy starszej wersji clone cd pojawialo sie 4 ale jaka mam pewnosc, ze wypalam wlasnie taka predkoscia?

Bjak
bjak jest offline  
Stary 10.04.2002, 10:48   #10
kucykspeedway
Bywalec
 
Avatar użytkownika kucykspeedway
 
Data rejestracji: 18.03.2002
Lokalizacja: ByDgOsZcZ
Posty: 79
kucykspeedway zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie bede rozpoczynal nowego posta ale powiem szczerze ze na pierwszy rzut oka nie moge sie polapac w nowym clonie a juz duzo progsow rozgryzlem i wydaje mi sie ze stary 3.x.x.x byl chyba czytelniejszy bo nowy albo wykrywa wiecej rzeczy automatycznie albo po prostu jest to program beta i nie wszystko jeszcze w nim jest dograne ale to jest tylko moje zdanie i nie chce rozpetac burzy na ten temat - odpowiedzcie tylko czy tez macie takie odczucia
__________________
-=KuCyK=-
-----------------------
HtTp://EkWaDoR.pL
hTtP://FoRuM.eKwAdOr.Pl
kucykspeedway jest offline  
Stary 11.04.2002, 01:03   #11
TeacMan
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika TeacMan
 
Data rejestracji: 05.08.2001
Lokalizacja: Wałbrzych
Posty: 255
TeacMan zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
bjak (10-04-2002 10:37):

1.Mam tez te nagrywarke i na czym polega wlaczanie dma i czemu to sluzy?
2.Jak kopiowalem audio przy uzyciu clone cd 4 beta 9 to mimo, to przy ustawieniach...
Bjak

ad1. Włączając DMA nagrywarka dostanie bezpośredni dostęp do pamięci, niebędzie dodatkowo obciążała procesora (kopiowanie będzie pewniejsze i "szybsze" jeśli chodzi o spadek bufora) włącz również DMA dla CD-Romu, włacza się w - panel sterowania - system - zakładka menadzer uzadzen - z listy CD-Rom i właściwości na napędzie (prawy przycisk myszy).
ad2. Nie wiem czy to to ale w Clone4 jest ustalanie prędkości nagrywania w profilach, tzn. kliknij na ikonie np. Audio i daj właściwości tam zmień prędkość.

[IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"] Pozdrawiam wszystkich [IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"]
__________________
"Człowiek powinien sięgać dalej niż na wyciągnięcie ręki, bo pocóż było by niebo."
Robert Brauning

http://s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=82993
TeacMan jest offline  
Stary 11.04.2002, 09:23   #12
bjak
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.03.2002
Posty: 22
bjak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[quote]TeacMan (11-04-2002 01:03):
Cytat:
bjak (10-04-2002 10:37):

1.Mam tez te nagrywarke i na czym polega wlaczanie dma i czemu to sluzy?
2.Jak kopiowalem audio przy uzyciu clone cd 4 beta 9 to mimo, to przy ustawieniach...
Bjak
[color="#003366"]
ad1. Włączając DMA nagrywarka dostanie bezpośredni dostęp do pamięci, niebędzie dodatkowo obciążała procesora (kopiowanie będzie pewniejsze i "szybsze" jeśli chodzi o spadek bufora) włącz również DMA dla CD-Romu, włacza się w - panel sterowania - system - zakładka menadzer uzadzen - z listy CD-Rom i właściwości na napędzie (prawy przycisk myszy).
ad2. Nie wiem czy to to ale w Clone4 jest ustalanie prędkości nagrywania w profilach, tzn. kliknij na ikonie np. Audio i daj właściwości tam zmień prędkość.


Czesc.
ad1. jeszcze nie sprawdzilem ale dzieki.
ad.2 tak robilem ale niezaleznie jaka predkosc ustawilem czas byl taki sam a przy ustawieniu max w logach pokazywalo sie 8, co jak czytam z roznych postow nie jest zalecane dla audio.

Bjak
bjak jest offline  
Stary 11.04.2002, 09:47   #13
cana
Łaskobójca
 
Avatar użytkownika cana
 
Data rejestracji: 24.04.2001
Lokalizacja: Sigil
Posty: 2,160
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
8x dla audio je IMO jak najbardziej poprawne / od zawsze urzywam tej prędkości i jest ok/
pozdro
__________________
. Lenistwo jest drogą do świętości,
^|^^ a bluźnierstwo do raju ^^|^
^| Vintage Sansui & Braun/ADS |^
cana jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.